Review Fitchef Family kookboek.

Gezond koken met het hele gezin?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Gezond eten is belangrijk, zeker voor groeiende kinderen. Maar juist dan schiet het er door drukte vaak bij in.

Fitchef is met een nieuw kookboek uitgekomen; Fitchef Family. Een kookboek dat gezond recepten bevat én toegankelijk is voor het hele gezin.

Deze review zocht voor jou uit of dit boek jouw geld waard is. We keken naar: Zijn het goede recepten? Is het gezond? En wat vinden andere van dit boek?

Wij zijn positief verrast door dit leuke, luchtige en positieve familie kookboek. Benieuwd naar onze andere bevindingen? Lees dan snel verder.

Heb je even geen tijd om het hele artikel te lezen? Ga direct naar ‘Fitchef kopen of niet?’ voor de conclusie.

Inhoudsopgave

De belofte van Fitchef

Gezond koken voor het hele gezin

Fitchef

Als je een gezin hebt, wil je natuurlijk dat je kinderen gezond eten. Maar of dat altijd lekker wordt gevonden is een tweede. Hierdoor kun je soms terugvallen op minder gezonde alternatieven.

Met dit familie kookboek komt hier mogelijk een eind aan. Fitchef belooft:

 • Eenvoudige recepten
 • Lekker én gezond
 • Voor het hele gezin
 • Voor iedere maaltijd

Familie kookboek

We kopen het boek voor 29,95 euro.

Op deze foto zie je de reviewschrijver het boek Fitchef Family vasthouden op de pagina met de Romige kipcurry en geroosterde paksoi.

Het boek start met een leuke en vooral luchtige inleiding over gezond eten met kinderen. Een paar goede tips over hoe je het leuk houdt. Bijvoorbeeld wat goede verhoudingen zijn tussen gezond en af en toe ongezonde dingen eten. En hoe je kinderen helpt gezond te eten en te motiveren om nieuwe dingen te proberen.

Het juiste begin

Het boek begint met snelle recepten, voor als er echt weinig tijd is. Voor gezinnen natuurlijk belangrijke recepten. De recepten zijn snel, maar vooral lekker.

Voorbeelden zijn:

 • Romige kipcurry en geroosterde paksoi (zie foto) of
 • Zoete aardappel-andijviestamppot met tartaar.

Leuke indeling

De indeling van boek is toegespitst op gezinnen en dat maakt dit boek bijzonder. Zo zijn er hoofdstukken met recepten die passen bij:

 • Als er meer ruimte is voor koken
 • Tv dinner 😀
 • Meeneemlunch
 • Kids in de keuken
 • Familie over de vloer

Allemaal onderdelen van het gezinsleven.

De recepten

De recepten zijn zeer gevarieerd. Soms ingewikkeld, soms simpel. Het boek daagt je uit ook eens uitgebreider te koken en je kinderen daarbij te betrekken. Bij elk recept zijn tips die inspireren.

Het boek geeft je gerechten met veel verschillende ingrediënten. Zit je vast in een routine en ben je toe aan nieuwe input, dan is dit het boek voor jou.

Wat wel opvalt is dat onder de sectie meeneemlunch niet alle recepten zijn bedacht op vervoer in een tas. Zo zouden wij bijvoorbeeld een gerecht met sate prikkers niet snel meebrengen. Maar wellicht verschilt dit per persoon.

Dit is een klein minpunt. Het boek staat werkelijk bordevol leuke recepten. En als je nooit gemotiveerd was om je kinderen mee te laten koken, dan wordt je dat wel door dit boek.

Gezond?

Zijn deze recepten nu ook werkelijk gezond? Fitchef omschrijft gezond als volgt; een basis van volkoren koolhydraten, voldoende eiwitten en veel groente en fruit. Maar ook gezonde vetten, liefst plantaardig. En een portie zuivel.

Deze basis vind je inderdaad in de recepten terug. Maken ze een wrap? Dan doen ze dit niet van witte bloem, maar volkoren bloem. Hierdoor voegen vezels toe, wat het gezonder maakt. Ook groente voegen ze op een leuke manier toe. Bijvoorbeeld door het leuk te versieren of een dip toe te voegen.

Tot zover dit leuke, positieve familie kookboek.

Fitchef family inkijkexemplaar pfd (gratis)

Wil je echt even voor jezelf het boek bekijken. Bekijk hier gratis een Fitchef family inkijkexemplaar.pdf.

Nu je weet wat je kunt verwachten van dit product, kijken we naar wat andere mensen van dit boek vinden.

Positieve ervaringen

Op het internet kunnen we nog geen ervaringen van andere mensen vinden over dit product. Wil je je ervaring delen? Laat dan een bericht achter onderaan deze pagina.

Negatieve ervaringen

We speurden het web af naar negatieve ervaringen met het boek Fitchef Family. Websites, social media en forums zochten we af. We konden geen negatieve ervaringen vinden.

Prijs kwaliteit verhouding

Op deze afbeelding zie je een foto van puzzelstukjes met daarop de woorden price en value.

Het boek is te koop voor €29,95, nu tijdelijk met €10 korting als je een tweede boek (cadeautip) koopt.

Is dit een goede prijs kwaliteit verhouding?

Het is een lage prijs voor een kookboek. Het boek zelf is van goede kwaliteit. Het is van mooi zwaar en mat papier. De foto’s zijn mooi en inspirerend. De recepten zijn helder omschreven. Ook krijg je bij elk gerecht alle macronutriënten (dus kcal, eiwitten, koolhydraten, vet en voedingsvezels). Dit is van toegevoegde waarde.

De inhoud is ook van goede kwaliteit. De recepten zijn afwisselend, geschikt voor veel situaties in het gezinsleven en leuk voor kinderen. Er is ook een grote hoeveelheid aan recepten. Je kunt dit boek dus lang gebruiken en er veel in vinden.

Wij vinden dit daarom een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Nu we het product uitvoerig hebben bekeken, zetten we de voor-en nadelen voor je op een rij.

Voor- en nadelen

Hieronder alle voor en nadelen op een rij.

 • Inspiratie voor koken met je gezin
 • Leuke en gezonde recepten voor je kinderen
 • Mooi kookboek
 • Je moet je even verdiepen in nieuwe recepten – maar dat is natuurlijk ook het idee van een kookboek 😉 .

Tot zover de voor- en nadelen. Hiermee komen we ook aan het eind van deze product review. Hieronder de conclusie.

Fitchef Family kopen of niet?

Terug naar de belofte; gezond koken voor het hele gezin.

 • Eenvoudige recepten
 • Lekker én gezond
 • Voor het hele gezin
 • Voor iedere maaltijd

Als we naar deze belofte kijken, zien we dat ze dit met gemak waar kunnen maken. Mits je gelijke ideeën hebt over wat gezond eten is.

Wat voor ons vooral opvalt is de positiviteit van dit boek. De leuke recepten en vele aanvullende inspirerende tips als het gaat om gezond eten met kinderen. Welke heel luchtig worden gebracht. Het is boek vol met leuke inspiratie voor uiteenlopende typische gezinsmaaltijden. Zoals tv dinners of maaltijden met weinig voorbereiding. Maar ook de uitdaging eens iets gecompliceerder te proberen.

Het is daarnaast een mooi boek, waar je lang plezier van kunt hebben. Heb je gezin? Wil je gezond eten en kun je wat inspiratie gebruiken? Dan is dit boek voor jou.

Zelf Fitchef Family proberen?

begin vandaag nog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *