Review: Het koolhydraatarm 50 dagen programma. Niels Bosman

Gemiddelde leestijd: 16 minuten

Het koolhydraatarme dieet van Niels Bosman belooft dat je 2 kilo’s per week kunt verliezen. Is dit mogelijk? Wij onderzochten het voor jou!

Een mooier lichaam, lekker in je vel en energie hebben. Een aantal van de vele voordelen van afvallen. Maar afvallen doet je misschien ook denken aan honger leiden, jezelf motiveren om eindeloos te sporten en dat vervelende jo-jo effect.

Wil je gemakkelijk afvallen zonder sporten en zonder honger? Wil je koolhydraatarm eten, maar wel mét brood? Dan heb je misschien je oog laten vallen op het programma van Niels Bosman.

Gemakkelijk afvallen met het 50 dagen koolhydraatarm programma. Hij beweert jou te kunnen helpen met gemakkelijk afvallen, zonder honger en zonder sporten. Wij onderzoeken dit product en of hij zijn claim kan waarmaken.

Inhoudsopgave

De belofte van het koolhydraatarm 50 dagen programma

Wil jij tot 2 kilo per week verliezen zonder jezelf suf te sporten of uit te hongeren? Dan is ons koolhydraatarm 50 dagen programma precies waar je naar op zoek bent.

Niels Bosman

Dit klinkt natuurlijk fantastisch; afvallen zonder dat het je enige moeite kost. Of dit daadwerkelijk zo moeiteloos is, gaan wij hier onderzoeken. Allereerst duiken we het product in.

Het product

We kopen het product voor €37 euro ipv €67 met een speciale korting. We krijgen direct toegang tot het product via inloggegevens in een email. Hiermee heb ik direct toegang tot het digitale boek.

50 complete dagmenu’s

Het eerste deel van dit 120 pagina tellend boek bestaat uit een introductie hoe het product te gebruiken. Hoe het werkt en tal van tips. Het gaat ook in op wat je doet als je honger hebt.

Het wordt gevolgd door 50 dagmenu’s. Op elk dagmenu zie je ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, diner, tussendoortje.

De maaltijden met een recept heeft een link, waarmee je direct naar het recept gaat.

Na elk dagmenu zie je een overzicht van de voedingswaarde.

Heb je de eerste week volbracht, dan wacht je een pagina vol van bemoedigingen en tips. Na elke week krijg je zo’n pagina wat bemoedigend werkt.

Na de eerste week gaat Niels bijvoorbeeld in op hoe je omgaat met lekkere trek. Ook wil hij graag weten hoe het jou vergaat en nodigt hij je uit dit aan hem te mailen.

Ook zijn er mooie Quotes, zoals deze:

Take care of your body, it's the only place you have to live in.

Jim Rohn

Deze weekafsluiting rond de week af, maar helpt je ook gemotiveerd te blijven.

40 koolhydraatarme recepten

Het volgende deel bevat de recepten. Het zijn heldere recepten met duidelijk beschreven bereidingswijze.

De foto’s bij de recepten zijn gemaakt door de cursisten.

Onderaan elk recept zie je een overzicht van de koolhydraten, eiwitten en vetten.

Er zijn recepten voor elke maaltijd op de dagmenu’s.

Bonus #1 Boodschappenlijsten voor 7 weken

Voor elke week van het programma krijg je boodschappenlijstjes. Hiermee kun je naar de supermarkt en de producten kopen. Het is overzichtelijk weergegeven op 1 pagina. Ook is het ingedeeld in categorieën, zoals zuivel en groeten.

Nadeel is, als je bepaalde recepten wilt aanpassen, moet je de hele lijst door om die enkele ingrediënten aan te passen.

Bonus #2 Wat mag ik drinken tijdens het 50 dagen programma?

Een duidelijk overzicht met welke drankjes je wel en welke je niet kunt drinken. Daarnaast ook hoeveel je van elk drankje mag drinken.

Bonus #3 Surprice bonus

Deze zal ik hier niet verklappen, maar wat ik kan zeggen is dat het je zal helpen te genieten van eten en het zal je helpen door het programma heen te komen 😉.

Brood

Het leuke aan dit programma is dat je ondanks koolhydraatarm, tóch brood kunt eten. Niels geeft je een recept waarmee je wekelijks 1 brood kunt bakken, waar je 15 sneetjes uit haalt. Zo’n twee sneetjes per dag.

Het brood bestaan onder andere uit yoghurt, zaden, meel van zaden en boter.

Tot zover het product. Het zit goed in elkaar en is gebruikersvriendelijk. Zoals Niels al aangeeft is het gemakkelijk uit te voeren. Je begint bij stap 1 en volgt zo de dagen en weken.

Wil je meer ondersteuning? Dan biedt Niels daar ook een oplossing voor. Hij heeft een facebook community waar deel aan kunt nemen. Hier kun je met andere deelnemers in contact komen.

Het product zit dus goed in elkaar, maar hebben andere mensen dit ook zo ervaren? Hieronder positieve en negatieve ervaringen van deelnemers.

Positieve ervaringen

Op de website van Niels komen we natuurlijk tal van positieve ervaringen tegen. Hieronder een greep hieruit:

Als er iemand verslaafd is aan brood dan ben ik het! In mijn hoogtijdagen at ik 12 sneetjes per dag. Ook al wist ik hoe slecht het voor me was.  

Wanneer ik was afgevallen kwam ik altijd zo snel weer aan. JoJo was mijn tweede naam.  

En wauw! Die dagen zonder brood gaan goed. De recepten zijn lekker en makkelijk te maken.  

Ik heb geen hongergevoel, ik voel me fit, gezond en hartstikke gemotiveerd!  

-Astrid-

In deze ervaringen kun je lezen dat mensen weinig honger hadden en afvielen zonder te sporten. Ook wordt herhaaldelijk benoemd hoe gemakkelijk dit programma is. Ook vallen deze mensen 2 kilo per week af.

Het is natuurlijk een mooie belofte om 2 kilo af te vallen, maar dat lijkt ons toch wel persoonsgebonden. Dus afvallen met dit programma; ja! Maar die 2 kilo per week vinden wij een té gewaagde belofte.

Naast de positieve ervaringen op de website van Niels zien we veel positieve berichten op het web over het koolhydraat arm eten in het algemeen en hoe dit je kan helpen af te vallen. Ook lezen we veel over mensen die hun insuline gevoeligheid (dus mensen met diabetes II) verbeteren door koolhydraatarm te eten.

Op deze afbeelding zie het product het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman

Negatieve ervaringen

We zocht ook naar negatieve ervaringen met dit product. We zochten forums, websites en social media af, maar konden geen negatieve ervaringen vinden.

Tot zover de ervaringen. We zijn ook benieuwd naar andere verkopers op de markt.

Andere verkopers op de markt

Voordat je een product koopt, kan het soms helpen ook naar andere spelers op de markt te kijken. Op deze manier ontdek wat er werkelijk bij je past en kun je achter je keuze staan.

Gratis varianten

Koolhydraatarm eten is hot! Er is veel informatie op het web te vinden over dit onderwerp. Veel websites bieden gratis weekmenu’s aan. Het verschil met het product van Niels is dat je 7 weken begeleid wordt. Het is niet een probeersel, maar voor mensen die serieus met deze wijze van eten aan de slag willen.

Keto dieet

Een alternatief is ook het Keto dieet. Hiermee ligt de hoeveelheid koolhydraten ook op 50 gram per dag, maar eet je in verhouding meer vetten. Hiermee help je je lever om ketonen te produceren. Hierdoor val je af en krijg je meer focus. Een dieet wat ook wordt ingezet bij epilepsie.

In onze review over de keto revolutie van Mitchel van Duuren kan hierover meer uitgebreid lezen. De kosten zijn €37.

In vergelijking met het 50 dagen programma is het Keto dieet strenger als het gaat om hoeveelheid koolhydraten (50 gram is echt de maximale hoeveelheid). Ook heeft het niet de luxe van 6 maaltijden op 1 dag.

Apps

Er zijn ook tal van apps op de markt die jou kunnen begeleiden bij het afvallen. Hierbij kies je eerst het dieet wat bij je past en vervolgens kun je al je maaltijden bijhouden. Ook bieden ze je recepten aan. Je kunt met een barcode scanners snel zien wat de verhouding van de voedingswaarde. Kosten €3,75 per maand.

In vergelijking met het product van Niels is het het 50 dagen programma wat overzichtelijker. Met de app zijn er zóveel mogelijkheden, dat ik bij het onderzoek ernaar al bijna de draad kwijtraakte.

Prijs kwaliteit verhouding

De prijs voor dit product is momenteel verlaagd van €67 naar € 37. Voor dit geld heb je een compleet pakket, dagmenu’s, recepten en boodschappenlijsten. Daarnaast ook bemoedigingen en leren omgaan met lekkere trek. Met dit programma kun je mogelijk koolhydraatarm eten voorgoed introduceren in je leven en hiermee een gezondere levensstijl krijgen.

De community waar je bij kunt aansluiten helpt ook om jezelf te inspireren en motiveren.

Het feit dat dit zo’n compleet pakket is, maakt dat we de huidige prijs-kwaliteit verhouding juist vinden. Zou het product teruggaan naar zijn originele prijs van €67 euro, zouden we dit aan de dure kant vinden.

Hieronder de voor- en nadelen op een rij.

Voor- en nadelen

  • Weinig tot geen hongergevoel
  • Mogelijkheid tot 6 maaltijden per dag
  • Koolhydraatarm eten mét brood
  • Afvallen zonder sporten
  • Langer verzadigd na een maaltijd
  • Je eetgewoonten aanpassen aan nieuwe recepten

Het koolhydraatarm 50 dagen programma kopen of niet?

Terug naar de belofte van dit product; zonder honger en zonder sporten 2 kilo per week afvallen. Na intensief onderzoek naar dit product, blijkt dit te kunnen. Door de samenstelling van de recepten en het aanbieden van dagmenu’s, kun je dit programma heel gemakkelijk kunt volgen. Afvallen is het logische gevolg. Of dit inderdaad 2 kilo is, hangt erg van jou persoonlijke situatie af.

Doordat je 6 maaltijden per dag kunt nuttigen, ondervang je het honger gevoel. Daarnaast helpt Niels je jouw lekkere trek onder controle te krijgen.

Ook in vergelijking met andere verkopers op de markt, zien we dat het product van Niels vooral door zijn gebruikersgemak een goede keuze is.

Concluderend is dit een product die zijn belofte waar kan maken. Wil jij makkelijk afvallen, zonder honger en zonder sporten? Dan is dit een goed programma voor jou.

Zelf het Koolhydraatarm 50 dagen programma proberen?

Bekijk hier actuele kortingen

Heb je een vraag? Hebben we iets onhandig aangepakt? Of hebben we iets heel goed gedaan? We willen graag van jou horen😊 ! Laat hieronder je reactie achter.

Even geen tijd om onze hele beoordeling door te lezen, of wil je toch nog even een samenvatting van onze bevinden tot je nemen? Hier onder volgt de score die wij het Koolhydraatarm 50 dagen programma hebben gegeven.

Koolhydraatarm 50 dagen programma
Koolhydraatarm 50 dagen programma

Beoordeling door Renee,

05 mei 2020
5

Het koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman is een product waarbij je elke maaltijd en elk tussendoortje gepresenteerd krijgt. Hierdoor hoef je zelf niet na te denken over wat je gaat eten en val je tegelijk af. Je voorkomt op zwakke momenten terug te vallen in je oude (slechte) gewoonten. Dan kijk je namelijk op het dagschema en je ziet daar wat je kunt eten. Volg dit programma en je kunt tot 2 kilo per week afvallen. In ons onderzoek naar dit product hebben we geconcludeerd dat dit een solide product is dat je kunt vertrouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *