Review: Piano les van Rene. Leer jij hiermee in 2 tot 6 weken spelen?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Lekker in een flow raken, iets nieuws leren, een beter geheugen en stress verlagen. Allemaal voordelen van piano spelen. Misschien heb je dit altijd al eens willen leren, maar vind je het te lang duren voordat je een bekent nummer beheerst. Met piano les van Rene zou dit wel eens anders kunnen zijn.

Als kind had ik ook pianoles bij een, zo werd gezegd, zeer goede docent. Ik zat in een ruimte met andere leerlingen die met een koptelefoon op een elektrische piano speelde. De docent liep rondjes en luisterde om de beurt bij elke leerling. Bij mij zei hij altijd: ‘hmmm, ja, ga zo door’.

Ik speelde de meest saaie patronen. Terwijl de liedjes die ik juist interessant vond, ver buiten bereik leken. De andere leerlingen speelde wel al veel interessantere dingen, maar daar was ik nog láng niet. Ook voelde het alsof ik geen vooruitgang boekte. Mijn piano ‘carrière’ eindigde dan ook al vroeg 🙁.

Met het product van Rene had ik beter uit de voeten gekund. Hierbij richt je je namelijk eerst op het spelen van leuke nummers en krijg je zin om meer te leren. Dit had mijn toenmalige docent niet begrepen.

Met het product ‘Piano les van Rene’ leer je binnen 2 tot 6 weken al piano spelen, zo claimt dit product. Als je deze review leest ben je misschien nieuwsgierig naar dit product, maar heb je nog twijfels. Of je bent op zoek naar een goed online product om piano te leren spelen. Bij Reviewpunt.nl bekijken we elk detail van dit product. Zo kunnen we jou het beste advies geven.

Inhoudsopgave

De belofte van Piano les van Rene

“Hoe je binnen 2 tot 6 weken moeiteloos een muziekstuk kunt spelen op je piano of keyboard!”

                                               “

Sluit je aan bij onze Community waar je altijd kunt rekenen op dat ‘extra steuntje in de rug’!

Rene

De belofte klinkt mooi. Dit is iets wat een beginner kan motiveren. Binnen zo’n korte tijd iets leren wat andere jaren kost. Maar kan Rene deze claim ook waarmaken? Je leest het hier.

Het product

In onderzoek naar dit product bekeken we ook de website van Rene. Hierop staat een filmpje die je een heel duidelijk overzicht geeft van het product. Je krijgt een overzicht van hoe het product in elkaar zit. Als je het nog niet gezien hebt, raad ik je aan dit filmpje te bekijken.

We hebben ervoor gekozen daarom het product korter te beschrijven. En juist die dingen te benoemen die je in het filmpje niet ziet.

Leren op basis van akkoorden

Bij Rene leer je in eerste instantie op basis van akkoorden. Hiermee kan je sneller een liedje spelen, maar er zijn ook andere voordelen. Je kunt vrij gemakkelijk elk populaire liedje spelen, waardoor je ook al vrij snel met bijvoorbeeld vrienden zou kunnen spelen.

Zoals je in het onderstaand filmpje kunt zien, is het spelen in akkoorden de basis van de meeste populaire liedjes.

Ledenplatform

Wat ontzettend leuk is aan het product van Rene is dat je in contact komt met andere cursisten. Op het ledenplatform kun onder verschillende onderwerpen berichten van andere cursisten vinden. Je kunt hier zelf op reageren of zelf een vraag stellen of iets delen.

Ook kun je, als je dit wilt, video’s plaatsen van jouw voortgang. Daarnaast lees je onder ‘voorstelrondje’ velen mensen die (weer) zijn gestart en de reacties van cursisten die erg tevreden zijn met het product van Rene. Het is anders dan de klassieke manier van piano leren spelen en mensen benoemen dat ze snel liedjes hebben leren spelen. Dit werkt bemoedigend.

Modules

Het programma bestaat uit verschillende modules, heel overzichtelijk weergegeven.

Je begint bij -start hier-, waar je informatie krijgt over hoe de website werkt.

De start is overzichtelijk.

Vervolgens ga je naar downloads en hulpmiddelen. Wat hier opvalt is dat er downloads staan voor onderdelen waar je nog niet aan toe bent. Zoals noten lezen. Dit vind ik wat onoverzichtelijk.

Na Fase1, ga ik naar Fase 1-2. Er zijn een drietal pdf- documenten te downloaden. In de tekst wordt hiernaar verwezen. Eenmaal in het cursusboek is het prettig werken. Er is steeds een korte uitleg, vervolgens een heldere oefening. Je leert snel de akkoorden spelen.

Voor een aantal van de .pdf documenten is het handig om te uit te printen, zoals het akkoorden schema. Dan kun je ze ophangen bij je keyboard of piano. Als je zelf geen printer hebt, zul je daar een oplossing voor moeten vinden.

Lesmateriaal helder

Hoewel Rene eerst een andere indeling had die wat verwarring kon geven, heeft hij dit inmiddels aangepast. Na de publicatie van dit artikel had hij aangeven dit aan te passen. Het siert hem enorm dat hij dit inderdaad gedaan.

De online lesruimte ziet er is helder en overzichtelijk uit.

Het lesmateriaal wordt prettig afgewisseld tussen lezen en filmpjes kijken. Rene legt dingen op een heldere en prettige manier uit.

Wat krijg je precies?

24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot online leeromgeving

Toegang tot het interactieve pianoforum (meer dan 3,149 leden!).

Levenslang toegang. Je kunt het écht in je eigen tijd leren!

KERN LESPROGRAMMA:

 • Pianogeheimen cursus (11 video’s en lesmateriaal)
 • Beginnerscursus (53 lessen incl. pdf lesmateriaal)
 • Gevorderde cursus (30 video’s incl. pdf lesmateriaal)
 • Notencursus (7 video’s incl. pdf lesmateriaal)

EXTRA BONUSSEN:

 • Workshop ‘liedjes leren spelen met midifiles’ video’s (6 video’s)
 • Workshop ‘Je eigen pianospel opnemen’ (4 video’s)
 • Workshop ‘Blues piano voor beginners’ (1 video van 60 minuten)
 • Onbeperkt e-mail contact met je online pianoleraar
 • Persoonlijke begeleiding!
 • Doe mee met motiverende Piano Challenges

Prijs

De prijs voor dit uitgebreide product is €497,-. Hoewel dit nog altijd goedkoper is dat een pianoleraar, is het aan de prijzige kand. Gelukkig kunnen we je een korting aanbieden, waardoor de prijs op €279 uitkomt.

Met de korting vinden we de prijs voor het uitgebreide pakket met persoonlijke begeleiding zeer laag. Zeker als je het vergelijkt met andere aanbieders.

Tot zover het product zelf. Heb je nog twijfels of je geld wilt uitgeven aan dit product? Laten we de ervaringen van andere onder de loop nemen.

Ervaringen

Nu dat we naar het product hebben gekeken en gezien hebben wat de voor- en nadelen zijn, zijn we erg benieuwd naar wat voor ervaringen mensen hiermee hebben. Konden zij in 2 tot 6 weken een muziekstuk spelen?

Op de website van Rene vinden we tal van positieve ervaringen. Zo lezen we een reactie van Martijn;

René geeft les op een manier die makkelijk te begrijpen is, zodat je als student steeds enthousiaster wordt om meer te leren…Ik houd ervan dat ik zelf kan kiezen welk liedje ik wil leren/spelen. Ongeacht de reden waarom je kiest voor de piano, dit is hét programma dat je wilt volgen..

Karel Sterrenburg zegt:

Rene geeft met passie (online) les en je merkt aan alles dat het zijn ‘ding’ is. De PVR community is ook geweldig waar je elkaar een hart onder de riem kunt steken. Vorige maand gestart met een nieuwe Succespad en daar zoveel van geleerd. Kan niet wachten op de volgende. Rene, ga zo verder en blijf nog wel een tijdje bij je. Groeten van Karel

Angelina Bernardina Heerens zegt:

Na 4 maanden door familie omstandigheden niet in staat geweest te zijn mijn keyboard aan te raken heb ik dankzij René pianolessen op online gemakkelijk opnieuw de lessen op kunnen pakken. Ik geniet van de duidelijke uitleg, de manier waarop René les geeft. Ondanks mijn leeftijd en geen geboren aanleg kan ik naar hartelust spelen. Dank je René.

De volgende vond ik heel motiverend en zij vertelt hoe snel ze vooruitgang boekte. Deze vrouw kon wel al bladmuziek spelen. Echter, bleef op eenvoudig niveau hangen tot ze het product van Rene probeerde.

Sinds eind oktober heb ik pianolessen van René, dus nog geen zes weken nu. Hoewel ik al lang bladmuziek kan lezen en ik vroeger pianoles heb gehad, bleef ik "hangen" in een eenvoudig niveau, wat me frustreerde. De aanpak van René is totaal anders en nieuw voor mij. Ik weet gewoon niet wat me overkomt. In no time durfde ik te spelen, ik ga over het klavier heen en improviseer op de akkoorden. Ik speel nu iedere dag met veel plezier. Een wens die ik had en ook wel heb voorgelegd aan mijn pianoleraar, wordt nu ineens vervuld: ik kan liedjes begeleiden! Dank je René, ik blijf voorlopig nog bij je.

Elizabeth G.

Dit zijn allemaal tevreden mensen, maar goed een verkoper zal altijd positieve verhalen op zijn website plaatsen. Behalve de laatste ervaring weten we ook niet hoe snel ze een muziek stuk leerde spelen.

Wat ik krachtiger vind, zijn de verhalen op het forum van het leden gedeelte. Deze zijn niet door Rene geselecteerd. Daar lees ik van veel mensen hoe leuk ze het vinden, dat het verslavend is om te doen. Ik lees daar weinig negatieve opmerkingen. In verband met privacy kan ik deze opmerkingen hier niet delen.

Negatieve ervaringen met Piano les van Rene.

We speuren het web af, op zoek naar negatieve ervaringen. Zonder succes. Er is geen forum of iets te vinden waarbij mensen klagen over het product.

Tot zover dit mooie product. Hieronder zetten we nog de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voor- en nadelen

 • Snel resultaat waardoor je meer wilt leren.
 • Rene legt alles helder uit.
 • Leren op basis van akkoorden, waardoor je sneller vrij kunt spelen.
 • (Tijdelijke) lage aankoopprijs.
 • Eerste module wat onoverzichtelijk
 • Je moet een en ander zelf uitprinten.

Hieronder onze conclusie over dit product.

Piano les met Rene kopen of niet?

In deze afbeelding zie je het complete pakket van Piano les van Rene

In tijden van Corona (de tijd dat dit artikel geschreven is) is dit hét perfecte product om je tijd mee door te komen. Je kunt veilig thuis oefenen én op afstand in contact zijn met andere mensen.

In onze conclusie over dit product kijken we naar het totaal pakket én de claim waarmee Rene het product wil verkopen. Hij belooft je namelijk dat je binnen 2-6 weken een muziekstuk kunt spelen. Dit is spectaculair als je kijkt naar de klassieke manier van piano leren spelen.

De reden dat hij dit claimt is omdat hij leert op basis van akkoorden. Deze zijn gemakkelijk te leren en geven je toegang tot vele populaire liedjes. En wat is nu heerlijker dan een bekend nummer op de piano spelen?!

In de ervaringen op de website vinden we 1 cursist die aangeeft binnen 6 weken succes te hebben geboekt. Het is niet veel, maar een klein bewijs dat René zijn claim waar kan maken.

Het totaal pakket van Rene is een product waar je een levenlang mee vooruit kunt. Naast het uitgebreide pakker, geeft René persoonlijke begeleiding mocht je ergens helemaal niet uitkomen. Negatieve ervaringen met het product ontbreken.

De lesmodules zijn inmiddels verbeterd tot een prettige werkomgeving die je helpt lekker op je piano te kunnen spelen.

Concluderend komt Piano les van René over als een eerlijk en betrouwbaar product.

Het product van Rene heeft twee belangrijke onderdelen die het zo goed maken. De eerste is je boekt snel succes, dit geeft je een positieve boost en je wilt meer! Het tweede onderdeel is dat er een online community is, waar je je ervaringen of worstelingen kunt delen. Er is dus geen tekort aan contact. Dit product biedt een methode aan die het spelen leuk en zelf verslavend maakt.

Juist door snel succes te boeken vind je de motivatie om door te gaan. Je krijgt de smaak te pakken en je wilt meer leren. Hierdoor is de kans groot dat Piano les van René jou daadwerkelijk vaak achter de piano krijgt en dat was het doel, toch?

Piano les van Rene zelf proberen?

Begin vandaag met die speciale korting

Piano les van René
Piano les van René

Beoordeling door Renee,

14 apr 2020
5

Pianoles van René biedt je een uniek pakket waarmee in je no-time een populair liedje op jouw piano kunt spelen.

René leert je in eerste instantie piano spelen met akkoorden. Hierdoor boek je snel succes. En er is niks meer motiverend dan een beetje succes. Het klinkt goed, je komt in een flow en je wilt meer! René biedt vele liedjes aan die je op dezelfde wijze gemakkelijk kunt leren. Daarnaast komen natuurlijk alle aspecten als goede houding en vingeroplegging aan de orde.

En als je meer wilt biedt ditzelfde programma je ook de kans een stap verder te gaan en noten te leren lezen.

René is een toegankelijk docent die betrokken is bij zijn leerlingen. Ook is er een besloten facebookgroep waar je met andere pianoliefhebbers in contact komt. Kortom een compleet pakket.

2 reacties op “Review: Piano les van Rene. Leer jij hiermee in 2 tot 6 weken spelen?

 1. Hoi hoi, Rene hier van Pianoles van Rene, dat is een leuk review. Het geef me ook een beeld van hoe anderen mijn lesprogramma zien en onze Community. Ook beetje confronterend over je(gelukkig kleine) minpuntje over de 1e lesmodule. Ik zal beloven dit snel te verbeteren zodat het allemaal nog beter en duidelijk wordt voor de bestaande (en toekomstige) cursist. Veel succes met je website. Muzikale groet, Rene

  1. Hoi Rene,

   Bedankt voor je reactie!

   We willen een zo’n goed mogelijk beeld creëren van wat een product inhoud. Plus- én minpunten. Dat is een meerwaarde die reviewpunt.nl kan bieden.

   Maar jouw product komt onder aan de streep goed uit de bus. Vooral dat iemand snel leuke liedjes leert spelen. Dit werkt motiverend. Hierdoor blijft iemand spelen en wordt hij automatisch steeds beter. Daar gaat het om! En dat doe je met jouw product.

   Gr Renee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *