Mindfulness voor het dagelijks leven. Dé online cursus?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
In deze afbeelding zie je een jonge vrouw die mindfulness voor het dagelijks leven probeert.

Een online cursus mindfulness kan uitkomst bieden in ons drukke bestaan. Je kunt het volgen in je eigen tijd en op je eigen tempo. Mindfulness voor het dagelijks leven is zo’n cursus.

Een online cursus biedt dus vele voordelen. Máár het kent ook nadelen. Het kan moeilijk zijn de motivatie op te brengen om het vol te houden. Want kan je het niet vol houden, dan is het zonde van je geld.

Kan déze online cursus mindfulness jouw aandacht vasthouden tot het eind? Wij van Reviewpunt.nl onderzochten het voor jou. En ook, zoals vertrouwd, bekijken we of deze cursus zijn belofte kan waarmaken.

Inhoudsopgave

De belofte van Mindfulness in het dagelijks leven

Rolf van Happy with Yoga omschrijft de voordelen die je uit deze online cursus kunt halen als volgt:

Op deze afbeelding zie je een vrouw die geniet van de effecten van mindfulness in het dagelijks leven.
 • Minder stress en betere emotionele balans
 • Het nemen van betere beslissingen
 • Betere focus en concentratie
 • Betere en kwalitatievere nachtrust
 • Meer controle over het autonome zenuwstelsel
 • Verhoging van het algehele gevoel van geluk
 • Toename in creativiteit

Het is een uitgebreide lijst van voordelen. De allerbelangrijkste vraag is;

Kan deze cursus je aandacht vasthouden?

Want zo niet ? Dan kun je deze resultaten nooit behalen. We gaan het voor jou onderzoeken.

Mindfulness in het dagelijks leven

We krijgen via een prettig contact met Rolf toegang tot het product voor deze review.

Rolf van Baalen geeft aan dat hij zelf heeft geworsteld met spanning, negatieve gedachten en burn-out. Vanuit deze ervaring is hij geïnteresseerd geraakt in mindfulness. De resultaten die hij hiermee behaalde waren zo positief dat hij dit wilde delen met andere mensen.

Het product bestaat uit vier onderdelen:

 1. Dagelijkse emails
 2. Video’s en audiobestanden
 3. Bonus Mindfulness op het werk
 4. Toegang tot de besloten Facebook groep; De happy with yoga Tribe.

Het leden gedeelte ziet er overzichtelijk uit. Het is heel duidelijk waar je precies bent.

Op deze afbeelding zie het ledengedeelte van mindfulness in het dagelijks leven

Dagelijkse inspiratie

Dit deel van zijn product bestaat uit 8 weken lang een dagelijkse email. Het lezen en uitvoeren van de opdrachten kost je ongeveer een half uur per dag. Sommige opdrachten neem je de hele dag mee, andere kun je direct afronden.

Een voorbeeld van een opdracht is meerdere malen per dag op je ademhaling focussen of de rozijn oefening die je doet met behulp van een audiobestand.

Hierbij leg je een rozijn op je hand en bekijk je hem heel bewust. Je bevoelt hem heel bewust, je kauwt hem heel bewust en tot slot slik je hem heel bewust door. Een wonderbaarlijke oefening die, zelf als je hem al kent, je helemaal uit je hoofd en in een ervaring brengt.

Deze emails vormen de leidraad van de cursus. In deze email vind je links naar de video’s en audiobestanden uit het ledengedeelte zodra deze aan bod komen.

Cursus per week

Dit is wat je grofweg per week kunt verwachten:

In deze afbeelding zie je de cover van de online cursus mindfulness in het dagelijks leven.

Week 1 In deze week leer je wat mindfulness is en wat het voor jouw leven kan betekenen. Rolf gaat ook in op hoe ons brein werkt ten opzichte van mindfulness.

Week 2 In deze week leer je het belang van ademhalen en hoe je dit toepast. Je leert hoe je een goede zithouding aanneemt voor de oefeningen met ademhalen.

Week 3 In deze week ga je een bodyscan doen. Zo kom je uit je hoofd en in je lijf. Hiermee maak je een begin minder oordelend in het leven te staan. Dit leidt weer tot minder negatieve gevoelens 😃.

Week 4 In deze week leer je de drukte in je hoofd te kalmeren door bewustwording van geluiden. Wordt je bewust van gedachten zoals we bewust zijn van geluiden. Je hoeft niet overal naar te luisteren. Dit is het begin van jouw invloed om de gedachten die je juist wilt behouden sterker te maken en die je niet wilt, uit te laten doven. Dit leidt weer tot minder negatieve gevoelens 😃.

Week 5 In deze week maak je een start met Yoga oefeningen. Je krijgt meer contact met je lichaam. Dit helpt je om mindfulness verder te cultiveren.

Week 6 In deze week leer je hoe je mindfulness kunt toepassen bij negatieve emoties als angst, stress, frustratie, boosheid en verdriet. Je doet hierbij een meditatie omgaan met moeilijkheden, compassie en vriendelijkheid. Ook ga je dieper in op hoe je compassie ontwikkeld.

Week 7 In deze week leer je mindfulness toe te passen in je dagelijks leven. Je leert vaste momenten van mindfulness in je dagelijkse routines te brengen. Daarnaast leer je mindfull te wachten, het nut van dankbaarheid en welke rol heeft je telefoon of tablet bij mindfulness.

Week 8 Afsluitend leer in je deze week hoe je een gewoonte maakt van mindfulness. Je krijgt een meditatieplan aangereikt om dagelijks te starten met meditatie. Daarnaast helpt Rolf je voor de komende maand een plan te maken, zodat je jouw mindfulness ‘spier’ kunt blijven oefenen. Hij gaat dieper in op hoe je een gewoonte ontwikkeld. Zo blijf je de vruchten plukken van het wat je hebt geleerd.

Gewoonten ontwikkelen en reflectie momenten

Tijdens de cursus ontvang je elke dag een email. Rolf raadt je aan de dag te beginnen met deze email. Hierdoor ontstaat meteen vanaf het begin een gewoonte om de dag met mindfulness te beginnen. Dit is een goede eerste stap om een gewoonte in te bouwen.

Wat de cursus ook heel goed aanpakt is reflectiemomenten inhouwen. Aan het eind van elke week wordt je gestimuleerd terug te kijken op je ontdekkingen. Hierdoor wordt je je meer bewust, kan je het beter onthouden en zie je beter je ontwikkeling. Allemaal erg motiverend.

In deze afbeelding zie je een vrouw die reflecteert op de effecten van mindfulness in het dagelijks leven.

Deze motivatie heb je weer nodig om door te gaan, want het is een cursus van 8 weken! Dus het vraagt wat doorzettingsvermogen.

Video’s en audiobestanden

De video’s en audiobestanden zijn van uiteenlopende aard. Daarnaast zijn ze van goede kwaliteit. Rolf heeft een prettige en rustige stem. Zoals hierboven al beschreven, zijn ze gekoppeld met de emails die je dagelijks ontvangt.

Op deze afbeelding zie je de bonus mindfulness op het werk.

Bonus: mindfulness op het werk

Bij dit product zit dus ook een bonus; mindfulness op het werk. Het is een pdf bestand met tekst en 7 oefeningen waardoor je meer mindful op het werk kan zijn.

Hierin gaat Rolf onder andere in op ademhaling tijdens het werk, meer mindful op het werk aankomen, uitstel gedrag en mindful tijdens moeilijke gesprekken. Een zeer waardevolle toevoeging op het product.

Facebook community

Tot slot kunt je je ook aansluiten bij de Happy with Yoga Tribe, een besloten facebook groep. Dit kan je helpen met motivatie en verbondenheid met andere cursisten.

Positieve ervaringen

Ook kijken we naar ervaringen van deelnemers. Op de website van Rolf vinden we meerdere positieve ervaringen. Hieronder een greep.

Het gaf me meer inzicht in wat het nu is om mindful te leven. Het maakt mij tot een ander mens. Ik lees nog heel veel de teksten. Mindfulness geeft mij een enorme bagage om door te gaan met mijn yoga oefeningen en tegelijkertijd mindful te ademen. Hierdoor kan ik mijn gedachte focussen op wat ik echt wil in mijn leven. Rust, genieten en gelukkig zijn met mijn gezin.

Petra

Erg fijn om dagelijks de dag te beginnen met mail die je de rest van de dag kan meenemen, mooie oefeningen die ik ga blijven doen!

Mischa Nederlof

Ik vond het een fijne cursus om te doen. Ik wist niet wat ik moest verwachten van een digitale mindfulness cursus, maar het is me goed bevallen. De dagelijkse email met daarin info en huiswerkopdrachten werkte stimulerend. Het meditatieplan die je na 8 weken moet gebruiken, is een fijne manier om in het ritme te blijven. Deze cursus is geschikt voor iedereen die meer mindful wil worden en daar ook wat voor wil doen. Enige consequentie, enige discipline en doorzettingsvermogen wordt wel van je vereist.

Debbie Oost

Persoonlijke ervaring

Tijdens ons onderzoek naar dit product kon het niet anders dan dat we zelf ook beïnvloed werden door de inhoud.

Wat merkten wij?

 • Lezen over mindfulness maakten ons enthousiast hierover.
 • We werden meer bewust van het nu.
 • Voelden ons gelukkiger!
 • We deden mee aan de oefeningen; een brief schrijven, de rozijn en 5 minuten focussen op ademhaling. Het maakte ons rustiger, meer bewust van onze omgeving en helderder.
 • Gaf ons een gevoel van controle over ons niveau van geluk. Een heel fijn gevoel.

Onze persoonlijke ervaring en die van andere zijn natuurlijk leuk om te lezen, maar het is net zo belangrijk negatieve ervaringen te bekijken.

Negatieve ervaringen

We speurden het web af naar negatieve ervaringen. Hier en daar lezen we wel dat mensen het moeilijk vinden om de oefeningen te doen door hun eigen negatieve gedachten, maar waren wel tevreden over het product.

Verder bekeken we websites, forums en social media, maar konden geen negatieve ervaringen of reviews vinden over dit product.

Dit betekent niet dat ze er niet zijn. Heb jij slechte ervaringen met dit product? We horen het graag, laat een bericht achter onderaan dit artikel.

Na de ervaringen zijn we ook erg benieuwd naar de kosten voor dit product in verhouding tot de kwaliteit.

Prijs kwaliteit verhouding

Op deze afbeelding zie je een foto van puzzelstukjes met daarop de woorden price en value.

De cursus is te koop voor €188, nu met een (tijdelijke) korting voor €47.

Is dit een goede prijs kwaliteit verhouding?

Als we de originele prijs nemen, zien we dat je veel krijgt.

 • Gedurende 8 weken een dagelijkse email, €87
 • Mindfulness video’s, € 27
 • Mindfulness audio’s, € 47
 • Praktische gids mindfulness op het werk, € 27
 • toegang tot de facebook groep
 • onbeperkt toegang tot dit product en toekomstige updates.

Het meest waardevolle aan deze cursus zijn dus de emails. Wij hebben ook gezien dat dit de leidraad voor de cursus is. Hierin vind je waardevolle informatie die je dagelijks een stapje verder helpen. Het is goed opgebouwd en elke week richt je je op een ander domein binnen mindfulness. Hierdoor ontvang je in 8 weken veel.

Verder zijn de video’s en audio van goede kwaliteit. Ook de toevoeging voor mindfulness op het werk is waardevol. Het werd alleen gepresenteerd als bonus en die is toch altijd gratis?

Als je geen effect boekt, kun je binnen 30 dagen je geld terug krijgen. Dit verhoogt de kwaliteit, omdat je het zelf eerst kunt uitproberen. Ben je niet tevreden, kun je je geld weer terug krijgen.

Concluderend is dit product zonder korting een goede koop. Echter, zolang de korting van €141 voortduurt, is dit werkelijk een koopje. Zeker in vergelijking met andere mindfulness cursussen.

Voor- en nadelen

Hieronder alle voor en nadelen op een rij.

 • Dagelijke email – het wordt deel van je routine.
 • Inhoud breed en toepasbaar.
 • Goed materiaal – geschreven tekst, video's en audiobestanden.
 • Er is een 30-dagen-niet-goed-geld-terug regeling.
 • Je kunt met dit product meer mindful in het dagelijks leven worden.
 • Je moet zelf de motivatie opbrengen om het vol te houden. De dagelijkse emails helpen hierbij.

Nu we het product uitgebreid hebben bekeken, lees je hieronder onze eindconclusie.

Is deze cursus vol te houden?

Op deze afbeelding zie je mindfulness in het dagelijks leven en de bonus.

De vraag die we ons gesteld hebben bij dit product is: Kan dit product jouw aandacht vasthouden? Een belangrijke vraag voor een cursus die je 8 weken lang dagelijks moet volgen.

We hebben gezien dat de cursus een goede opbouw heeft. Het begint breed over mindfulness, gaat dan in op ademhaling, zithouding, mindfulness oefeningen, negatieve gedachten en omgaan met moeilijke situaties. Vervolgt door een verdieping hoe je mindfulness in het dagelijks leven toepast.

Deze verdeling zorgt ervoor dat je geboeid blijft. Het is afwisselend genoeg, je wordt voldoende geprikkeld. Ook kun je meteen resultaat zien van je werk. Zoals hierboven beschreven merkte wij ook positieve resultaten na het bestuderen van dit product 😄. Een leuke bijkomstigheid.

De ervaringen van andere vertellen ons ook dat de cursus vol te houden is. Het is vooral door het ontwikkelen van een gewoonte, bijvoorbeeld elke dag voor het ontbijt, lees ik een email en doe ik de oefeningen. Doe je dit meteen,dan lukt het je beter om dit vol te houden. Je ontwikkelt meteen een goede gewoonte voor ná de cursus 😉.

Mindfulness voor het dagelijks leven kopen of niet?

Voor ons eindoordeel kijken we ook nog naar de belofte. Dit zijn:

 • Minder stress en betere emotionele balans
 • Het nemen van betere beslissingen
 • Betere focus en concentratie
 • Betere en kwalitatievere nachtrust
 • Meer controle over het autonome zenuwstelsel
 • Verhoging van het algehele gevoel van geluk
 • Toename in creativiteit

Deze belofte is heel moeilijk te onderzoeken. Het zijn namelijk persoonlijke belevenissen van mensen. De ervaringen van cursisten vertellen ons wel wat, maar je zou een gedegen onderzoek moeten opzetten om dit echt goed te onderzoeken.

Heb jij ervaringen met deze cursus? We horen het graag!

Concluderend zien we een mooi product dat je meeneemt in mindfulness. Het kan je hoofd rustiger maken en je kan er stabieler door in het leven gaan staan. Voor deze prijs, maar zeker voor de kortingsprijs is dit een product wat wij van harte aanraden!

Zelf Mindfulness in het dagelijks leven proberen?

bekijk hier actuele korting

Heb je een vraag? Hebben we iets onhandig aangepakt? Of hebben we iets heel goed gedaan? We willen graag van jou horen😊! Laat hieronder je reactie achter.

Even geen tijd om onze hele beoordeling door te lezen, of wil je toch nog even een samenvatting van onze bevinden tot je nemen? Hier onder volgt de score die wij Mindfulness in het dagelijks leven hebben gegeven.

Marketheme
Marketheme

Beoordeling door Renee,

13 jun 2020
5

Mindfulness in het dagelijks leven is een cursus die je een manier van leven leert die meer rust geeft. Pas je de technieken toe, kan dit leiden tot een rustiger hoofd. De cursus heeft een goede opbouw en is van goede kwaliteit. Je leert dit vanaf het begin in je dagelijks leven toe te passen. Er is veel aandacht voor het ontwikkelen van een mindfull leven, ook ná die 8 weken. Dit is de kracht van deze cursus.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *