Wat is het vermogen en inkomen van Madelon Vos?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Ook nieuwsgierig naar Madelon Vos haar vermogen en inkomen? Wij doken in haar inkomstenbronnen en ontdekte allerlei interessante dingen over Madelon Vos; internet ondernemer, daytrader en docent.

Wie is Madelon Vos?

Al van jongs af aan ambieerde Madelon Vos een carrière op de Amsterdamse zuid-as in de wereld van de financiën. Want al van jongs af aan kreeg Madelon te horen dat als je geld verdient, je dit voor je kunt laten werken.

Verrassend is het doel in haar leven niet financieel rijk worden, maar een rijk leven leiden. Niet in materialistische zin, zoals auto’s, maar kunnen doen wat je leuk vindt. Dit siert haar.

Om haar vermogen te laten groeien ging ze op zoek naar een goede investering. Van haar vader kende ze wel obligaties en aandelen, maar toen Bitcoin voorbij kwam raakte ze zo geïntrigeerd, dat het haar niet meer los liet. In die tijd (rond 2013) was het lastig om informatie te vinden over deze digitale munt. Dus ze haalde het overal vandaan. Het kostte haar jaren om alle informatie te verzamelen.

Ze ging daytraden, maar in tegenstelling tot de aandelen markt, is de bitcoin markt 24 uur per dag open. Madelon zag hoe de bitcoin koers fluctueerde en dus ook haar vermogen. Ze wilde meer grip hierop als zelf omschreven ‘control freak’ en leerde de technische analyse. Het werd haar hobby en haar werk.

Maar doordat het handelen dag en nacht doorgaat, ging Madelon ook dag en nacht door. Ze kwam haar huis niet meer uit en bestelde al haar eten via thuisbezorgd.

>>Meer lezen: zie ook Wie is Madelon Vos?

Inkomen als trader

Dus in eerste instantie startte Madelon als daytrader. Maar wat verdient een daytrader eigenlijk? Madelon zelf laat hier niks over los.

Wel vertelt ze dat haar strategie is om zoveel mogelijk Bitcoin te vergaren. Zelf noemt ze zich een Bitcoin maximalist. Dit zijn mensen die hun Bitcoin nooit willen verkopen. Hierbij is een rotsvast vertrouwen in de koers van Bitcoin nodig. Madelon investeerd in Bitcoin voor de lange termijn, waarbij de koers uiteindelijk zal blijven stijgen, maar wel een plafond bereikt.

Madelon is een groot voorstander van een gespreide portefeuille.

Zelf zegt ze hierover:

“Ik vind een gespreide portefeuille fijner leven. Op het moment dat de koers van Bitcoin heel hard omlaag gaat, heb ik aandelen, edelmetalen, vastgoed en cash. Naast inlezen is de gouden tip: spreiden.”

Of Madelon Bitcoin Miljonair is wil ze zelf niet prijsgeven. Voor haar is het belangrijk dat ze doet wat ze leuk vindt; zich bezig houden met Bitcoin en alles wat daarmee te maken heeft. Dit is voor haar dat rijke leven.

In een interview met Manners zegt Madelon wel dat ze 85% van haar vermogen in Bitcoin heeft zitte, maar hoeveel dit is blijft een vraagteken.

Madelon spendeerde jaren om het daytraden te leren. Nadat Madelon merkte dat het daytraden haar een eenzaam leven bracht, gooide ze het roer om en ging meer op lange termijn traden. Wat haar inkomsten hiervan zijn, is moeilijker in te schatten. Daarnaast besloot ze haar kennis te gaan delen. Want we leren op school niet hoe we ons vermogen kunnen opbouwen. En dit zou wel eens haar slimste zet ooit geweest kunnen zijn. Hieronder zie je waarom.

Cursussen

In eerste instantie ging Madelon technische analyse doceren op de hogeschool van Amsterdam. Daarna is Madelon haar eigen cursussen gaan opzetten. Dit was een slimme stap voor haar business.

Madelon ontwikkelde in 2019 een tweetal cursussen:

De Bitcoin Basics & Cryptocurrency

Hierin gaat Madelon dieper in op:

  • Hoe je veilig begint met Bitcoin en cryptocurrencies.
  • Je leert geld verdienen
  • Je leert hoe Bitcoin en blockchain werken
  • Je leert Bitcoin veilig op te slaan

Cursus traden met behulp van Technische Analyse

Hierin gaat Madelon dieper in op:

  • Leren traden
  • Hoe geld te verdienen met crypto
  • Handvatten voor winstgevend traden
  • je leert inspelen op marktbewegingen
  • hoe je handelt op korte en lange termijn.

Haar cursussen gaan als warme broodjes over de toonbank. En dat is niet voor niks. Naast dat het populair is om te leren traden, is het een goede cursus. En uit de verkoop van deze cursussen komt een deel van haar inkomen.

Hoe had ze hier zo snel zoveel succes mee? Dit kwam door een eerdere stap die zij zette. Ze begon in 2018 een Youtube kanaal. Hiermee had ze al een enorme achterban opgebouwd. Van hieruit kreeg ze vragen als ‘ Hoe te beginnen met Bitcoin.’ en ‘ Wat is het juiste instapmoment? ‘ Ze kreeg het idee om met deze cursussen daar een uitgebreid antwoord op te geven. Met dit idee bouwde ze haar business verder op.

Haar Youtube kanaal loopt ook lekker. Ook dit is deel van haar inkomen.

Youtube

In 2018 begon Madelon dus met haar Youtube kanaal, wat toen nog Misss Bitcoin heette. Hieronder zie je haar allereerste video.

In het begin vertelt ze vooral haar persoonlijke ervaring. Zoals dat mensen die niet geloofde dat ze 22 jaar was en eruit zag als Maddy, zoals ze zich op vooral Engelse platvormen noemde. Dit ervoer ze wel als beledigend. Inmiddels kennen mensen haar en weten ze dat ze echt bestaat en het niet op een nep identiteit gaat.

Ze ontwikkelt later een meer professionele houding, waarin ze de huidige stand van zaken rondom Bitcoin behandelt.

Haar Youtube kanaal groeide in slechts 3 jaar uit tot een kanaal met 60.000 abonnees. Ze behandelt hier wekelijks naast de koers ontwikkeling van Bitcoin, ook macro economische zaken die van invloed zijn op Bitcoin koers.

De video’s zijn van goede kwaliteit. Ikzelf volg ze wekelijks.

Moneytalk community

Madelon wilde met haar cursussen mensen helpen ook te kunnen investeren in Bitcoin. Ze merkte dat er ook een behoefte was aan een community. Een plek waar beginners kunnen leren van ervaren traders, waar mensen kunnen oefenen met technische analyse. En waar mensen met elkaar informatie kunnen uitwisselen en over actualiteiten in gesprek kunnen gaan.

Daarom richtte Madelon in maart 2020 de MoneyTalk Community op. Een plek waar Madelon zelf dagelijks te vinden is om alle laatste nieuwtjes te delen. Daarnaast is er een maandelijkse Q&A met, naast Madelon zelf, ook andere experts.

>> Lees verder in onze uitgebreide review over deze community.

Vandaag de dag telt deze community zo’n 1500 leden. Hiermee biedt Madelon veel mensen de mogelijkheid van elkaar te leren. Ook dit is een onderdeel van haar business.

Conclusie

Wat is het vermogen en inkomen van Madelon Vos? Ze geeft hier zelf geen openheid over. Kortom we kunnen hier geen reële inschatting van maken.

Madelon houdt haar inkomen en vermogen privé. En dat is haar goed recht. Het gaat ons niks aan wat zij verdient. Maar ik vond het leuk om alles eens op een rij te zetten en te zien hoe deze slimme dame de mogelijkheden van de huidige tijd gebruikt om haar business op te zetten. Ze heeft het goed opgezet en het loopt lekker. Dit zal haar best wat opleveren, hopelijk heeft ze inmiddels een mooi vermogen opgebouwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *