Wie is Madelon Vos? Crypto expert of niet? Over haar Bitcoin imperium en meer.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
In deze afbeelding zie je Madelon Vos

Zelf pas 25 jaar, begon Madelon Vos zich al op haar 16de te verdiepen in crypto! Dit kwam niet uit de lucht vallen, want Madelon groeide op met investeren en het veilig stellen van je geld. Ze ontwikkelde zichzelf tot een succesvol trader. Maakt haar dit tot crypto expert? Je leest het hier.

In de laatste jaren ging Madelon verder zich steeds meer verdiepen in het delen van haar kennis. Van blogger voor IEX.nl tot docent technische analyse op de Hogeschool.

Haar doel: haar kennis en kunde overbrengen op anderen. En dit doet ze met veel passie en enthousiasme. Want, hoewel ze haar vroegere zelf als loner omschrijft, is daar nu niks meer van te merken.

Een vrouw in een mannelijke wereld valt op, maar dat is absoluut niet de reden van haar succes; ze is goed in wat ze doet. Ze brengt op een solide manier, op basis van een breed aantal bronnen, het huidige Bitcoin nieuws in kaart op haar Youtube kanaal.

Het is daarnaast makkelijk om gecharmeerd van haar te zijn. Ze brengt haar kennis over op professionele en prettige wijze.

De toewijding van Madelon voor het handelen in Bitcoin zie je duidelijk in onderstaande quote, waarin Madelon uitlegt wat de app Bitcoin ticker is.

Dat is de Bitcoin Ticker, een app waarin je kunt aangeven welke valuta je wilt volgen. Die app staat bij mij altijd aan, ik kijk er elke 10 minuten op. Ik word er mee wakker en ga er mee naar bed. Daarom staat hij rechtsonder, zo dicht mogelijk bij mijn duim. Je kunt ook alerts krijgen als een munt door een bepaalde grens gaat. ’s Nachts word ik daardoor regelmatig even wakker. Dan beginnen de Chinezen met handelen en wil ik zien hoe de koers verandert.’

Inhoudsopgave

Achtergrond

Geboren in 1995 groeit Madelon Vos op in Paterswolde. Na de havo studeerde ze Small Business and Retail Management. Het was tijdens deze studie dat ze in aanraking kwam met de Bitcoin. Ze schreef namelijk een minor over Beleggen en het klassieke bubbelpatroon.

Het traden is Madelon met de paplepel ingegoten. Haar vader, een professioneel trader, leerde Madelon hierover, maar waarschuwde haar ook na de economische crisis in 2008. Hij drukte haar op het hart om een goede investeringsstrategie te vinden om beschermd te zijn tegen financiële crisissen. Dus al vanaf jonge leeftijd hoorde Madelon dat ze haar geld kon spreiden in goud, aandelen of obligaties. Ze wist niet wat het was, maar het wekte haar interesse.

Ondanks dat haar vader Bitcoin sterk afraadde, omdat andere versies van digitaal geld waren mislukt, verdiepte Madelon zich hier steeds verder in. Al snel kon Madelon haar vader op haar beurt overtuigen van de Bitcoin.

Wat Madelon zo trok aan de Bitcoin is dat het niet onderhevig is aan inflatie. Zo zal 1000 euro over 15 jaar nog maar de helft aan producten voor je kunnen kopen, terwijl de bitcoin het tegenovergestelde doet. Dus over 15 jaar kun je méér producten mee kopen. Bitcoin is hierdoor niet onderhevig aan inflatie, maar is juist deflatoir.

Nadat ze haar eerste Bitcoins kocht, schommelde de koers. Het ongemakkelijke gevoel wat dit Madelon gaf, bracht haar naar de Technische analyse.

In het begin deed ze dit op Tradingview, waar ze begon met oefenen. Later is ze overgestapt naar Okcoin. Waar ze nu al zo’n 5 jaar handelt in cryptomunten. Hier kan ze voldoende geld mee verdienen om van te leven. Maar dit bestaan vond ze toch te eenzaam.

Ondanks dat Madelon zichzelf omschrijft als vroegere loner, waarbij ze moeite had naar buiten te treden of zelfs niet alleen een winkel in durfde. Heeft ze zich over deze drempel heen gezet. Het willen delen van haar kennis is hierbij haar drijfveer. Het begin van haar ontwikkeling als Crypto expert.

Zo begon ze haar kennis te delen door te schrijven, video’s op te nemen, maar presenteerde ook de Cryptocast van BNR nieuwsradio.

Madelon Vos en Bitcoin

In de Bitcoin ziet Madelon een munt met stabiliteit om voor de lange termijn op te bouwen. In 2013 begon ze zich hiervoor te interesseren. Ze ging op het internet zoeken naar informatie. Ze leerde beetje bij beetje. Hoe kun je slim je vermogen opbouwen? Hoe je kun je geld verdienen met handelen. Ze leerde het zichzelf aan.

En hoe doet ze dit nu? Hieronder een quote uit een eerder interview met haar.

“Ik vind een gespreide portefeuille fijner leven. Op het moment dat de koers van Bitcoin heel hard omlaag gaat, heb ik aandelen, edelmetalen, vastgoed en cash. Naast inlezen is de gouden tip: spreiden.”

Madelon Vos heeft ongeveer 85% van haar vermogen in Bitcoin zitten, blijkt uit ditzelfde interview.

Investeren in cryptocurrencies brengt risico’s met zich mee. Niet alleen omdat de koers sterk fluctueert, maar ook omdat het bewaren van Bitcoin risico’s met zich meebrengt.

Zo kun je Bitcoins bewaren op een brokers website. Maar als deze gehackt wordt, kan je Bitcoin voorgoed gestolen worden. Een eng idee als je geld daarin zit. Madelon Vos gebruikt daarom een offline wallet, die je bijvoorbeeld gewoon uitprint.

Mensen vragen haar vaak of er een juist moment bestaat om in te stappen. Hierover zegt Madelon in een interview:

“Het juiste moment om te investeren bestaat niet, daarom koop ik nu maandelijks en handel ik met een gedeelte. De ene keer koop je gunstiger dan de andere keer, maar zo hou je een mooi gemiddelde. Naast maandelijks koop ik extra Bitcoins als de koers omlaag gaat.”

Madelon is zich meer gaan richten op het overdragen van haar kennis.

Youtube van Madelon Vos

Madelon plaatste haar eerste Youtube video op 11 maart 2018, nu zo’n 3 jaar geleden, als Maddy, in het engels. Sindsdien plaatst ze elke week, inmiddels in het Nederlands.

Op de eerste video zie je Manon waarschijnlijk in haar eigen voorkamer. Een net, maar klein appartement.

De video’s gaan over Bitcoin, investeren, macro-economie, bitcoin en technische analyse. Door de jaren heen zie de professionele ontwikkeling die ze doormaakt.

Madelon navigeert – podcast

Sinds oktober 2020 is Madelon begonnen met een podcast. Hierin interviewt ze economen, journalisten en ondernemers over economie en financiele vrijheid. Ze rijdt hierbij in de auto terwijl ze hen interviewt.

Hierbij zien we dat Madelon rijdt in de luxe BMW 7-serie.

In deze afbeelding zie je auto van Madelon Vos die ze gebruikt voor haar podcast Madelon Navigeert.

De cryptocursus van Madelon Vos

Naast een passie voor traden, ontwikkelt Madelon zich verder tot docent in technische analyse. De ontdekkingen die ze doet na de economische crises van 2008 en het monetaire systeem, doet haar bloed stollen. Ze leert hoe de economie precies in elkaar zit en wat er mis is met ons huidige systeem.

Ze wil deze kennis met andere delen, zodat die ook leren hoe zichzelf hiertegen kunnen beschermen. Ze zet daarom een aantal online cursussen op om dit te doen.

Cryptocurrencies

Veel mensen weten niet precies wat Bitcoin of cryptocurrencies zijn. Daarom zette Madelon een Bitcoin Basics cursus op. Een cursus die gaat over veilig aan de slag gaan met bitcoin en crypto en hoe mensen hier geld mee kunnen verdienen. Ze gaat dieper in op de technologie achter bitcoin en waarom dit zo belangrijk is.

Een waardevolle cursus, die mensen een brede basis geeft in cryptocurrencies. Lees onze review over deze cursus.

Trading

Hoewel de basis cursus ook al ingaat op geld verdienen met crypto. Zette Madelon nog een aparte cursus op over Trading. Hierin gaat ze dieper in op hoe je kunt traden.

Alles wat Madelon al die jaren leerde, legt ze uit in video’s die online bekeken kunnen worden. Van koersbewegingen, tot het lezen van grafieken en hoe dit de best voorspellende waarde geeft.

Technische analyse is een belangrijk onderdeel van traden. Dit heeft ze ook in de cursus verwerkt.

Technische analyse

Om te kunnen handelen in Bitcoin en andere cryptomunten heeft Madelon zich de Technische analyse eigen gemaakt. Hierbij analyseer je historische prijsveranderingen om de toekomstige koers te voorspellen. Dit blijft een voorspelling en dus geen garantie voor succes.

Madelon raakte gedreven in het maken van grafieken en begon deze te delen op platvormen waar andere handelaren zich bevonden. Hier kreeg ze veel positieve feedback op, maar ook verbaasd over de leeftijd van Madelon.

Ze verloor in het begin aardig wat geld met het traden, maar toen ze het beter onder de knie kreeg, kon ze er naast haar studie een aardig zakcentje mee verdienen.

Ze was een periode actief als daytrader. Hierover zegt Madelon zefl:

,,Ik zat dag en nacht voor mijn scherm. Ik had geen sociaal leven meer en durfde het huis niet meer uit, omdat ik altijd bang was dat de markt zou instorten. Na anderhalf jaar besloot ik dat ik zo niet wilde leven. Als rijk worden het doel is, raak je je vrijheid kwijt. Ik zie het nu niet meer als een manier om snel rijk te worden, maar om niet langzaam arm te worden. We staan nog maar aan het begin van het crypto tijdperk, de waarde wordt steeds iets hoger, terwijl je met het spaargeld op de bank over tien jaar alleen maar minder kunt.”

Sinds die tijd is het meer in balans gekomen voor Manon. Een belangrijke quote die Madelon volgt bij het traden is:

Be fearful when others are greedy and be greedy when others are fearful

Warren Buffett

Naast het traders bestaan heeft Madelon een passie voor het overdragen van haar kennis. Ze doet dit succesvol en veel mensen zijn erg tevreden met de inhoud van haar cursussen. We schreven uitgebreide reviews over deze cursussen.

Tot slot

We kunnen wel stellen dat Madelon Vos een expert is als het gaat om technische analyse en trading. Daarnaast heeft ze zich ontwikkeld tot een goede spreker, youtuber en interviewer met haar podcast. Ze is een no-nonsence mens, die weet wat ze doet. We kunnen in de toekomst nog een hoop mooie dingen van haar verwachten.

Heb je inmiddels zelf interesse in een van haar cursussen? Ze biedt een gratis voorproefje aan op haar website.

In deze afbeelding zie je een banner van de gratis crypto cursus van Madelon Vos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *