Testosteron tekort ervaringen: 6 Mannen vertellen hun verhaal.

Wat merk je? En hoe voelt het?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
In deze afbeelding zie je een vermoeide man met testosteron tekort.

De gevolgen van Testosteron tekort zijn enorm. Helaas wordt het door dokters vaak niet herkend en weggeschreven als ‘midlife crisis’ en depressie. De medische wereld loopt hierin achter. Maar liefst 60% van de mannen, jong en oud, leiden hieraan!

Een tekort kan leiden tot vermoeidheid, slaapproblemen, aankomen in gewicht en weinig spieropbouw. Ook leidt het tot minder zelfvertrouwen, emotioneel labiliteit, minder daadkracht, verlaagd libido en minder zin in seks. Op de lange termijn zorgt het voor bot ontkalking, hart- en vaatziekten en zelfs depressie.

Dit is nogal wat! Mensen die zeggen dat Testosteron het agressie hormoon is, zijn onvolledig geïnformeerd. Ja, mannen die anabole steroïden (nagemaakte testosteron) nemen, hebben hier inderdaad last van. Maar het natuurlijk mannelijke hormoon is van levensbelang voor elke man.

Ik kreeg vragen over testosteron tekort ervaringen van mannen zelf. Dus ik besloot deze te verzamelen. Hieronder kun je 6 verhalen lezen van mannen die een testosteron tekort hadden.

Onze eerste testosteron tekort ervaring is van Ed Stevens (53 jaar)

” Ik begon me moe te voelen en merkte een depressieve stemming bij mezelf. Ook merkte ik een verlaging van mijn libido. Ik wist zeker dat er iets mis was, toen ik problemen kreeg op de sportschool. Ik had een routine die ik al 20 jaar deed. Opeens lukte het me niet meer om gewichten te heffen die normaal geen probleem waren.

Ik liet me door de dokter onderzoeken. Onder andere werd mijn testosteron gemeten. Toevallig had ik dit 10 jaar terug ook laten doen. Het bleek dat mijn waardes waren gehalveerd in 10 jaar! Ik werd gediagnostiseerd met een te laag testosteron niveau.

Tegelijk met deze diagnose bleek ook dat mijn bloedsuikerwaarden waren opgelopen. Het blijkt uit onderzoek dat veel mannen met diabetes type 2 vaak ook een laag testosteron niveau hebben. Hoewel ik altijd gezond heb gegeten, moest ik wat aanpassingen maken in mijn dieet.

Daarnaast ging ik fysiek aan de slag met cardiovasculaire training. Zo ging ik Zumba danslessen nemen. Deze veranderingen zorgde ervoor dat ik me beter ging voelen. Maar mijn kracht en libido waren nog laag.

Ik ging aan de slag met een coach. Mijn bloedsuiker is nu weer in normale waarden en ik heb mijn kracht en libido weer terug.

Nu ben ik inmiddels 60 jaar en ben ik meer actief dan ooit. Niet alleen doe ik aan aerobics, ik laat elke week honden uit als vrijwilliger bij een kennel. Hierbij loop ik elke week 2 uur met de honden. Toen mijn testosteron waarden laag waren, dacht ik niet veel aan seks. Nu dat mijn levels hoger zijn, is ook mijn seksdrive teruggekomen.”

Tot zover de testosteron tekort ervaring van Ed.

Hieronder de ervaring van C.G. (61 jaar)

” Toen ik 55 jaar was en als advocaat werkzaam was, kreeg ik last van vermoeidheid, verlaagd libido en milde depressie. Mijn huisarts zei dat ik een ‘midlife crises’ doormaakte en dat ik waarschijnlijk klinisch depressief was. Hiervoor kreeg ik een anti-depressiva, die helemaal niet hielp.

Via een vriend hoorde ik over lage Testosteron waarden in mannen en wat de gevolgen daarvan waren. Ik wilde bij mijn huisarts mijn waarden laten testen. Maar mijn huisarts bleef aanhouden dat ik geen Testosteron tekort had. Toen de resultaten inderdaad toch lieten zien dat mijn waarden in de laag-normaal waarden vielen, bleef mijn huisarts volhouden dat ik gewoon ouder werd. En dat ik de anti-depressiva wat meer tijd moest geven.

Ik liet me bij een prive kliniek zelf uitgebreider testen, ook op de beschikbaarheid van testosteron en vrije testosteron. Hieruit bleek een groter tekort dan bij de huisarts was gebleken.

Ik leerde over hoe ik mijn Testosteron waarden kon ophogen en past deze punten aan in mijn leven. Het gevolg was dat mijn waarden ophoog gingen. Mijn prestatie in de slaapkamer werden veel beter. Mijn energie en stemming verbeterde ook en ik kon die anti-depressiva de deur uit doen. Ook werden mijn trainingen weer veel krachtiger en kon ik mijn spieren weer opbouwen.”

Hieronder het verhaal van Alan

” Wie had gedacht dat ik ooit een lid zou worden van de ‘ mannen met een bepaalde leeftijd’ groep? Het overkomt je eigenlijk. Ik weet nog dat ik 20 was en het volgende moment besef ik me dat ik 50+ ben en me afvraag ‘ Wat is er gebeurd?’

Wij ‘ mannen met een bepaalde leeftijd’, begrijpen dat wakker worden met al die mysterieuze pijnen in het lijf. En pijn waarover onze vaders ons vertelde. En misschien dat ze niet meer dat ‘gevoel van liefde’ hadden in de ochtend.

Ik zat toen toevallig bij een conferentie waar het ook ging over erectie problemen. Dit had ik zelf niet, maar ‘Mr Happy’ wilde minder vaak naar buiten komen om te spelen. Ik leerde wat ik kon doen om hiermee om te gaan.

Eenmaal weer thuis liet ik me testen en bleek inderdaad een lage testosteronspiegel. Na aanpassingen in mijn leven te hebben gemaakt en supplementen te gaan nemen, was ik onder de indruk van de resultaten. Mr Happy was weer happy.

Toen een vriend van mij ook de ‘mannen van een bepaalde leeftijd’ groep toetrad, kocht een ticket voor hem naar ditzelfde seminar.”

Het volgende verhaal is van mezelf, Renee 😉

Ik merkte al een tijd wat vermoeidheid, maar ik ben nog geen 40, dus misschien nog niet in die leeftijd dat je het verwacht. Echter toen ik me liet testen, bleken de waardes van mijn mannelijke hormonen aan de lage kant. Een product wat ik was tegengekomen wat het Testoplan van Natuurlijk Presteren. Toen ik meer leerde over Testosteron, vond ik het zo logisch dat je veel kunt doen in je lifestyle om Testosteron op een natuurlijke manier te boosten. Het Testoplan bestaat uit 11 stappen die gemakkelijk kunt toepassen in je leven.

Bij Testosteron tekort denk je al snel aan Testosteron medicatie. Echter, het blijkt dat dit je eigen productie helemaal lam legt. Je eigen cellen worden ‘lui’, omdat je het van buitenaf toegediend krijgt. Je blijft er afhankelijk ook van. Dat vind ik zo goed aan het Testoplan. Het is helemaal natuurlijk én gebaseerd op zo’n 1.000 wetenschappelijke artikelen. Dit spreekt mij aan.

Ikzelf ben nu zo’n 7 weken bezig. Ik volg de stappen en neem de supplementen. En eerlijk is eerlijk, de veranderingen gebeuren niet meteen de volgende dag. Na ongeveer 2 weken begon ik veranderingen te merken. Meer energie en gemakkelijke en krachtiger sporten.

En dit is magisch moet ik zeggen en motiveert het door te zetten. Na 7 weken is mijn gewicht wat toegenomen, maar heb ik minder vet en meer spiermassa. Hier ben ik zeer tevreden mee. Het voelt goed om met een compleet natuurlijke methode zo’n effect te kunnen hebben.

Kortom; ik ben zeer tevreden met het boek.

Heb jij ook last van deze problemen? Ervaar je vermoeidheid, verminderde motivatie, verlaagd libido of gewichtstoename? En zou jij ook aan de slag willen om je Testosteron op natuurlijke wijze een boost te geven? Dan kan ik, gebaseerd op mijn eigen ervaring, het Testoplan van Natuurlijk Presteren aanraden. Of lees eerst onze uitgebreide review van het Testoplan.

De volgende Testosteron tekort ervaring is van Todd

” Ik wilde niks meer doen, ik wilde gewoon thuiskomen en op de bank liggen. Terwijl ik altijd heel actief was geweest. Er werd wat bloed afgenomen. De arts zei dat mijn vrouw meer Testosteron had dan ik. Hierdoor besefte ik me dat er iets moest gebeuren.

Ik ging aan de slag en merkte na een aantal weken verschil. Mijn zoon voetbalt en mijn dochter doet aan ballet. Ik ga nu vaak met ze mee om ze aan te moedigen. Ik ben meer betrokken bij het leven van mijn kinderen. Ook met mijn vrouw heb ik een betere relatie.

Maar ook heb ik meer ambitie om dingen te gaan doen. Ik merk eigenlijk dat mannen met wie ik werk, van dezelfde leeftijd, dat zij door hetzelfde gaan. Ik adviseer ze hetzelfde doen, laat het checken en ga aan de slag met lifestyle en supplementen.”

Tot slot de Testosteron tekort ervaring van Dave

” Toen ik ongeveer 28 jaar was, ging ik naar een anti-aging dokter. Ik kreeg een volledige hormoon test. Tot mijn grote verbazing kwam ik erachter dat mijn testosteron niveau nog lager was dan dat van mijn moeder. Dus dààrom voelde ik me zo slecht en had ik overgewicht. Mijn andere sex hormonen waren ook uit balans, in het bijzonder oestrogeen. Dit kwam omdat de lage hoeveelheden testosteron die ik maakte, door mijn lichaam werden omgezet in oestrogeen. Ik wilde een normale hoeveelheid testosteron en ging hieraan werken. Dit deed ik met behulp van voeding en sport.

Wat kreeg ik ervoor terug? Ik kreeg meer zin in het leven dan ik een lange tijd had gehad. Ik voelde me beter en werd minder vaak ziek. Ik werd wakker met energie, ik voelde me beter, zag er beter uit, seks was beter. Alles was beter met voldoende testosteron.”

Zoals je heb kunnen lezen uit deze verschillende Testosteron tekort ervaringen kan een lage testosteronspiegel behoorlijk wat klachten geven. Je kunt hier iets aan doen! Door kleine veranderingen in je leven te maken, gaat je levenskracht enorm omhoog.

Welke man wil met een lage energie en weinig motivatie op de bank zitten? Mannen zijn gemaakt voor kracht en energie. Bekijk daarom het Testoplan! Veel mannen gingen je voor en staan daardoor krachtiger en energieker in het leven.

Met het Testoplan kun je direct op 100% natuurlijke manier je Testosteron verhogen. Zonder chemische middelen én gebaseerd op 1.000 wetenschappelijke artikelen! Wil je direct aan de slag met de 11 stappen van het Testoplan?  

Ja! Ik wil direct mijn Testosteronspiegel verbeteren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *