Review Fitchef. Mark van Oosterwijck.

Perfect voedingsschema voor jou?

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

Wil je afvallen, maar ben je moe van recepten uitzoeken die bij dit doel passen? Of wil je spieren ontwikkelen, maar kost het macro’s tellen je veel tijd? Fitchef komt met dé oplossing hiervoor.

Fitchef brengt iets unieks op de markt. Met speciaal aangepaste recepten en weekmenu’s kan jij afvallen, op gewicht blijven of spieren ontwikkelen.

Dus wat je wens ook is, met dit Fitchef programma ga jij dit bereiken. Het biedt je gebruikersgemak, waardoor je veel tijd bespaard. Daarnaast zul je gevarieerd en lekker eten.

Maar werkt dit echt? Is het echt op jouw persoonlijke behoeften aangepast? En is dit je geld waard? Wij onderzochten het voor jou uit.

Om dit te onderzoeken namen wij een lidmaatschap en gingen ermee aan de slag. We testte alle verschillende doelen om de verschillen in kaart te brengen. Ook bekeken we de ervaringen van anderen.

Met Fitchef krijg je dus recepten die precies bij jou passen. Als eerst berekenen zij jouw persoonlijke behoefte aan calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten. Wil je al weten hoeveel kilocalorieën en macro’s jij nodig hebt voor jouw doel? Probeer het meteen uit en ontvang direct je eerste weekmenu:


Heb je even geen tijd om het hele artikel te lezen? Ga direct naar ‘Fitchef kopen of niet?’ voor de conclusie.

Inhoudsopgave

De belofte van Fitchef

De belofte van Fitchef bestaat uit twee delen.

Weekmenu's op maat. Ontvang elke week een nieuw menu met simpele recepten op basis van je macro + caloriebehoefte. Inclusief wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu!

FitChef heeft voor elk moment het perfecte recept. Gebruik de handige zoekfuncties en sla met één druk op de knop je favoriete recepten op.

Wat je ook wil; afvallen, op gewicht blijven of aankomen; het lukt met dit Fitchef abonnement. Je krijgt recepten die precies voldoen aan jou calorie en macro (vetten, eiwitten en koolhydraten) behoefte. Dus niet alleen voor afvallen, maar ook voor mensen die spieren willen ontwikkelen.

Om te kijken of Fitchef deze beloften waar kan maken, duiken we het product in.

Waar bestaat het product precies uit?

Allereerste koop ik een maand abonnement voor € 9,95 per maand. Zou ik een jaarabonnement kiezen, ben ik € 6,95 per maand kwijt.

Wat krijg ik bij dit abonnement?

 • Elke week een nieuw menu op maat
 • Macro + calorie behoeften kunnen aanpassen (optioneel)
 • Optie om tussentijds je doelstalling te kunnen wijzigen
 • Dieetvoorkeuren opgeven
 • Wekelijkse boodschappenlijst bij elk menu
 • Boodschappenlijst importeren bij Albert Heijn (niet verplicht)

Elke week een nieuw menu

Hoe gaat dit in zijn werk? Je ontvang elke week een nieuw menu. Je kunt zelf kiezen op welke dag je dit wilt ontvangen. Overigens ontvang je het volgende weekmenu 2 dagen voor de start van die week. Zo heb je ruim de tijd om alle boodschappen in huis te halen.

Je ziet een duidelijk overzicht van al je maaltijden van die dag. Er zijn 6 eetmomenten; ontbijt, lunch en diner en 3 tussendoortjes.

Vind je dit teveel eetmomenten? Dan kun je het ontbijt en/of de tussendoortjes uit het menu verwijderen. Deze wijziging vind je dan bij het volgende weekmenu. De macro’s zijn dan aangepast in de recepten. Het totaal blijft dus hetzelfde, maar de maaltijden worden iets groter.

Om het recept te bekijken, kun je in het dagmenu op het pijltje klikken om de bereidingswijze te bekijken.

Onderaan de pagina vind je hoeveel calorieën en macro’s dit dagmenu in totaal bevat.

Het valt op dat de recepten makkelijk te maken zijn en helder weergegeven. Het is wel veel om elk eetmoment van een recept te werken. Wij vroegen ons daarom af of er ook herhaling in de recepten zit. Zo maak je soms hetzelfde.

In het eerste weekmenu kunnen we geen dubbele recepten vinden. Je krijgt dus 7 x 6 = 48 unieke recepten. Wel valt op dat er dubbele basis ingrediënten worden gebruikt. Zo kun je ingekochte producten optimaal benutten. Zoals bijvoorbeeld een snack van maiswafels met verschillende soorten beleg. Bijvoorbeeld geitenkaas spread, rookvlees en komkommersalade of met zuivelspread en komkommer.

Ook kun je een recept favoriet maken. Deze worden opgeslagen in je dashboard, zodat je ze makkelijk kunt vinden. Het is niet zo dat deze in het nieuwe weekmenu opnieuw worden toegevoegd. Het nieuwe weekmenu bestaat uit al eerder gebruikte recepten en nieuwe recepten.

Wat als je een recept niet lekker vindt?

Met dit abonnement heb je toegang tot alle recepten van Fitchef (en dit zijn er veel!). Deze zijn onderverdeelt in handige categorieën, waardoor je snel vindt wat je zoekt.

Macro + calorie behoeften aanpassen

In het dashboard kun je ook handmatig jouw macro’s invoeren. Stel je wilt een andere samenstelling, bijvoorbeeld meer eiwitten en minder koolhydraten. Dan kun je dat gemakkelijk doen.

Je kunt hierbij het totaal aantal kilocalorieën aanpassen en de eiwitten en vetten. Fitchef berekent voor jou de bijbehorende hoeveelheid koolhydraten. Wil je niet zelf aan deze verhoudingen sleutelen, dan kun je ook simpelweg je doelstelling wijzingen.

Doelstelling wijzigen

Stel dat je bent afgevallen en je hebt je ideale gewicht bereikt! Eerst natuurlijk rede voor een feestje, maar daarna is het zaak dit vast te houden. Dit kun je doen door je doel te wijzigen. Je kunt dit heel makkelijk doen door in je dashboard je doel te veranderen.

Je ziet meteen verschijnen dat de wijzigingen het volgende weekmenu ingaan. Je ziet wel meteen de macro’s in het overzicht veranderen in de passende hoeveelheid voor die doelstelling.

Macro’s om af te vallen
Macro’s na wijziging om op gewicht te blijven

De week daarop ontvangen we inderdaad een weekmenu met deze aanpassingen. We hebben onze doelstelling veranderd en het totaal aan calorieën is inderdaad hoger per dag. Ook verwijderde we een aantal eetmomenten. We zien dat de hoeveelheden per maaltijd zijn aangepast. Een kind kan de was doen!

Zo kun je Fitchef dus aanpassen aan je persoonlijke behoeften. Maar stel je hebt bepaalde dieet voorkeuren? Ook dit kun je invoeren.

Dieetvoorkeuren opgeven

In het dashboard kun je een hele waslijst aan voorkeuren aangeven. De wijzingen die je maakt gaan steeds het volgende weekmenu in. Hieronder een greep uit de lijst. Hij was gewoonweg te lang om helemaal hier te laten zien 😉 . Zo krijg je een indruk.

Nadat we een aantal van deze ingrediënten hebben aangevinkt, verschijnt er inderdaad een weekmenu zonder deze producten. Heel mooi geregeld. Zo zou je zelfs per week dit kunnen veranderen als je even geen zin ergens in hebt.

Nu heb je al deze lekkere recepten die je precies helpen jouw doel te bereiken. Nu moet je deze producten nog in huis halen. Hier hebben ze bij Fitchef ook aan gedacht.

Wekelijkse boodschappenlijst

Je hebt de mogelijkeheid het hele weekmenu aan je boodschappenlijst toe te voegen.

Met 1 klik op de knop heb je een complete boodschappenlijst. Mits je natuurlijk interesse hebt in alle recepten. Wil je bepaalde recepten vervangen, zul je deze handmatig moeten aanpassen. Op zich streep je de ingrediënten uit je lijst en voeg je andere toe. Het is dan wel handiger de lijst uit te printen. Gelukkig is deze optie gemakkelijk beschikbaar. Ook hoeveelheden staan aangeven.

Dit is slechts een deel van de lijst, de hele lijst was iets te lang om hier te laten zien.

Wat ook nog belangrijk is, zijn de hoeveelheden. Het weekschema is voor 1 persoon. Eet jij echter je avondeten met iemand anders, zul je die ingrediënten moeten verdubbelen. Niet veel werk, maar je moet er wel even aan denken. Fitchef is een platvorm dat zich constant verbetert, ik zie dit in de toekomst nog wel makkelijker worden.

Wil je lekker online bestellen, importeer je de lijst naar Alber Heijn. Klinkt makkelijk, maar is dit echt zo makkelijk?

Boodschappen importeren naar AH

Tot slot van dit product een mogelijkheid meteen alle boodschappen naar Albert Heijn te importeren.

Echter drukken we op deze knop, gaan we inderdaad naar de website van Albert Heijn en is daar ook de lijst met ingrediënten, maar zitten ze niet in de boodschappenmand. Je hoeft ze niet meer op te zoeken, maar je moet ze nog wel selecteren. Dit scheelt al een hoop tijd.

Tot zover het product van Fitchef. Voor elke maaltijd een passend recept, dan samen toe werkt naar jouw persoonlijke doel. De recepten zien er lekker en gevarieerd uit, maar op basis van welke principes stelt Fitchef deze samen?

Wat is gezond volgens Fitchef?

Als je met Fitchef in zee gaat, is het belangrijk te weten wat zij gezond vinden. Hierover verschillen de meningen namelijk per persoon, per bedrijf en per wetenschapper.

Hieronder een overzicht:

 • Als je voor afvallen kiest, streven ze naar 1 kilo per week als een verantwoorde hoeveelheid.
 • Gevarieerd eten met zoveel mogelijk onbewerkte producten
 • Makkelijke en betaalbare ingrediënten die je in de supermarkt kunt vinden
 • Rijk aan voedingstoffen; vooral volkoren en gezonde eiwitten en vetten
 • Weinig snelle suikers, zouten of ongezonde vetten
 • 80/20 regel. Waarbij 80 % gezond en 20% ruimte voor een stukje taart, een handje chips of een wijntje 😃

Nu je veel weet over de inhoud van het product en de principes van Fitchef, wil je misschien ook wel weten wie erachter Fitchef zit?

Wie hebben Fitchef gemaakt? En waarom?

Mark van Oosterwijck is de bedenker van Fitchef. Hij worstelde zelf met overgewicht en werd helemaal gek van alle wisselende gezondheidsadviezen. Daarnaast vond hij dieeten een ramp.

Hij ging op zoek naar welke adviezen nu werkelijk wetenschappelijk onderbouwd zijn en begon hier een blog over. Uit deze blog groeide een aantal recepten boeken. Echter, zijn lezers stelden hem veel vragen over voedingspatronen. Hieruit werd het idee voor Fitchef geboren. Een plek waar je wekelijks gevarieerde recepten kunt vinden toegespitst op jou behoeften.

Ben je inmiddels benieuwd naar jouw calorie behoeften? Kom daar gemakkelijk achter met deze gratis tool van Mark:


Een mooi verhaal hoe zo’n bedrijf zich ontwikkelt en groeit. Een waardevol product dat jou kan helpen om een voedingspatroon te volgen die je helpt je doel te bereiken.

Fitchef liet ons weten dat zij momenteel werken aan uitbreiding van het platform. Wat deze uitbreiding precies inhoudt is nog even onduidelijk. Ook werken zij aan een Fitchef app, die het gebruik nog makkelijk gaat maken.

Op facebook zien we bijvoorbeeld de volgende post:

Nu je weet wie erachter Fitchef, bekijken we nu de prijs kwaliteit verhouding van dit product.

Prijs kwaliteit verhouding

Op deze afbeelding zie je een foto van puzzelstukjes met daarop de woorden price en value.

De abonnement kost €9,95 per maand of €6,95 per maand bij een jaarcontract.

Is dit een goede prijs kwaliteit verhouding?

Als we het maandbedrag nemen, zien we dat je veel krijgt. Alle gerechten die je nodig voor een hele week. Je hoeft dus niet meer na te denken over wat je wilt eten. Het is voor jou samen gesteld. Dit scheelt je veel tijd per week. Je eet gevarieerd en valt minder terug in vaste gerechten die toch ook wel saai kunnen worden.

Het speciale aan dit abonnement is dat je naar je doel toe werkt. Als je de gerechten eet, val je af! Dat maakt dit product bijzonder. Wij zijn niet eerder een soortgelijk product tegen gekomen. Mark voegt hiermee iets speciaals toe. Voor de prijs van 3 koffie’s per maand ben je er al. Of 2 koffie’s als je een jaar dit abonnement gebruikt.

Over dit jaarabonnement; deze prijs is zeer laag voor wat je krijgt. Je kunt een jaar lang werken aan je doel of deze tussentijds wijzigen. Dus de maandprijs is een goede prijs kwaliteit verhouding. De prijs voor het jaarabonnement is een koopje.

Nu we het product uitvoerig hebben bekeken, zetten we de voor-en nadelen voor je op een rij.

Voor- en nadelen

Hieronder alle voor en nadelen op een rij.

 • Je kunt je persoonlijke doel instellen.
 • Elke week een nieuw weekmenu.
 • Veel producten die je kunt uitsluiten van het weekmenu.
 • Makkelijk te gebruiken.
 • Voedingspatroon wat helpt om je doel te bereiken.
 • Als je recept niet wilt, moet je boodschappenlijst handmatig aanpassen
 • Veel van recepten koken, maar veel recepten zijn gemakkelijk te maken.

Tot zover de voor- en nadelen. Hiermee komen we ook aan het eind van de product review. Hieronder de conclusie.

Fitchef abonnement kopen of niet?

Zoals altijd gaan we eerst terug naar de belofte;

 • Weekmenu’s op basis van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren.
 • Gebruik de handige zoekfuncties en sla met één druk op de knop je favoriete recepten op.

Deze belofte komt Fitchef ruimschoots na. De wekelijkse menu’s zijn gevarieerd en lekker. Gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsadviezen. Ook is er ruimte voor af en toe een taartje of wat chips. Je kunt elke week je doel wijzigen of andere producten uitsluiten. Daarnaast heb je toegang tot de database met alle honderden recepten (die je wel gemakkelijk kunt selecteren). In je persoonlijke account heb je al je favoriete recepten staan.

Met dit lidmaatschap hoef je niet zelf passende recepten uit te zoeken of calorieën te tellen. Fitchef doet dit allemaal voor jou. Je betaalt voor gebruikersgemak. Het bespaart je tijd en je bereikt je doel als je dit volgt. Je maaltijden zijn daarnaast afwisselend, dus het verveelt niet snel.

Ook werkt het motiverend, doordat je steeds nieuwe weekmenu’s ontvangt. Zo blijf je actief in het bereiken van je doel. Voor 3 koffie’s per maand (€9,95), kun je al 1 kilo per week afvallen! Ga je een jaar lang met deze voedingsschema’s werken, doe je het zelfs voor 2 koffie’s.

Maar voordat je besluit die avontuur aan te gaan, bereken hieronder jouw persoonlijke calorie en macro behoefte.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *