Review: Perfect slapen in 7 stappen. Dé oplossing voor jouw slaapproblemen?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Slaapproblemen

Of je nu een secretaresse, een architect of een student bent, gezonde slaap is essentieel om goed te functioneren.

Niet kunnen inslapen, doorslapen leidt tot slechte slaap. Eén derde van de Nederlanders heeft slaapproblemen en de helft is ontevreden! Het product van William van der Klaauw claimt hier een oplossing voor gevonden te hebben. Wij onderzoeken dit.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of mis je iets in deze review? Laat het ons onder dit artikel weten zodat we jou toch antwoord kunnen geven. Even geen tijd om het hele artikel te lezen? Onderaan vind je de samenvatting onder ‘ Perfect slapen kopen of niet?’.

Inhoudsopgave

De belofte van ‘Perfect slapen in 7 stappen’

In 7 stappen naar een goede nachtrust, meer energie en een leuker leven

 • Je valt sneller in slaap
 • Je wordt uitgerust wakker
 • Je slaapt door tijdens de nacht
 • Je hebt (veel) meer energie
 • Je kunt beter presteren
 • Je kunt meer genieten
 • Niet meer moe en futloos
 • Niet meer met angst naar de volgende dag kijken
 • Niet meer wanhopig verlangen naar slaap
 • Niet meer verlangen naar meer energie
 • Geen verslavende pillen meer
 • Niet meer zoeken naar een oplossing

Heb je slaapproblemen, dan klinkt dit als muziek in de oren. Maar levert dit product ook de belofte af? We beginnen ons onderzoek met het product zelf.

Het product

In deze afbeelding zie het product, het boek perfect slapen in 7 stappen.

Ik koop het product met een korting voor € 37, inclusief tal van bonussen. Het hoofdproduct is het boek ‘ Perfect slapen in 7 stappen’. Ik merk dat de bonussen me niet precies duidelijk zijn. Hierover later meer.

Naast een digitale versie, ontvang ik het boekje ook met de post thuis. Dat leest toch wat fijner dan op een computerscherm. Het boekje leest makkelijk weg door de schrijfstijl. Er is namelijk een prettige afwisseling van korte hoofdstukjes, quotes en voorbeelden.

Het boek bestaat uit 7 hoofdstukken die elk de verschillende stappen bespreken.

De boodschap is duidelijk: er is niet 1 oplossing. Dit boek helpt je om een slaap mindset te krijgen. Dus wat doe je wel en niet om goed te slapen.

De 7 stappen

De stappen lijken niet persé opeenvolgend te zijn. Je kunt uit deze 7 stappen halen wat voor jou werkt. Voorbeelden van stappen zijn:

 • Herstel het vertrouwen – zie jezelf niet als een slechte slaper en hoe je dit kunt veranderen.
 • Structuur inbouwen en regelmaat – het belang hiervan voor goede slaap en hoe je dit kunt inzetten.
 • Slaapverwekkende levensstijl – hoe sporten en voeding jou kunnen helpen bij lekker slapen.
 • Slaaproutine ontwikkelen – tal van ideeën worden aangeboden, zoals een ‘welterusten snack’ of douchen.

In het boek worden veel tips gegeven en er worden je ook tools aangereikt, zoals een app die de hoeveelheid licht op je computer aanpast aan de tijd van de dag. Hiermee verminder je de hoeveelheid blauw licht in de avond, die de slaaphormonen tegenwerken.

Lig je vaak te piekeren in de nacht, ook hiervoor krijg je tips. Bijvoorbeeld schrijf de gedachten op en leg ze in een denkbeeldig kastje.

Wat me opvalt is dat er een stukje dubbele tekst in zit. Het gaat om een stukje over ontbijt eten. Dit paste weliswaar in beide hoofdstukken, maar is toch niet helemaal netjes. Verder vind ik het boek, zowel online als het fysieke boekje van goede kwaliteit. Achterin staat een lijst van bronvermeldingen. Hier zijn een aantal wetenschappelijke artikelen bij, maar ook boeken en websites.

Bonussen

Het boekje komt met veel bonussen.

In deze afbeelding zie de bonus 'kalmeer je gedachten' bij het product 'perfect slapen in 7 stappen'.
 • Persoonlijk advies van een slaapdeskundige. Ik maak hier gebruik van door William een vraag te sturen. Was wel nog even zoeken naar een email adres waar ik dit naartoe kon sturen. William beantwoordt mijn vraag binnen een uur en 20 minuten!
 • Slaapchecklist. Te downloaden op het ledengedeelte. Dit is een mooie tool. Het is onderverdeeld in de drie dagdelen met de belangrijkste tips uit het boek. Je kunt deze voor een hele week aanvinken, zodat nieuwe gewoontes kunnen inslijten. Zeker een toevoeging.
 • Kalmeer je gedachten en val in slaap. Een fijne bonus die ook in het fysieke boekje zit. Dit zijn 10 technieken om de slaap te pakken te krijgen. Zoals paradoxaal denken of alfabetiseren.
 • ‘Welterusten snack’ receptenboek. Snacks die slaap bevorderend werken.
 • Een maand gratis toegang tot het ledenforum. Deze toegang is best beperkt. Je kunt de topics van andere leden zien en de eerste zin van het bericht. Er worden veel topics geplaatst. Bijvoorbeeld welke tips van het boek het beste werken of persoonlijke ervaringen. Het ledenforum lijkt heel actief.
 • Muziek van crystal waters om lekker mee in slaap te vallen.

Verborgen bonussen

 • Verborgen extra bonus: Als ik verder rond kijk op het ledendeel, ontdek ik ook nog twee extra cursussen; ‘Ontspanningstechnieken‘ en e-cursus ‘Dieper slapen‘. De laatste zou ik via de mail ook ontvangen, maar dat is niet gebeurd.
 • Nóg een verborgen extra bonus: ”Top 5 slaapsupplementen met bewezen effect‘. Een interessant stuk over behulpzame supplementen. Als punt van aandacht wil ik je meegeven op te passen met supplementen met lichaamseigen stoffen zoals melatonine en gaba. Toevoegen van deze stoffen van buitenaf verstoort de natuurlijk balans en maakt dat het lichaam deze stoffen minder gaat produceren (het lichaam wil namelijk altijd balans). Hierdoor ontstaat een afhankelijkheid van dit middel of een dip als je de supplementen niet meer neemt. Het zorg voor veel inkomsten bij de verkoper, maar helpt jou niet.

Hoewel het alle bonussen me wat overweldigen, zijn ze van goede kwaliteit. Ze voegen iets toe aan het product. Er is nog veel te leren over slaap.

Vandaag al met je slaap aan de slag?

direct naar exclusieve kortingspagina

Concluderend komt het product goed over. Je kunt er direct mee aan de slag en er zijn veel tips en ideeën. Elk mens kan hiermee zijn slaap verbeteren. Ik ben benieuwd naar de ervaringen met dit product. Kan William van Klaauw zijn belofte waar maken?

Ervaringen

Op de website van William van der Klaauw vinden we een aantal positieve reacties.

Jan Breedveld schrijft

Je boek steekt met kop en schouders boven alle publicaties (dat zijn er veel) uit die ik heb gelezen over slaapproblematiek, dank daarvoor. Ik blijf je volgen!

en Gert Hulsman schrijft

Na weken slecht geslapen (moeite om in slaap te komen) uw boek aangeschaft. En nu al een paar nachten veel beter geslapen en overdag meer energie. Wat een wereld van verschil!

Buiten de website van William zijn helaas (nog?) weinig reacties te vinden. Ook zoeken we naar negatieve ervaringen, maar deze zijn ook nog afwezig. Heb jij een ervaring met dit product die je graag wilt delen? We horen hem graag! Je kunt onderaan dit artikel je reactie achterlaten of stuur ons een persoonlijke mail.

Retourneren product

Ik stuur een simpel bericht aan info@slaapwijzer.net dat ik het product wil retourneren. Binnen een uur wordt het beantwoord door William. Hij vindt het vervelend dat het product niet bevalt en retourneert het bedrag meteen. Geen vervelende vragen of andere zaken.

Zo zien we het graag!

voordelen

 • Duidelijk boek
 • Veel bonussen
 • Goede hoop voor slechte slapers
 • Veel uiteenlopende tips en ideeën
 • Niet goed geld terug
 • Bronvermelding
 • weinig ervaringen bekend
 • enkele dubbele tekst in het boek
 • beperkte toegang tot het ledengedeelte

Tot zover het product en de ervaringen met Perfect slapen in 7 stappen. Hieronder de conclusie.

Perfect slapen kopen of niet?

William van der Klaauw

Met dit product claimt William van der Klaauw een oplossing te kunnen bieden voor mensen met slaapproblemen. Niet in 1 oplossing, maar in de verandering van je ‘mindset’.

Je leert je angstige gedachten over slaap te veranderen in ontspannen slaap bevorderende gedachten. Daarnaast krijg je tal van bonussen, zoals muziek en extra tips. Maar ook tijdelijke toegang tot een online platform, waarbij je toegang krijgt tot nog twee cursussen. Hiermee wordt dit een volledig product.

Helaas zijn er weinig ervaringen bekend met dit product, behalve de ervaringen op de website van William zelf. Misschien moet ik een eigen ervaring creëren….hmmm. Wordt vervolgd.

Dus als je zelf wil werken aan je slaappatroon, is Perfect slapen een hele goede stap!

Zelf Perfect slapen in 7 stappen proberen?

Start vandaag nog met korting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *