Wat is het vermogen en inkomen van Madelon Vos?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Ook nieuwsgierig naar Madelon Vos haar vermogen en inkomen? Wij doken in haar inkomstenbronnen en ontdekte allerlei interessante dingen over Madelon Vos; internet ondernemer, daytrader en docent.

Wie is Madelon Vos?

Al van jongs af aan ambieerde Madelon Vos een carrière op de Amsterdamse zuid-as in de wereld van de financiën. Want al van jongs af aan kreeg Madelon te horen dat als je geld verdient, je dit voor je kunt laten werken.

Verassend is het doel in haar leven niet financieel rijk worden, maar een rijk leven leiden. Niet in materialistische zin, zoals auto’s, maar kunnen doen wat je leuk vindt. Dit siert haar.

Om haar vermogen te laten groeien ging ze op zoek naar een goede investering. Van haar vader kende ze wel obligaties en aandelen, maar toen Bitcoin voorbij kwam raakte ze zo geïntrigeerd, dat het haar niet meer los liet. In die tijd (rond 2013) was het lastig om informatie te vinden over deze digitale munt. Dus ze haalde het overal vandaan. Het kostte haar jaren om alle informatie te verzamelen.

Ze ging daytraden, maar in tegenstelling tot de aandelen markt, is de bitcoin markt 24 uur per dag open. Madelon zag hoe de bitcoin koers fluctueerde en dus ook haar vermogen. Ze wilde meer grip hierop als zelf omschreven ‘control freak’ en leerde de technische analyse. Het werd haar hobby en haar werk.

Maar ze doordat het handelen dag en nacht doorgaat, ging Madelon ook dag en nacht door. Ze kwam haar huis niet meer uit en bestelde al haar eten via thuisbezorgd.

>>Meer lezen: zie ook Wie is Madelon Vos?

Inkomen als trader

Dus in eerste instantie startte Madelon als daytrader. Haar strategie; zoveel mogelijk Bitcoin vergaren. Zelf noemt ze zich een Bitcoin maximalist. Dit zijn mensen die hun Bitcoin nooit willen verkopen. Hierbij is een rotsvast vertrouwen in de koers van Bitcoin nodig. Voor Madelon gaat dit om de lange termijn van Bitcoin, waarbij de waarde alsmaar stijgt, maar op een moment wel een stabieler plafon bereikt.

Madelon groot voorstander van een gespreide portefeuille in.

Zelf zegt ze hierover:

“Ik vind een gespreide portefeuille fijner leven. Op het moment dat de koers van Bitcoin heel hard omlaag gaat, heb ik aandelen, edelmetalen, vastgoed en cash. Naast inlezen is de gouden tip: spreiden.”

Of Madelon Bitcoin Miljonair is wil ze zelf niet prijsgeven. Voor haar is het belangrijk dat ze doet wat ze leuk vindt en dat is zich bezig houden met Bitcoin en alles wat daarmee te maken heeft. Dit is voor haar dat rijke leven.

In een interview met Manners zegt Madelon wel dat ze 85% van haar vermogen in Bitcoin heeft zitten. Maar wat verdient een daytrader eigenlijk? Madelon zelf laat hier niks over los.

Madelon spendeerde jaren om het daytraden te leren. Ze zal hierin ervaren zijn geworden. Een ervaren daytrader kan tussen de €1.000 en €10.000 per dag verdienen. We gaan aan de onderkant zitten en zeg dat ze hier €1.000 per dag mee verdiende. Dit komt neer op zo’n € 30.000 per maand.

In die tijd kostte 1 Bitcoin tussen de € 300 en € 16.000. Dus kon ze maandelijks minimaal 1 Bitcoin kopen, maar waarschijnlijk wel meer. Stel dat ze zo’n 3 jaar heeft kunnen doen, dan zou ze minimaal 36 Bitcoin in bezit hebben. Maar naar verwachting wel meer.

Nadat Madelon merkte dat het daytraden haar een eenzaam leven bracht, gooide ze het roer om en ging meer op lange termijn traden. Wat haar inkomsten hiervan zijn is moeilijker in te schatten. Daarnaast ze besloot haar kennis te gaan delen. Want we leren op school niet hoe we ons vermogen kunnen opbouwen. En dit zou wel eens haar slimste zet ooit geweest kunnen zijn. Hieronder zie je waarom.

Cursussen

In eerste instantie ging Madelon technische analyse doceren op de hogeschool van amsterdam. Daarna is Madelon haar eigen cursussen gaan opzetten. Dit was een slimme stap zoals we zullen zien voor haar business.

Madelon ontwikkelde in 2019 een tweetal cursussen:

De Bitcoin Basics & Cryptocurrency

Hierin gaat Madelon dieper in op:

 • Hoe je veilig begint met Bitcoin en cryptocurrencies.
 • Je leert geld verdienen
 • Je leert hoe Bitcoin en blockchain werken
 • Je leert Bitcoin veilig op te slaan

Cursus traden met behulp van Technische Analyse

Hierin gaat Madelon dieper in op:

 • Leren traden
 • Hoe geld te verdienen met crypto
 • Handvatten voor winstgevend traden
 • je leert inspelen op marktbewegingen
 • hoe je handelt op korte en lange termijn.

Op het moment van schrijven heeft Madelon:

 • de basis cursus 1321 keer verkocht
 • de cursus technische analyse 6499 keer verkocht
 • de academy (waar je beide cursussen én lidmaatschap van de community krijgt- daarover later meer) heeft ze 1321 keer verkocht.

Als ze dit voor huidige prijs verkocht zou hebben en voor vol tarief zou ze hier € 2.816.013 voor ontvangen hebben. Maar de prijzen waren bij de start van de cursus lager en ze geeft ook kortingen weg, zoals die via onze website 😉 . Dus laten we zeggen dat er nog 25 % afgaat. Dan komt het uit op € 2.112.013. Nog steeds een lekker bedrag! Natuurlijk gaan hier kosten en belasting vanaf!

Met een grove inschatting kom je dan op € 1.056.000 wat ze in 1,5 jaar (sinds begin 2020) heeft verdient met dit onderdeel van haar business. Dit komt neer op zo’n € 59.000 per maand.

Hoe had ze hier zo snel zoveel succes mee? Dit kwam door een eerdere stap die zij zette. Ze begon in 2018 een Youtube kanaal. Hiermee had ze al een enorme achterban opgebouwd. Van hieruit kreeg ze vragen als ‘ Hoe te beginnen met Bitcoin.’ en ‘ Wat is het juiste instapmoment? ‘ Ze kreeg het idee om met deze cursussen daar een uitgebreid antwoord op te geven. Dit idee legde haar bepaald geen wind eieren.

En als Bitcoin maximalist verwachten we dat ze doorging met het aankopen van Bitcoin. De prijs lag in die periode tussen de € 2.700 en € 35.000 vandaag de dag. Met het uitgangspunt van 1 Bitcoin per maand, zouden daar nog eens 24 Bitcoin bijkomen, dan komt ze op een totaal van 60 Bitcoins.

Haar Youtube kanaal loopt ook lekker. Hoeveel verdient ze daar eigenlijk mee?

Youtube

In 2018 begon Madelon dus met haar Youtube kanaal, wat toen nog Misss Bitcoin heette. Hieronder zie je haar allereerste video.

In het begin vertelt ze vooral haar persoonlijke ervaring. Zoals dat mensen die geloofde dat ze 22 jaar was en eruit zag als Maddy, zoals ze zich op vooral engelse platvormen noemde. Dit ervaarde ze wel als beledigend. Inmiddels kennen mensen haar en weten ze dat ze echt bestaat en het niet op een nep identiteit gaat.

In deze afbeelding zie je youtube money calculator voor inschatting Madelon Vos vermogen en inkomen

Ze ontwikkelt later een meer professionele houding, waarin ze de huidige stand van zaken rondom Bitcoin behandelt.

Haar Youtube kanaal groeide in slechts 3 jaar uit tot een kanaal met 60.000 abonnees. Ze behandelt hier wekelijks naast de koers ontwikkeling van Bitcoin, ook macro economische zaken die van invloed zijn op Bitcoin koers.

Wat levert dit Youtube kanaal haar op? Met een Youtube Money Calculator heb ik een inschatting kunnen maken wat ze zo gemiddeld per video ontvangt aan reclame inkomsten. Dit is niet enorm. Ze ontvangt zo’n $ 60 per video. Ze maakt wekelijks een video. Ze zou hier dan zo’n $ 260 ofwel € 215 per maand mee verdienen.

Moneytalk community

Madelon wilde met haar cursussen mensen helpen ook te kunnen investeren in Bitcoin. Ze merkte dat er ook een behoefte was aan een community. Een plek waar beginners kunnen leren van ervaren traders, waar mensen kunnen oefenen met technische analyse. En waar mensen met elkaar informatie kunnen uitwisselen en met elkaar over actualiteiten in gesprek kunnen gaan.

Hiervoor richtte Madelon in maart 2020 de MoneyTalk Community op. Een plek waar Madelon zelf dagelijks te vinden is om alle laatste nieuwtjes te delen. Daarnaast is er een maandelijkse Q&A met, naast Madelon zelf, ook andere experts.

>> Lees verder in onze uitgebreide review over deze community.

Vandaag de dag telt deze community zo’n 1500 leden.

Wat levert deze community Madelon op?

Opnieuw maken we een inschatting. De community kost gemiddeld € 27,95 per maand. Niet alle 1500 leden zijn betalende leden, want je krijgt twee maanden gratis toegang bij de Bitcoin Academy.

Stel dat de helft van de mensen een betaald lidmaatschap hebben, dan zou ze 750 betalende leden hebben. Dit zou haar ruim €20.000 per maand opleveren. Natuurlijk heeft ze ook kosten, zoals het platvorm zelf, de experts worden wellicht ook betaald en de administratie doet Madelon niet zelf. Daarnaast betaalt ze hier ook weer belasting over. Wellicht houdt ze hier zo’n €8.000 euro per maand aan over.

Met dit onderdeel helpt ze enorm veel mensen op een hele fijne manier en ze wordt hier dus ook goed voor beloont. Ook dit onderdeel van haar business legt haar bepaald geen wind eieren.

Conclusie

Wat is het vermogen in inkomen van Madelon Vos? Hieronder een overzicht van onze inschattingen:

Inkomenper maand
Cursussen€ 59.000
Youtube€ 215
Moneytalk community€ 8.000
Lange termijn traden – inkomen onbekend
Totaal maandelijks inkomen€ 67.215

Hieronder een idee van wat het vermogen van Madelon zou kunnen zijn. Op basis van een aantal punten. We weten dat ze Bitcoins verzamelt. In een interview van Manners liet ze los dat ze 85% van haar vermogen in Bitcoin heeft, maar ook weten we dat Madelon van spreiden houdt.

Vermogenwaarde
Bitcoin – minimaal 60 in bezit€ 2.100.000 ((tegen huidige koers van €35.000)
Edelmetalen, aandelen, vastgoed€ 530.000
Totaal vermogen€ 2.630.000

Met een inkomen van zo’n € 67.000 en een vermogen van 2.6 miljoen timmert Madelon lekker aan de weg. Mooi om te zien wat er allemaal mogelijk is met het internet.

En nogmaals dit is een inschatting, want Madelon houdt haar inkomen en vermogen privé. En dat is haar goed recht. Het gaat ons niks aan wat zij verdient. Maar ik vond het leuk om eens wat getallen bij elkaar te zetten voor een grove, een hele grove inschatting. Ik hoop dat jij het ook amuserend vond. Dank voor het lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *