Review Cursus Technische Analyse van Madelon Vos. 10% korting!

Leer jij hiermee winstgevend traden?

Gemiddelde leestijd: 31 minuten
In deze afbeelding zie je een vinger die koersen probeert te voorspellen door een lijn te volgen.

Je bent waarschijnlijk op deze review over de cursus Technische Analyse terecht gekomen omdat je wilt leren handelen in Bitcoin.

Misschien weet je niet waar je moet beginnen? Waarschijnlijk heb je gehoord over de cursus van Madelon Vos, maar wellicht twijfel je nog. Kan deze cursus jou echt leren hoe te handelen in Bitcoin? Wij onderzochten dit product uitgebreid voor jou. En zochten een antwoord op al jouw mogelijke vragen.

Lees daarom voor je aankoop eerst deze review over de cursus Technische Analyse. Hier leer je wat deze cursus inhoud. Waar je deze kunt kopen. En hoe je hiermee een passief inkomen kunt genereren.

Een tipje van de sluier; deze cursus kan wel eens het verschil gaan maken voor jou als toekomstig crypto trader.

Wil je nu al een voorproef van de cursus? Dan raden we je aan om de gratis cursus van Madelon te volgen. Dit is ongeveer een uur aan video’s. Hiermee kun je kijken of jij Madelon haar stijl prettig vindt. En, nog belangrijker, of Technische analyse en traden iets voor jou is.

Deze cursus is de tweede cursus van Madelon. Ze heeft naast deze ook een basis cursus over Bitcoin. Wellicht heb jij deze al gevolgd en ben je benieuwd of deze Technische Analyse cursus iets voor jou is. Of misschien heb je zelf al een basis kennis in huis en wil je meer leren over de technische analyse.

In deze review over de cursus Technische Analyse kun je het ontdekken.

Wat ga je leren?

In deze cursus leer je traden! Je leert geld verdienen door middel van handelen in crypto’s. Madelon leert jou handvatten waarmee je winstgevend kunt gaan handelen. Je leert in te spelen op marktbewegingen en je leert handelen op zowel korte als lange termijn.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is eigenlijk voor mensen die willen leren handelen door Technische analyse te gebruiken. Dit kunnen zowel beginners als gevorderde zijn.

Nu je weet wat je gaat leren en voor die deze cursus is, gaan we voor deze review over de cursus Technische analyse van Madelon Vos wat dieper in op wie zij eigenlijk is. En kan zij jou dit vak goed leren?

Wie is Madelon Vos?

Madelon is een opvallende verschijning in de cryptowereld. Een vrouw in een voornamelijke mannelijke wereld. Gelukkig is het niet moeilijk om gecharmeerd van haar te raken. Ze heeft een prettige en professionele stijl, die maken dat je gemakkelijk naar haar luistert.

Maar waar komt ze vandaan? En hoe kreeg ze deze passie om te handelen in Bitcoin?

Geboren en getogen in Groningen, groeit Madelon op in een gezin waar ze al jong leert dat je je geld moet spreiden. Van haar vader mocht ze niet al haar geld op de bank zetten. Dit zou haar koopkracht doen dalen. Hiermee bedoelend; als je nu € 1.000 opzij zet kun je daar over 15 jaar de helft minder mee kopen.

Haar vader sprak ook over aandelen, obligaties en vastgoed. Hoewel Madelon niet wist wat dat was, intrigeerde het haar. Toen ze tijdens haar studie in aanraking kwam met Bitcoin, greep het haar. Haar vader raadde haar dit zeer af, omdat eerdere pogingen digitaal geld op te zetten waren mislukt. Madelon kon op haar beurt haar vader overtuigen van de kracht van Bitcoin.

Madelon volgde na de havo de studie Small Business and Retail Management. Na de studie stort Madelon zich verder op de Bitcoin. Ze leest boeken, wat voor haar pittig is, door haar dyslexie. Ze zoekt online verder en zo komt ze op Tradingview. De visuele grafieken liggen haar beter dan de geschreven woorden. Door de sterk bewegende koers van Bitcoin, krijgt Madelon behoefte aan meer houvast. Zo ontstaat haar interesse in de Technische Analyse.

Ze leert 9 jaar lang een goede trader te worden en merkte dat andere hier ook interesse in hadden. Daarom besluit ze haar kennis te delen. En start ze in 2018 een youtube kanaal over Bitcoin, als misss Bitcoin. Hoewel ze verlegen is van zichzelf, zet ze zich over deze drempel heen en neemt ze deze stap. Haar youtube kanaal wordt een succes en groeit nog elke dag. Momenteel heeft dit kanaal 55.000 abonnees.

Het verhaal achter de cursus

Vanuit al deze volgers krijgt Madelon regelmatig de vraag wat het beste instap moment is. Of hoe je het beste kunt starten met Bitcoin. Hoewel ze hier graag over vertelt, ontstaat het idee om een cursus op te zetten. Het meest spannende wat ze tot dan toe heeft gedaan, zo geeft ze zelf aan. Maar ook hier neemt ze de stap. De cursus waar deze review over gaat is het resultaat.

Wat leer je in deze cursus?

Technische analyse

Veel mensen zeggen dat de Technische analyse onzin is, maar Madelon zweert erbij. Technische analyse is een manier om je kansen te vergroten door middel van wiskundige berekeningen. Je kijkt vervolgens hoe vaak is zoiets in het verleden gebeurd en hoe groot de kans is dat dit nogmaals gebeurd? En hoe je daar slim op inspeelt.

Maar misschien kom je er door deze cursus achter dat Technische analyse niks voor jou is. Dat kan. Madelon benadrukt het belang van de helikopter view. Waarbij je zowel kennis hebt over geld en hoe de economie draait, maar ook over de technische analyse.

Kwaliteit van de video’s

Madelon is een prettig persoon om naar te luisteren, met een prettige stem. Ze legt dingen helder met veel enthousiasme uit. Het is duidelijk dat ze een passie heeft voor de technische analyse. In de video’s neemt ze je mee naar de verschillende websites en leert ze je de fijne kneepjes van het vak.

Voor de review over de cursus Technische Analyse bekijken we uitgebreid de inhoud van de cursus. Hierbij behandelen we alle onderwerpen die in de video’s aan bod komen, zodat je een goed beeld krijgt wat je allemaal gaat leren.

De cursus

In deze afbeelding zie je Madelon in het beginscherm van haar eerste cursus video.

En dan nu de inhoud van de cursus. Wat ga je precies leren. Je leest het hier:

1. Inleiding

Introductie

 • Inleiding
 • Agenda
 • De basis voor een goede start

Inleiding

Hierin vertelt Madelon je kort wie zij is en hoe de cursus is ontstaan. En daarnaast natuurlijk wat je kunt verwachten van de cursus.

Agenda

Kort een aantal huishoudelijke mededelingen die toch ook van belang zijn om snel weer verder te gaan naar interessantere zaken.

De basis voor een goede start

Madelon moedigt je aan om op de hoogte te blijven van nieuws over crypto. Dit kan je een enorme voorsprong geven op andere traders. Waar vind je de juiste informatie? Ze stelt verschillende betrouwbare bronnen voor, zoals Blockchain of Coin Telegraph.

Ze gaat dieper in op hoe je deze bronnen op de juiste manier gebruikt.

2. Grafieken

Soorten grafieken

 • Soorten grafieken (lijn, bar, Japenese Candlesticks en Heikin Ashi)
 • Het lezen van candlesticks
 • De exchange

Madelon neemt je stap voor stap mee in de verschillende soorten grafieken en hoe je deze het beste kunt lezen.

In deze afbeelding zie je Madelon in haar cursus vertellen over grafieken.

Candlesticks lezen

In deze video legt Madelon je alles uit over de Japanese candlesticks. Deze handige indicatoren geven je veel informatie die je helpen bij het traden. Een must voor elke trader. Madelon legt uitgebreid uit waar je deze kunt zien en hoe je het inzet om jouw winst te vergroten.

Er zijn verschillende candlesticks. Madelon behandelt:

 • de Japanse candlestick,
 • Engulfing candlestick
 • Hammers candlestick
 • En Heikan Ashi candlestick – je leert waarom dit Madelon haar favoriet is…😃 . Hint; het heeft haar al veel opgebracht.

Je leert in deze video’s wat de grafieken betekenen en hoe je kunt voorspellen of de koers naar boven of beneden zal gaan. Madelon geeft hierbij veel voorbeelden, zodat het echt gaat leven. Je leert hierbij kijken naar neerwaartse, opwaartse of zijwaartse bewegingen.

De exchange

En nu begint het échte werk! Dé Exchange. Wat intimiderend in het begint; een beeldscherm vol grafieken en koersen en de orderlijst die in beweging is. De spanning stijgt, hier gaat het gebeuren!

Je leert over tradingpairs. Kun je nu het beste Bitcoin vs Altcoin of Bitcoin vs Dollars handelen? Je leert hoe je een order plaatst. Hierbij heb je verschillende soorten, zoals:

 • stop limit order
 • market order
 • limit order

Ze gaat (gelukkig) dieper in op de voor- en nadelen van deze verschillende orders. In de orderboeken kun je zien welke prijs er betaald is voor welke hoeveelheid.

3. Koersbewegingen

Trends

Je leert steeds beter de grafieken te lezen. Aan het eind van deze video weet je welke soorten grafieken er zijn en hoe je hierop de koersbewegingen kunt lezen. Dit is vooral van belang om je koop- en verkoop momenten in te schatten.

Steun-weerstandslijnen

Met behulp van deze lijnen kun je voorspellen binnen welke waarde, de koers ongeveer zal blijven. Het herkennen van deze lijnen vergt wat oefening natuurlijk. Maar dit is zeker een belangrijke les, omdat het de basis is van de Technische analyse.

Deze lijnen kunnen een patroon vormen. Natuurlijk is het gemakkelijk als Madelon de lijnen trekt, maar probeer zelf eens zulke trends te ontdekken. Je leert in deze video hoe je dit doet. Je maakt onderscheid tussen steunlijnen, weerstandslijnen, horizontale lijnen en trading ranges.

Hierbij is een steunlijn een lijn waar de koers niet onder lijkt te gaan. De weerstandslijn is de lijn waar de koers een weerstand voelt. Samen kunnen ze patronen vormen.

Long vs Short

Om long vs short uit te leggen, begint Madelon bij de bear- en bullmarket. Een stijgende koers is een stier die met zijn hoorns omhoog vecht. De bear market is de beer die met zijn scherpe klauwen een neerwaartse slag maakt. In beide markten kan geld verdient worden. Daarom kan een trader altijd geld verdienen.

Dit is wat er bedoelt wordt met long vs short. Hoe dit precies in elkaar zit, legt Madelon heel helder uit in deze video. En zo worden je kennis en vaardigheden als beginnend trader steeds groter.

Om je kennis verder uit te breiden, gaat Madelon dieper in op verschillende tools. Een onmisbaar onderdeel voor het tradingsvak.

4. Tools

Volume

Een vaak overgeslagen onderdeel, maar een belangrijke indicator; het marktvolume. Heb je namelijk het idee dat er een bepaalde trend gaande is en overweeg hierop te handelen, is bevestiging prettig.

Een manier om dit vermoeden te bevestiging is te kijken naar het volume van aan- en verkopen in een periode. Hoe je dit doet, leer je in deze video.

Langzaam maar zeker bouw je een manier op om te gaan handelen. Dit geeft je zekerheid en structuur tijdens het daadwerkelijke handelen. Als je een patroon ontdekt, kun je dit dus checken met deze indicator.

Fibonacci

Een handige tool om in je toolbox te hebben. Het is een berekening die is gebaseerd op het getal Phi (spreek je uit als fi), welke gelijk is aan 1,618. Dit is een bijzonder getal wat een verhouding aangeeft die we gek genoeg overal tegenkomen. Bijvoorbeeld in gebouwen, ons gezicht of in de kunst. En zo ook in grafieken.

Maar geen zorgen, je hoeft er zelf niet mee aan de slag. Je kunt Tradingview deze berekening voor jou laten maken, waarna de lijnen in de grafiek worden gezet. Een tool die Madelon niet veel gebruikt, maar door veel traders als zeer waardevol wordt ervaren.

Als Madelon de Fibonacci berekening van Tradingview over haar eigen grafiek legt, komt dit bijna overeen. Dit is ook de meerwaarde van verschillende indicatoren; je kunt jezelf hiermee bevestigen.

Patronen

Met ruim 3 kwartier is dit veruit de langste video! En dat is niet voor niets. Patronen herkennen is een sleutel element in het handelen. Je kijkt hierbij naar patronen uit het verleden, omdat deze patronen zich steeds weer herhalen.

In deze video komen termen als Triangle, Wedges, Cup & Handle en Head & Schoulders uitgebreid aan bod. Daarnaast legt Madelon uit wat de kansen zijn dat de koers naar boven of beneden gaat bij elk patroon. Ook gaat ze dieper in op Ascending, Descending en Symmetrical traingles.

In deze afbeelding zie je Madelon die vertelt over verschillende triangles.

Het mooie is dat je deze kennis kan toepassen op crypto’s, maar ook aandelen.

Indicatoren

In de technische analyse maakt je gebruik van wiskundige berekeningen, die je vervolgens gebruikt om een subjectieve inschatting mee te doen. Er zijn veel verschillende indicatoren die je kunt gebruiken. Zo zijn er trend, momentum, volatiliteit en volume indicatoren. Enkelen hiervan heeft Madelon al in eerdere video’s uitgelegd.

Binnen indicatoren kun je ook nog onderscheid maken tussen leading, lagging en occilatoren. Duizelt het je wat? Geen nood, Madelon legt het allemaal helder met voorbeelden uit.

Het komt erop neer dat met deze indicatoren je jouw koop- en verkoopmoment nog beter kunt bepalen. In de volgende video’s gaat Madelon dieper in op de verschillende indicatoren.

RSI

RSI staat voor Relatieve Sterkte Index. Je kunt met enkele klikken deze indicator in je grafiek aanzetten. Je hoeft zelf niks te berekenen, maar Madelon laat je wel zien hoe het berekend wordt.

De indicator verschijnt als een aantal extra lijnen onder je grafiek. Madelon laat je een heel handig patroon zien, waarbij je een dalende of stijgende koers kunt voorspellen. Als je RSI namelijk stijgt en de koers daalt (divergentie), is dit een sterke indicatie voor wat er daarna met de koers zal gebeuren. Heel waardevol en heel makkelijk toe te passen. Niet voor niks enorm populair onder crypto traders, zo ook Madelon. Je leert het in deze video.

Moving Average

Gelukkig geeft Madelon aan dat ze niet erg wiskundig is. Dus om een goede trader te worden is dat absoluut niet nodig. Met de moving average indicator kun je je patroon bevestigen. Hierbij worden koersen van afgelopen periode gebruikt. Hierbij zijn drie typen te onderscheiden: Simple, exponential en weighted moving average.

Je leert de verschillen tussen deze typen en hoe ze jou het beste kunnen helpen bij het bepalen van je koop- en verkoopmoment.

Moving Average Convergence Divergence (MACD)

De MACD helpt je te bepalen welke richting een trend op kan gaan. Een waardevolle tool dus, maar wel met een kanttekening. Je krijgt namelijk een duidelijk koop- of verkoopsignaal, maar op gevoels niveau kun je hierdoor paniek verkopen gaan doen. Dit is nooit goed voor je portefeuille.

Daarom raadt Madelon je aan deze tool te gebruiken als bevestiging.

Stochastics

Stochastics (spreek je uit als Stokastiks) is opnieuw een wiskundige berekening waarbij je met twee lijnen (D- en K-lijn) kunt voorspellen of de koers gaat dalen of stijgen.

In deze uitgebreide video laat Madelon je zien hoe je dit kunt inzetten.

Bollinger Bands

In de jaren 80 ontwikkelde Bollinger deze indicator, waarmee je extreme highs en lows kan vinden. Madelon legt je uit hoe je dit kunt gebruiken om succesvol te handelen.

On Balance Volume

De laatste van de indicatoren die Madelon in deze cursus behandelt. Dit is een zeer waardevolle tool om in je toolbox te hebben. Zie je namelijk een trend, dan kan deze tool dit bevestigen.

Je berekent hierbij namelijk de positieve en negatieve volumes en geven je een gemiddelde. Hiermee kun je een omkeer in de trend zien aankomen. Bevestigt dit jouw idee van er gaande is in de markt? Dan sta je mogelijk op het punt geld te gaan verdienen.

Een goede toevoeging voor je toolset! Nu je een goed gevulde toolbox hebt, laat Madelon je nu zien hoe je deze gebruiken.

Inmiddels nieuwsgierig? Als je een voorproefje wil op de cursus om het zelf te ervaren, biedt Madelon je een gratis cursus traden aan.

5. Toolset van Madelon Vos

Toolset op volgorde van belangrijkheid

De titel van deze video zegt het al. Hierin laat ze je zien hoe je van A tot Z een technische analyse maakt. Ze begint bij een grafiek in Tradingview, waarop ze een patroon tekent. Vervolgens gaat ze met alle tools bevestigen of dit patroon wordt ondersteund door de wiskundige berekeningen.

Het mooie is dat je hierbij geen enkele berekening zelf hoeft te maken, maar Tradingview doet dit voor jou.

Verder leer je dat het niet gaat om voorspellen, maar om je kansen te vergroten. Ook laat Madelon zien welke tools goed bij elkaar passen. Sommige passen namelijk niet goed bij elkaar.

Ze legt je precies uit wanneer je nu moet gaan handelen, waarbij haar vuistregel:

Handel niet voordat het patroon uitbreekt.’

Een waardevolle vuistregel om mee te nemen.

Nu je een hoofd vol kennis hebt en een toolbox vol tools om te gebruiken, ben je klaar voor het echte werk!

Slotwoord

Oefenen oefenen en nog eens oefenen. Om een echt bedreven handelaar te worden, zul je daadwerkelijk aan de slag moeten gaan. Gelukkig kun je altijd met je vragen bij Madelon terecht. Daarnaast blijven de video’s beschikbaar, dus kun je ze altijd weer terug kijken.

Tot zover de inhoud van de cursus zelf. In de rest van deze review kun je lezen wat wij ervan vonden, wat andere vonden en de voor en nadelen.

Wat vonden wij van de cursus?

In deze review over de cursus Technische Analyse geven we ook onze mening over deze cursus. Zoals eerder gezegd is Madelon prettig om naar te luisteren. Ze legt alles helder en met veel voorbeelden uit. Hierdoor gaat de theorie voor je leven. Ook valt het ons mee dat je geen wiskundige berekeningen hoeft te maken. Er zijn tal van gratis websites die dit voor jou doen.

Madelon maakt je wegwijs in welke websites dit zijn en hoe je ze gebruikt. Hierdoor kun je snel aan de slag als trader.

Wat ons opvalt is dat Madelon wat minder ingaat op het psychologische aspect van handelen. Madelon zegt hierover wel:

‘Handel alleen met geld wat je kunt missen.’

Dit is een gouden regel die elke trader zou moeten aannemen als een wet.

Als je Technische Analyse wilt leren, is dit een zeer uitgebreide en complete cursus waar je direct mee aan de slag kunt. De cursus is van zeer goede kwaliteit en leert je wat je nodig hebt om Technische analyse te doen.

Tot zover onze mening. In ons onderzoek naar dit product kwamen we ook veel vragen tegen van mensen. Hieronder de meest gestelde vragen om je vooruit te helpen.

FAQ Veel gestelde vragen:

Is deze cursus ook voor beginners?

Ja, Madelon legt alles in begrijpelijke taal uit. Je leert Technische analyse.

Is technische analyse alleen voor crypto?

Nee, technische analyse is ook te gebruiken in bijvoorbeeld de aandelen markt.

Wanneer kan ik aan de slag met de cursus?

Je kunt de cursus dus beginnen direct na je aanmelding. Je komt direct in de online leeromgeving. Het navigeren in deze omgeving is erg gebruiksvriendelijk gemaakt.

Is de cursus beperkt beschikbaar?

Als je de cursus hebt gekocht, krijg je levenslange toegang. Je kunt de cursus hierdoor meerdere keren terug kijken.

Wat als ik niet tevreden ben?

Als de cursus anders is dan je verwachting, kun je de cursus retourneren, mits je minstens 25% van de cursus hebt bekeken. Fair enough!

Nu je weet hoe de cursus er precies uitziet en wat de meest gestelde vragen zijn kijken we in de review over de cursus Technische analyse ook naar de ervaringen van deelnemers. Waren zij eigenlijk tevreden met deze cursus?

Ervaringen

Hieronder enkele ervaringen van mensen die de cursus al gevolgd hebben.

In deze afbeelding zie je ervaringen van anderen van de website van Madelon Vos waarover deze review van de cursus Technische Analyse onder anderen gaat.

Op de website van Springest lezen we de volgende reviews:

In deze afbeelding zie je een ervaring waarover deze review van de cursus Technische Analyse onder anderen gaat.
In deze afbeelding zie je een ervaring waarover deze review van de cursus Technische Analyse onder anderen gaat.
In deze afbeelding zie je een ervaring waarover deze review van de cursus Technische Analyse onder anderen gaat.
In deze afbeelding zie je een ervaring waarover deze review van de cursus Technische Analyse onder anderen gaat.
In deze afbeelding zie je een ervaring waarover deze review van de cursus Technische Analyse onder anderen gaat.
In deze afbeelding zie je een ervaring waarover deze review van de cursus Technische Analyse onder anderen gaat.

Je leest overal eigenlijk dat mensen:

 • tevreden zijn
 • de inhoud van de cursussen goed vinden
 • dat Madelon hen verder heeft geholpen.
 • dat ze geld verdienen met handelen door de cursus
 • regelmatig geld investeren in Bitcoin.

Je kunt dus met deze cursus leren handelen in crypto of aandelen. En dit is een waardevolle vaardigheid, die je je hele leven kan gebruiken.

Voordat we naar de conclusie van deze review over de cursus Technische Analyse gaan, hebben we de voor-en nadelen van deze cursus voor je op een rij gezet.

Voor- en nadelen

 • Je leert technische analyse.
 • De cursus is van goede kwaliteit
 • Er is een goede support bij de cursus.
 • Er is een niet-goed-geld-terug garantie.
 • Madelon behandelt minder de psychologische kant van het handelen.

Conclusie Review over de Cursus Technische analyse. Kopen of niet?

Met deze cursus leer je slim handelen door de Technische Analyse te gebruiken. Je leert dit van Madelon Vos, zelf een volleerd trader met veel ervaring. In deze cursus leer ze je de fijne kneepjes van het vak.

Weet je niet waar je moet beginnen? Dan leer je in deze cursus stap voor stap hoe je dit doet. Je leert het daadwerkelijk verhandelen zelf. En je leert wanneer je koopt of verkoopt.

Met deze cursus kun je geld gaan verdiepen met handelen, niet op basis van geluk, maar met een goed systeem. Hierdoor zul je vaker winsten behalen. Je leert namelijk het juist instap moment te bepalen. De gedegen kennis die in deze cursus aanwezig is, legt niet alleen het topje, maar de hele ijsberg bloot.

Je leert niet alleen hoe je kunt gaan handelen met Bitcoin, maar ook hoe je dat stap voor stap precies doet. Een enorm waardevol product voor mensen die een passief inkomen willen generen met handelen in Bitcoin.

Wij hebben met veel plezier deze cursus gevolgd en we zien de kwaliteit en potentie van deze cursus. Onze conclusie van deze review over de cursus Technische Analyse is doen! We raden je deze cursus aan! Zeker! Als je toepast wat je in de cursus leert kun je je financiële positie verbeteren. Of dit nu is om wat bij te verdienen of een volledig inkomen mee te generen, het is mogelijk!

Wil je deze cursus volgen? Speciaal voor onze lezers mogen we 10% extra korting aanbieden met kortingscode REVIEWPUNT. Via onderstaande link kun je deze korting claimen.

In deze afbeelding zie je een plaatje van de cursus Technische analyse met de 10% korting voor deze review.

Direct de cursus traden kopen

 • Leer hoe je geld kunt verdienen met handelen in crypto’s
 • Leer van 9 jaar ervaring van Madelon Vos
 • Nu 10% korting met kortingscode: REVIEWPUNT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *