Review: PianoPro Programma. Leer jij hiermee online piano spelen?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten

Wil je online leren pianospelen? Het is goedkoper dan een pianoleraar, je kunt je eigen tijd indelen en je kunt het in je eigen tempo doen.

Het kent ook nadelen, je moet jezelf namelijk zien te motiveren. Maar wat als er een methode is waardoor het je geen moeite kost?

Met PianoPro claimt Steven Pruis jou dit te kunnen bieden. Wij onderzochten deze claim.

Inhoudsopgave

De belofte van het PianoPro programma.

Ontdek hoe je zonder enige ervaring, verrassend snel en simpel de mooiste liedjes op de piano leert spelen. Piano leren spelen op basis van akkoorden.

Steven Pruis

Met deze methode claimt Steven dat je snel, zonder ervaring mooie liedjes kunt spelen via een online methode.

Dat piano spelen leuk kan zijn, goed voor je hersenen is, ontspannend en zelfs je zelfvertrouwen kan verhogen wist je misschien al. Toch voelt het vaak dat je eerst door dat saaie beginners deel heen moet. Maar met deze claim zou piano spelen vanaf de start al heel leuk kunnen zijn. De moeite waard om verder te onderzoeken.

Het product

Ik koop het programma met een korting aan voor €1 voor de eerste maand en daarna betaal ik €15,95 voor maximaal 12 maanden.

Ik krijg direct een mail met toegang tot het ledengedeelte. Het programma bestaat uit een starters cursus piano en de PianoPro cursus.

Starters cursus

In deze cursus leer je de grond beginselen van het piano spelen. Denk aan houding en vingerzetting. Je leert de meest voorkomende akkoorden en leert in deze startercursus ook al een aantal liedjes spelen.

Hieronder kun je zelf de eerste les bekijken.

De kwaliteit van de video’s is zeer goed. Het wordt duidelijk en helder verwoord en het is goed te volgen. Steven heeft een prettige stem, die je aandacht goed kan vasthouden. Ook heeft hij een heldere manier van uitleggen.

De cursus vervolgd met uitgebreide lessen over het leren van akkoorden. Je leert al veel verschillende bekende liedjes spelen, zoals

 • ‘The House Of The Rising Sun’ van the Animals,
 • ‘Paradise’ en ‘Clocks’ van Coldplay
 • I Would Stay” van Krezip
 • This Is What It Feels Like” van Armin van Buuren en
 • liedjes van Ludovico Einaudi.

In deze starters cursus zit ook een uitgebreide module van 10 lessen met de beginselen van noten leren lezen. Deze lessen worden door een andere docent verzorgd. Zijn identiteit is onbekend, maar heeft, net als Steven, een prettige stem en heldere uitleg.

E-books

Bij elke les van de basiscursus is een e-book met de geschreven theorie, opdrachten en soms plaatjes zoals de akkoorden. Deze kun je handig uitprinten en ophangen bij je piano.

Piano Pro programma

Na de basiscursus kun je van start met het piano pro programma. Na een minicursus akkoorden spelen volgt er een module met 14 naspeel nummers. Een greep hieruit

‘Una mattina’ – van film Intouchables

Maar ook:

 • Lang zal ze leven / zij leven hoog
 • In the air tonight – Phil Collins
 • Lethal industries – Tiësto
 • We wish you a merry christmas
 • Ode to joy – Beethoven4

Half-gevorderde

Na de eerste module begin je het spelen van akkoorden al aardig onder de knie te krijgen. Het volgende onderdeel zijn naspeel nummer (totaal 39) voor half-gevorderder en dus iets ingewikkelder.

Onder andere:

 • All this time – Marina Mena
 • Rather be – Clean Bandit
 • Wil je niet nog 1 nacht – Glannis Grace en Edwin Evers.
 • Stand by me – Ben e King

Gevorderde

De cursus vervolgd met 10 naspeelnummers voor gevorderde. Onder ander:

 • Don’t you worry child – Swedish House Maffia
 • Candy – Robbie Williams
 • Paradise – Coldplay

Daarna

Als je na dit alles nog meer wilt leren, kun je je verdiepen in hoe je een nummer naspeelt van de radio, hoe je piano speelt met 1 hand of hoe je de coördinatie van twee handen kunt verbeteren.

Het totale pakket bestaat dus uit een de basiscursus met alle lessen, de e-books en tips en tricks video’s. Daarnaast zij er ruim 70 tutorial video’s van bekende nummer. Het is een uitgebreid aanbod. Er wordt daarom niet gesproken van een cursus, maar een programma.

Steven als jouw piano docent

Steven geeft aan met de aankoop van dit product dat hij jouw piano docent wordt. Hoe werkt dit? Naast natuurlijk alle video’s die je kunt bekijken, kun je hem ook mailen met specifieke vragen. Ondanks dat je online piano leert spelen, heb je dus de mogelijkheid persoonlijk contact te hebben met een piano docent.

Gratis metronoom

Tijdelijke aanbieding is dat je een gratis metronoom krijgt thuis gestuurd. Met dit apparaat kun je gemakkelijk de maat houden.

Daarnaast zijn er twee bonussen:

Bonus #1

Na een jaar stopt je abonnementsgeld, maar je houdt levenslang toegang incl. gratis updates en contact met je online pianoleraar.

Bonus #2

Je krijgt gratis pianostickers bij een eenmalige investering. Deze stickers plak je op de toetsen van je piano, waardoor je deze sneller leert gebruiken bij de akkoorden.

Twee erg nuttige en bruikbare bonussen, die jou gaan helpen sneller te leren piano spelen.

Niet tevreden geld terug

Ben je binnen 30 dagen niet tevreden? Dat krijg je gemakkelijk je geld weer terug. Kies je voor een maandelijks lidmaatschap? Dan kun je elke maand opzeggen.

Tot zover het product. Het komt goed en solide over. Het is duidelijk dat je met dit product online leert piano spelen. Maar hoe zit het met ervaringen van anderen?

Positieve ervaringen

Hieronder een greep uit de ervaringen die we konden vinden.

Debora: “Beste Steven, Als eerste dank voor deze fantastische cursus. Ik hoop er volgend jaar bij mijn afstuderen in de kleuterklas veel gebruik van te maken, ik ben namelijk 3e jaars Pabo student. Toen ik je website zag, bood mij dat een nieuwe impuls om nu echt eens goed te leren spelen.

Op dit moment is het erg druk met de laatste afrondingen van de opleiding maar zo af en toe ga ik even oefenen en dat is gewoon een ontspanning. De lessen zijn duidelijk opgebouwd en prettig leesbaar. De filmpjes zijn een fijne en goede ondersteuning. Kortom ik ben erg enthousiast. In de zomervakantie wil ik druk gaan oefenen zodat ik volgend jaar onze kleuters kan verrassen.”

Miguette Jadoul: “Ik vind de cursus heel leuk!! Ik heb nul ervaring met de piano, en het was altijd een wens het te leren. Ik kan noten lezen, maar vind het heerlijk deze methode met akkoorden, hier was ik ook gericht naar op zoek. Het voordeel vind ik dat ik het ‘systeem’ van de piano snap, met de akkoorden etc.

En wat ik hilarisch vind: van het weekend luisterde ik naar les 6, en toen kwam ‘clocks’ dus voorbij – een nummer waarvan ik dacht: als ik dát toch ooit eens kon spelen! En nu komt het zomaar dichtbij haha!! Links gaat al gewoon. Het systeem is echt geweldig! Ben door de akkoorden en arpeggio in elk geval al zó blij met wat ik nu in drie weken van de piano weet en er op kan, merci dus!!!!!! Muzikale groeten, Miguette Jadoul”

“Goedendag edele muziek liefhebber, sinds kort heb ik een keyboard, simpel apparaat maar voor nu doeltreffend. De bijzonder duidelijke lessen die ik elke week krijg hebben bijgedragen tot, ik mag wel zeggen, een resultaat welke ik niet verwacht had. Ik ben nu 50 en stilletjes koesterde ik al een jaar of 40 een piano of iets in die richting. Mijn liefde voor muziek wordt nu eindelijk nuttig gemaakt. Hiervoor mijn hartelijke dank! Groetjes, Donald.”

Uit deze ervaringen blijkt dat mensen tevreden zijn. Deze ervaringen komen van de website van Steven en zijn daarom selectief. We zoeken op het web naar andere positieve berichten over zijn online piano programma, maar kunnen weinig vinden.

Nieuwsgierig naar PianoPro? Om snel mooie liedjes op je piano te spelen? Te leren van een prettige docent met heldere uitleg?

Ja! Ik wil makkelijk piano leren spelen!

Negatieve ervaringen

We speuren ook het web af, op zoek naar negatieve ervaringen. Zonder succes. Er is geen forum of iets te vinden waarbij mensen klagen over het product.

Andere verkopers op de markt

Voordat je een product koopt, kan het soms helpen ook naar andere spelers op de markt te kijken. Op deze manier ontdek wat er werkelijk bij je past en kun je achter je keuze staan.

Online

Via Pianoles van Rene biedt Rene Knops ook een gedegen cursus aan, waarbij je op basis van akkoorden leert te spelen. Voor €149,- kun je aan de slag. Deze cursus leert je ook op basis van akkoorden piano spelen. Wat deze anders maakt is dat er een actieve leden community is waar je je bij aan kunt sluiten. Dit kan heel motiverend werken.

In onze review van Pianoles van Rene hebben dit product in detail bekeken. Het viel ons hierbij op dat het materiaal in het begin wat rommelig wordt gepresenteerd. De structuur van het product van Steven is helderder. Het is heel duidelijk waar in het programma je bent, terwijl bij Rene het in het begin van rommelig verloopt.

Een andere website biedt ook online lessen aan. De cursussen worden los aangeboden. Er zijn in totaal 6 opeenvolgende pakketen die variëren van €59 tot € 77 euro, totaal €352 voor het complete pakket. Om het piano spelen onder de knie te krijgen via deze cursus ben je én veel geld én veel tijd kwijt.

Ouderwetse pianolessen

Je kunt er ook voor kiezen ouderwets piano lessen te kopen. Je gaat dan wekelijks naar bijvoorbeeld ‘The piano academy’ om daar een les te volgen. Kosten zijn €1090 per jaar. Je krijgt hiervoor wekelijks 30 minuten les, in totaal 40 weken per jaar.

Het voordeel hiervan is dat je fysiek iemand hebt om je te begeleiden. Als je bijvoorbeeld iemand bent die moeite heeft met motivatie, kan dit helpen. Het nadeel is dat je er fysiek heen moet en je niet de vrijheid hebt zelf je tijd in te delen. Daarnaast kan je een fysieke les van iemand niet opnieuw afspelen 😉.

In vergelijking met het product van Steven zien we dat deze methode naar de lange termijn kijkt. Je leert eerst de basis en je gaat zo stap voor stap steeds iets meer leren. Dit proces kan voor sommige goed zijn, maar juist het snelle succes, kan je de drive geven door te gaan.

In vergelijking met deze producten is Piano pro de goedkoopste als je kiest voor eenmalig betaling van €147. Als je kiest voor de maandelijkse betaling, betaal je na 12 maanden €165,45. Dit is iets duurder dan Pianoles van Rene. Hiervoor kun je wel maandelijks opzeggen als je er toch niet voldoende uithaalt.

Prijs kwaliteit verhouding

Je kunt kiezen voor twee opties

 • Eenmalig betaling van €197 voor €147
 • Maandelijks €14,95, waarbij je tijdelijk de eerste maand voor €1 krijgt.

Voor dit bedrag kun je online leren piano spelen. Het materiaal is van goede kwaliteit. Je kunt lessen volgen wanneer het jou uitkomt. Je hebt hierbij levenslang toegang, waardoor je zo vaak als je wilt de video’s kunt nakijken en ook terug kijken.

De prijs kwaliteit verhouding is naar ons oordeel goed. Voor dit bedrag krijg je in verhouding heel veel. Je kunt op een andere manier niet zo goedkoop, snel en goed leren spelen.

Voor- en nadelen

Hieronder alle voor en nadelen op een rij.

 • Je leert snel bekende nummers spelen, waardoor je gemotiveerd blijft.
 • Je kunt zelf kiezen welke nummer je leert spelen, ook op verzoek.
 • Je kiest zelf wanneer je wilt spelen en hoelang.
 • Steven heeft een prettige manier van uitleggen, je aandacht blijft er gemakkelijk bij.
 • Geen fysieke docent
 • Handig om aantal dingen op papier te hebben – je zult dit zelf moeten printen.

Tot zover de voor- en nadelen op een rij. Hieronder de eindconclusie van het Piano Pro programma van Steven Pruis.

Het PianoPro programma kopen of niet?

Je wilt online piano leren spelen, maar je bent bang dat het niet snel genoeg gaat. Het product blijft op de digitale plank liggen en je investering gaat verloren. Dit kan jou tegenhouden dit product te kopen.

De claim van Steven is dat je zonder enige ervaring, verrassend snel en simpel de mooiste liedjes spelen. Hiermee kun je online leren spelen en toch de motivatie houden om door te gaan. Met dit product heb je als beginner de methode in handen om snel en gemakkelijk piano te leren spelen.

Steven leert je spelen op basis van akkoorden. Je leert eerst de akkoorden spelen die je snel onder de knie kunt hebben. Daarna kunt je kiezen uit vele nummers, waarbij Steven ja stap voor stap begeleid. Je kunt de video stoppen of opnieuw afspelen hoe vaak je wil.

Doordat je snel leuke nummers leert spelen, krijg je de smaak te pakken om door te gaan. Het kan zelf verslavend gaan werken, omdat je succes boekt. Dat maakt het leuk, waardoor je door wilt. Het is een positieve spiraal waar je in terecht komt.

In vergelijking met andere verkopers op de markt is het product een waardevolle toevoeging. Je hoeft niet op afspraak naar een les, jij bepaalt wanneer je speelt. Het ontbreken van een fysiek docent kan een nadeel zijn doordat je zelf de motivatie moet opbrengen. Echter de methode die Steven gebruikt helpt juist om veel te willen spelen.

Als jij op zoek bent naar een online cursus om piano te leren spelen, zouden wij jou PianoPro aanraden. De goede kwaliteit van het materiaal, het talent van Steven om dingen helder over te brengen en de methode van leren spelen op basis van akkoorden maken dit een programma krachtig.

Zelf het PianoPro Programma proberen?

Bekijk hier actuele kortingen

Heb je een vraag? Hebben we iets onhandig aangepakt? Of hebben we iets heel goed gedaan? We willen graag van jou horen😊 ! Laat hieronder je reactie achter.

Even geen tijd om onze hele beoordeling door te lezen, of wil je toch nog even een samenvatting van onze bevinden tot je nemen? Hier onder volgt de score die wij PianoPro hebben gegeven.

Het PianoPro Programma
Het PianoPro Programma

Beoordeling door Renee,

12 mei 2020
5

PianoPro is een complete oplossing voor de persoon die online wil leren piano spelen. Je leert spelen op basis van akkoorden, waardoor je snel mooie muziek kunt maken. Dit werkt motiverend. Je gaat meer spelen en leert steeds meer. En ja, ook die noten komen aan bod. Er worden regelmatig nieuwe nummers aan het rijke aanbod toevoegt, waardoor je altijd meer kunt leren.

2 reacties op “Review: PianoPro Programma. Leer jij hiermee online piano spelen?

 1. Graag wil ik even melding maken over de review van de pianolessen van René. Jullie bevindingen zijn wat achterhaald. Er is een nieuwere structuur waarin heel duidelijk is hoe de cursus is opgezet. Tevens zie je aan de zijkant als cursist precies waar je gebleven bent en kun je dus direct verder op dat punt waar je gebleven bent. Bij René is een zeer actief forum waar heel veel muziekliefhebbers eigenlijk direct reageren. Men deelt zijn of haar successen en die worden met veel enthousiasme en goed onderbouwde kritieken ontvangen. Ook René zelf is een uitermate actieve leraar die zijn leerlingen enorm motiveert. Hij moedigt juist aan tot het snel met succes een liedje leren spelen met akkoorden. Daardoor blijft er heel veel plezier in het pianospelen leren spelen behouden. Dus wat jullie erover schrijven is gedateerd en het klopt niet.

  1. Hoi Messica,
   Bedankt voor je reactie. Goed om te horen dat de structuur verbeterd is. We zijn met Pianoles van Rene in gesprek om de nieuwe structuur zelf te kunnen zien en de review hierop aan te passen. Wordt vervolgd. Leuk om te horen dat René zo actief is op het forum.
   Groet Renee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *