Review: Crypto Masterclass. Succesvol handelen in Bitcoin of niet?

Gemiddelde leestijd: 26 minuten

Patrick Suiker en Derek Westra hebben na 7 jaar ervaring een masterclass cursus neergezet voor handelen in Bitcoin voor beginners. Ze willen jou alles leren over cryptocurrency, bitcoin, blockchain en nog veel meer.

Voor de meeste mensen is de Bitcoin het bekendste online geld, maar er zijn nog veel meer munten op de markt. In deze nieuwe wereld is er véél geld te verdienen. Veel mensen willen daarom leren handelen in Bitcoin.

Maar naast veel geld verdienen met de munten is er nog zóveel meer over deze nieuwe wereld te leren. Je kunt je tijd vooruit zijn door je hierin te verdiepen.

Het internet deed in de jaren 90 zijn intrede en heeft veranderd. Hoe hadden we toen ooit kunnen denken dat we 90% van onze informatie nu van het internet afhalen of 70% van alle aankopen via het internet verloopt!

De voorspellingen zijn dat het online geld en het achterliggende systeem ‘blockchain’ voor snellere en meer intense veranderingen zal zorgen. Deze verandering is al gaande, maar zal zich de komende jaren steeds meer uitbreiden. Steeds meer mensen, bedrijven en landen gaan het gebruiken.

Hieronder een korte introductie video over Bitcoin. Derek, maker van de Crypto masterclass, komt ook aan het woord.

In deze video komt duidelijk naar voren dat:

 • Er veel geld te verdienen is met Crypto
 • je goede kennis nodig hebt om succesvol te handelen in Crypto.

Nu, begin 2021, stijgen veel cryptomunten enorm. Dit betekent dat steeds meer mensen investeren in crypto. Men voorspeld dat rond 2027 de crypto wereld het grote publiek zal bereiken. Als dat gebeurd zullen de crypto munten enorm stijgen in waarde.

Daarom is dit nu hét moment om in te stappen. Je kunt dat de komende periode je investeringen opbouwen voor deze grote golf eraan komt. Deze cursus kan je hier mogelijk bij helpen, maar is hij van goede kwaliteit? Wat belooft deze cursus voor beginners? En kan hij dat waarmaken? Wij van Reviewpunt.nl onderzochten het voor jou.

Inhoudsopgave

De belofte van Crypto Masterclass; een beginners cursus in handelen in Bitcoin.

Beginnen met Bitcoin & cryptomunten. Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal

Patrick Suiker en Derek Westra

De belofte is bescheiden. Ze beloven je geen winst of grote rijkdom, belagen je niet met allemaal succesverhalen (wat we vaak zien bij andere producten). Je kunt met deze cursus een begin maken met handelen in Bitcoin en cryptomunten. Het is een cursus voor beginners. Je hebt er namelijk geen voorkennis voor nodig.

Eens kijken of Patrick en Derek deze belofte kunnen waarmaken.

Het product

Op deze afbeelding zie de Crypto Masterclass beginners cursus. Hiermee leer je handelen in bitcoin.

Ik krijg toegang tot het product om deze review te schrijven. Het contact met Patrick Suiker verliep heel soepel en vriendelijk. De kosten van de cursus zijn €1997,-, hierover later meer.

Zelf ben ik erg nieuwsgierig naar deze beginners cursus, want ik weet nog niet veel Bitcoin of cryptocurrency. Ik ben nieuwsgierig aangelegd, dus kom maar op.

De beginners cursus

De cursus wordt overzichtelijk aangeboden. Je krijgt toegang tot het speciale ledendeel via een link die je ontvangt in een email.

Eenmaal in het ledendeel zie je in de linkerkolom heel duidelijk waar je bent in de cursus, aan de rechterkant kun je de inhoud van dat onderdeel bekijken.

In deze afbeelding zie je hoe het ledendeel van de Crypto Masterclass eruit zien.

De cursus bestaat naast hoofdstukken uit verschillende vormen:

 • Geschreven informatie
 • Quizen
 • Filmpjes

HIeronder een proefles, waarbij je zelf de kwaliteit kunt zien en ervaren.

De afwisseling hiertussen is belangrijk. Er is veel te leren over Crypto en dat merk je. De teksten zijn stevig van lengte, maar heel helder en duidelijk geschreven. De afwisseling met de Quizen en de filmpjes maken het luchtig.

Voordat je leert handelen in Bitcoin, kom je veel te weten over de achtergrond.

Welkom bij Crypto

In dit deel vertellen Derek en Patrick wat meer over zichzelf. Zo heeft Derek gedragseconomie en speltheorie gestudeerd en heeft al 7 ervaring met de wereld van Crypto. Hij werkt sinds 2013 full-time in dit werkveld. Patrick Suiker heeft een master in Entrepeneurship. Hij houdt zich sinds 2013 bezig met crypto en heeft er jaren over gedaan het onder de knie te krijgen. Een cursus ontbrak. Vandaaruit kwam de passie om zelf zo’n cursus op de markt te brengen.

Waar bestaat de Crypto Masterclass uit?

Je krijgt toegang tot alle e-books, er wordt uitgelegd hoe de cursus in zijn werk gaat en waar je veel gestelde vragen kan vinden. Ook krijg je hier toegang tot ‘The Zone’, een leden community.

Ook kun je de e-books hier downloaden. Het zijn er maar liefst 6 én een portfolio! Hieronder weergegeven:

 1. De Bitcoin bijbel
 2. De juiste cryptocurrency’s kopen en verkopen op de juiste momenten
 3. 12 Waardevolle cryptotips voor beginners
 4. Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin
 5. Bitcoin & Belasting voor Nederland en België
 6. Cryptocurrency begrippenlijst
 7. De Crypto Parels a.k.a. Het Crypto Portfolio

Wil je zelf kijken hoe de cursus eruit ziet?

Volg hier de gratis training en claim je korting

1. De Bitcoinbijbel

In deze afbeelding zie het e-book de Bitcoin bijbel. De inleiding voor handelen in bitcoin voor beginners.

In de inleiding van dit boek leer je alles over crypto, de geschiedenis en hoe ons huidig systeem werkt. Dit helpt je om te begrijpen hoe crypto werkt. Dit heb je nodig als basis om succesvol te handelen in crypto.

Na elke hoofdstuk volgt een Quiz om je kennis te testen.

Het boek gaat verder over Bitcoin, ‘blockchain’ en ‘smart contracts’. Hiermee krijg je inzicht in de technologie achter Bitcoin. Als je dit goed begrijpt ben je een stap vooruit op de rest van de wereld. Daar kun je je voordeel mee doen.

Derek en Patrick gaan dieper in op waarom nu investeren een slimme zet kan zijn. Het geeft je inzicht in de mogelijke toekomst van crypto en hoe dit jouw financiële vrijheid kan geven.

Crypto kopen

In dit onderdeel leer je praktisch hoe je cryptocurrency kunt kopen. Met behulp van video’ s wordt je stap voor stap uitgelegd hoe je dit doet. Er zijn vele platforms, dus laat je niet overweldigen door de mogelijkheden.

Alle video’ s zijn van goede kwaliteit en Derek en Patrick spreken helder en duidelijk. Het is goed te volgen. Het wordt stap voor stap uitgelegd. Ook speelt er wat luchtige muziek op de achtergrond.

Aan het eind van dit onderdeel kan het wat duizelen. Het bevat veel praktische informatie met veel stappen. Het gaat erom een platform te kiezen waar jij jouw Bitcoin wil gaan kopen.

Crypto beveiligen

Zodra je in het vorige onderdeel cryptocurrency hebt gekocht, leer je hier hoe je deze veilig kunt opbergen. Helaas bestaan er in de cryptowereld, zoals overal, mensen die jouw munten willen stelen. Hier zijn gelukkig goede gemakkelijke oplossingen voor.

Het wordt allemaal even helder uitgelegd door Derek en Patrick.

Winsten uitbetalen

Als je op het punt bent gekomen dat je winsten maakt met je crypto handel, laten Derek en Patrick je in dit hoofdstuk zien hoe je de crypto’s weer veranderd in ‘gewoon’ geld.

Initial Coin Offering (ICO)

Binnen de cryptowereld worden regelmatig nieuwe munten gestart. Dit wordt ‘Initial Coin Offering’ genoemd, ofwel het aanbieden van een nieuw munt. Je kunt dit vergelijken met een Crownfunding, waarbij een opstartend bedrijf fondsen verzameld om hun ideeën uit te kunnen werken.

Investering in een nieuwe munt kan zeer winstgevende zijn. Binnen 5 jaar kan een investering van 100 euro wel 13 miljoen euro opbrengen! Dit geld natuurlijk lang niet voor alle nieuwe munten.

In dit hoofdstuk vertellen Derek en Patrick waar je op kunt letten in je onderzoek naar zo’n nieuwe munt. Van hieruit kun je bepalen of je wilt investeren.

Stap voor stap leer je hoe je dit praktisch doet, op welke website je betrouwbare informatie vindt over de munt en hoe je hier uiteindelijk mee kunt traden, zodra de munt zich verder ontwikkeld.

Crypto trading

Hier begint het echte werk. Met deze informatie wordt jij een goede ‘crypto trader’. Derek en Patrick benadrukken het belang van je eigen begrip. Als je het alleen voor snel geld doet, is de kans op verliezen groter. Het is dus in je eigen belang je in de materie te verdiepen. Als je het namelijk beter begrijpt kun je betere beslissingen nemen en dit levert meer winst op.

Je leert hier verschillende methoden om succesvol te gaan handelen. Daarnaast gaan ze dieper in op de psychologische kant. Hoe ga je om met verlies en hoe kun je jezelf hiertegen beschermen?

2. De juiste cryptocurrency’s kopen en verkopen op het juiste moment

In deze afbeelding zie je het e-book de juiste cryptocurrency's kopen en verkopen op de juiste momenten.

Dit e-book biedt antwoorden op de volgende vragen:

 • Wanneer kan het beste cryptocurrency’s kopen?
 • In welke coin kan het best investeren?
 • Hoeveel geld moet ik inleggen?
 • Wanneer kan ik het best uitbetalen?

Een waardevolle toevoeging.

3. 12 Tips voor handelen in crypto

Met deze 12 tips leg je een goed fundament voor succesvol handelen in crypto. Het zijn praktische tips zoals kijken naar de marktwaarde van de munt. Maar ook tips over de psychologische kant van traden, zoals hoe voorkom je ‘fear of missing out’ ? Als je deze tips opvolgt, kom je een heel eind.

Opnieuw aan de hand van duidelijke tekst, heldere voorbeelden en video’s laten Patrick en Derek je kennis maken met de wereld van trading. Ze bieden je twee strategieën die je kunt toepassen bij het traden.

De begrippen worden duidelijk uitgelegd, maar het zijn de beginselen. Je zult er zelf mee aan de slag moeten om het echt onder de knie te krijgen. De heldere uitleg en de stap voor stap begeleiding geeft je het gevoel dat je kunt starten.

4. Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin

Deze 5 tips zijn misschien wel het belangrijkst van de hele cursus. Volg deze op en je kunt die wereldreis met die zeilboot zo maken.

In deze afbeelding zie je het e-book 5 beste tips, leven zonder zorgen dankzij bitcoin.

5. E-book Bitcoin & Belasting

Hoe je al je winsten uiteindelijk allemaal aangeeft bij de belastingdienst (hoort er helaas ook bij) wordt uitgelegd in ‘Bitcoin & Belasting’. Super handig om te hebben, omdat het specifiek voor Crypto is.

6. Cryptocurrency begrippenlijst

Super handig. Het leert je in 9 pagina vol begrippen, snel kennismaken met je nieuwe wereld en de woorden die daar gebruikt worden.

The Zone

Een besloten Facebook community genaamd ‘The Zone’, geeft je de mogelijkheid andere cryptotraders te ontmoeten, vragen te stellen en de reacties van andere te lezen. De laptop wereld kan wat eenzaam zijn, deze groep kan uitkomst bieden.

Je hebt nu een heel duidelijk beeld van wat deze cursus jou te bieden heeft. En dat is veel!

Nieuwsgierig naar de ervaringen van anderen? Je leest het hieronder.

Positieve ervaringen

Op de website van Derek en Patrick staan een aantal reacties van deelnemers:

“Man, wat leek het me lastig om met Bitcoin te beginnen!

vooral omdat dit hele gebied me zo overweldigend leek. 

gelukkig heeft de training me laten zien dat dit zooo erg meevalt. plus, waar valt er makkelijker geld te verdienen dan in de toekomst van geld?💪

Top gedaan Patrick! 

Ik snapte echt helemaal niks van Bitcoin voordat ik naar jullie training keek en heb nu zelfs mijn eerste winst. 

Ik had op de training voor een 10tje crypto gekocht en heb nu 2 euro winst 😛. Haha, het is misschien niks, maar het is een begin!”

“Dit was echt een perfecte snelcursus over hoe de Bitcoin wereld in elkaar steekt. Van welk platform je moet gebruiken tot waarom blockchain en crypto onze hele toekomst zullen vormen. Van waar je op moet letten of een cryptomunt goed is tot hoe je geld verdient door op het juiste moment te investeren en weer te verkopen. Respect hoe jullie zo’n lastig lijkend onderwerp zo laagdrempelig overbrengen!”“

Uit deze ervaringen blijkt dat mensen blij zijn met de kennis die ze hebben opgedaan en dat het zo helder is gebracht. Daarnaast meldt een van de cursisten zijn eerste munten gekocht te hebben en daar 2 euro mee heeft verdient.

Natuurlijk zullen Patrick en Derek niet snel negatieve ervaringen op hun website zetten. We zochten daarom het internet af naar meer ervaringen buiten de website van ‘Alles over crypto’.

Negatieve ervaringen

We bekeken forums, facebook en andere plekken waar deelnemers hun ervaringen delen. We konden geen negatieve verhalen, ervaringen of teleurstellingen vinden. Bij ons komt dit product ook over als een betrouwbaar product.

Andere verkopers op de markt

Voordat je een product koopt, kan het soms helpen ook naar andere spelers op de markt te kijken. Op deze manier ontdek wat er werkelijk bij je past en kun je achter je keuze staan.

Zijn er nog andere aanbieders van een soortgelijk product?

We zien soortgelijke producten op de markt. We kunnen echter geen cursus vinden die zo uitgebreid is als de cursus van Derek en Patrick. Ook kunnen we geen cursus vinden die is opgezet door zulke ervaren traders. Derek en Patrick zijn open over hun behaalde successen en dat geeft vertrouwen in hun product.

Prijs kwaliteit verhouding

Bij dit onderdeel van de review kijken we hoe de prijs zich verhoudt tot de kwaliteit van het product. We kijken hierbij naar het product en we vergelijken het met andere producten op de markt.

Product

Op deze afbeelding zie je opnieuw de hele Crypto Masterclass, een cursus in handelen in bitcoins voor beginners.

We hebben het product bekeken en zijn erg onder de indruk (en dit zeggen we zeker niet over alle producten op deze website!). Het is goed geschreven, goed gemaakt en het gaat de diepte in. Het begeleid je vanaf het beginpunt. Je kunt met deze cursus een succesvolle trader worden.

Het product is namelijk erg compleet. Het reikt je alle praktische stappen aan voor het handelen in crypto, het kijkt naar strategieën om te handelen, maar besteed ook uitgebreid aandacht aan de psychologische kant van handelen. Zeker in de snel fluctuerende crypto munten, komen die zeker om de hoek kijken. Derek en Patrick helpen je hierbij.

Daarnaast geven ze je meerdere praktische tools om te traden en leveren ze de praktische informatie hoe je dit met de belasting doet. Dit maakt het pakket heel breed.

Voor die €1997,- krijg je dus veel. Het heeft de potentie je tot een succesvolle trader te laten ontwikkelen. Hierdoor is deze cursus die geld waard. Het is een grote investering, maar je kunt jezelf omtoveren tot een goede trader met veel kans op succes.

Heb je er veel voor betaald, is het je ook veel waard. Kans is daardoor groter dat je het ook echt gaat doen!

Momenteel is er ook een kortingsacties gaande; De Crypto Masterclass kost dus normaal gesproken €1997,- . Volg je de gratis online training, hebben steeds 10 mensen de kans om een korting van €1000,- te claimen. Dit maakt de prijs kwaliteit verhouding natuurlijk nog beter 😉.

Andere producten

In vergelijking met andere producten op de markt zie je dat je goedkoper uit kunt zijn. Er zijn soortgelijke bedrijven die een cryptocursus voor minder aanbieden. Echter wat wij ervan hebben gezien is de kwaliteit veel minder. Het is veel beknopter. Je leert bij deze cursussen eigenlijk alleen de basis, na de basis zul je zelf op zoek moeten naar meer informatie om verder te groeien.

Voor- en nadelen

Hieronder alle voor en nadelen op een rij.

 • Zeer compleet pakket
 • Cursus wordt up to date gehouden met nieuwste informatie
 • Inclusief portfolio met nieuwe munten met potentie
 • Vele handige tools
 • Tijdsinvestering – om alles te leren wat Patrick en Derek je te leren hebben moet je zeker wat tijd uittrekken.
 • Geeft véél informatie – kan ook overweldigend zijn.

De Crypto Masterclass kopen of niet?

Terug naar de belofte; ‘ Beginnen met Bitcoin & cryptomunten. Zelfs zonder kennis, ervaring of kapitaal.’ We kennen deze cursus nu goed en zien dat de cursus de belofte ver overstijgt. Je leert niet alleen beginnen, maar kunt nog zoveel meer uit deze cursus halen.

Je leert de beginselen en achtergrond van geld en je kan starten met Bitcoin en cryptomunten. Máár je leert daarnaast ook de strategieën van goed handelen, waar moet je op letten en hoe vindt je goede munten. Daarnaast gaan Patrick en Derek de diepte met je in over de emoties die zo’n grote rol spelen bij de beginner. Hoe werken die en vooral hoe ga je daarmee om.

Zo wijzen ze op ‘Fear of missing out’, de ‘choice supportive bias’, maar ook de ups en downs van handelen in crypto. Ze geven je daarnaast een goede strategie om met deze emoties om te gaan.

Derek en Patrick komen over als twee solide docenten met veel ervaring in hun trade. Wat we een sterk punt vinden is dat ze aandringen op de achtergrond en theorie te begrijpen. Hierdoor kan jij betere keuzes maken. Dit wijst ook op het doel van Derek en Patrick; jou toerusten met de juiste kennis, zodat je succesvol kunt gaan handelen in de cryptocurrencies.

Daarnaast laten ze op een realistische manier zien hoe het werkt. Er zijn risico’s en zij laten je duidelijk zien waar. Ze maken het niet mooier dan het is.

Concluderend zien we een product met veel waarde, waarde die jou kan helpen een stap op de markt vooruit te zijn. Voordat de cryptowereld het grote publiek bereikt, ben jij toegerust om het grote geld te gaan verdienen.

Als je de cursus wilt kopen, kun je het beste eerst deel nemen aan hun gratis cursus. Aan het eind van de cursus krijg je namelijk een tijdelijke kortingsaanbieding die de moeite waard is 😉.

Zelf de Crypto Masterclass volgen?

Volg hier de gratis cursus en claim je korting

Heb je een vraag? Hebben we iets onhandig aangepakt? Of hebben we iets heel goed gedaan? We willen graag van jou horen😊! Laat hieronder je reactie achter.

Even geen tijd om onze hele beoordeling door te lezen, of wil je toch nog even een samenvatting van onze bevinden tot je nemen? Hier onder volgt de score die wij de Crypto Masterclass hebben gegeven.

Crypto Masterclass
Crypto Masterclass

Beoordeling door Renee,

29 mei 2020
5

Interesse in Bitcoin en cryptomunten? Maar je weet niet waar je moet beginnen? De Crypto Masterclass is een complete oplossing voor degene die cryptotrading écht onder de knie wilt krijgen. Je leert alle grondbeginselen, maar daarnaast nog veel meer. Goede handelsstrategieën en hoe je omgaat met de emoties die succes verhinderen. Ook krijg je alle praktische informatie, waardoor je snel aan de slag kunt. Een compleet pakket dat jou kan opleiden tot een succesvol crypto handelaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *