Omgaan met lastige mensen? 8 gesprekstechnieken die helpen.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten

Lastige mensen hebben we allemaal in ons leven. Ze kunnen ons behoorlijk wat frustratie geven.

De juiste vraag in zo’n situatie is:

Wat doet deze persoon met jou?

Als je dit weet, is de oplossing nabij!

Elke reactie vraagt namelijk een automatische tegenreactie. Neemt iemand de leiding? Dan kom jij in een volgende positie. Vind je dit niet prettig? Dan ervaar je die persoon als lastig.

Maar wat die ander doet, kan jij ook. Want als jij jouw houding verandert, volgt hier ook een tegenreactie op.

Blijf niet langer in een onaangename positie zitten, maar neem het heft in eigen handen en keer dit lastige contact om.

Wat doen die lastige mensen?

Een greep uit reacties van mensen op deze vraag:

  • Alles in het negatieve trekken
  • Van alles wat ik zeg, juist het tegenovergestelde kiezen
  • Afspraken niet nakomen
  • Je helemaal leegzuigen en veel klagen
  • Hun eigen behoeftes doordrukken
  • Zichzelf contact willen bevestigen en complimenten van de ander willen ontvangen.

Wat kun je hieraan doen? Hieronder 8 gesprekstechnieken omschreven aan de hand van 8 verschillende irritante mensen.

1. Hoe ga je om met opstandige mensen

De ander heeft altijd een weerwoord, wil het altijd net iets anders of juist het tegenovergestelde van wat jij zegt. Degene kan niet instemmen met jouw voorstel of idee. Super frustrerend als je zo’n patroon ontdekt en het wordt steeds weer bevestigd.

In welke positie wordt je gedrukt? Je bent geneigd je stevig vast te houden aan je eigen standpunt. Er komt een discussie op gang waarbij je beide steeds steviger vasthoudt aan je eigen standpunt. Een oplossing is niet in zicht. Het kan leiden tot boosheid en verharding naar elkaar toe.

Hoe verander je dit communicatiepatroon? Toon oprechte interesse in de bezwaren van de ander. Dit haalt de angel uit de discussie. Het doel is hierbij niet in te stemmen met de ander, maar te achterhalen wat er voor die ander achter zit.

Heel vaak is dit namelijk angst of bezorgdheid. Benoem hierbij wat je hoort, bijvoorbeeld ‘Dus deze oplossing maakt je bezorgd, omdat…’ Heb je deze angst boven tafel kan de ander gemakkelijker jouw oplossing accepteren of een tussenoplossing te vinden die aan beide tegemoet komt. Meer over luisteren vind je in ons blog artikel over spanning in relaties.

2. Hoe ga je om met onderdanige mensen?

Dit zijn mensen die met alle winden mee waaien en in dienst staan van de ander. Ze zetten jou op een voetstuk en vinden je geweldig. Ze luisteren naar je alsof je hun goeroe bent. Als je iets voorstelt stemt die ander daar helemaal mee in en volgt jou hierin. In het begin lijkt dit misschien prettig, maar al snel krijg je de neiging die ander door elkaar te willen schudden en zeggen; ‘wat wil jij!?’. Je kan het gevoel krijgen er alleen voor te staan.

De rol waar deze onderdanige jou indrukt is leider. De verantwoordelijkheid ligt daardoor automatisch bij jou. Dit kan het gevoel geven dat die ander op jou leunt en jij de kar moet trekken.

Welke gesprekstechniek kun je toepassen? Laat stiltes vallen of geef aan dat jij het ook niet weet. Geef de ander de ruimte om met zijn oplossing te komen. Veel mensen vinden stiltes ongemakkelijk en zullen deze op willen vullen, zo ook de onderdanige. Hiermee verander jij het communicatiepatroon en zal de ander meer in de leidinggevende rol worden gezet.

3. Hoe ga je om met dominantie mensen.

In deze afbeelding zie je een dominant ogende vrouw.

Deze mensen nemen veel ruimte en geven geen ‘wij-gevoel’ af. Ze trekken beslissingen naar zich toe en laten hierbij geen ruimte voor anderen. Dit wekt de neiging om te volgen met lange tanden. De dominante persoon neemt zoveel ruimte in dat aanspreken of feedback geven onmogelijk lijkt.

Wat kun je doen? Neem zelf meer een leidende rol. Dit kun je kracht bijzetten door een sterke houding aan te nemen, bijvoorbeeld een rechte rug en je groot maken. Om samenwerking te krijgen is het belangrijk om de argumenten van de ander te erkennen. Geef daarnaast goede argumenten voor jouw punt of idee. Zorg daarom dat je kennis van zaken hebt.

4. Hoe ga je om met stille mensen?

Stille mensen blijven vaak wat op de achtergrond en delen weinig van zichzelf. Jij bent hierdoor geneigd veel te gaan praten, je neemt de beslissing en gaat ervan uit dat de stille je wel zal volgen. Dat is jammer, want je mist mogelijk goede input. Een stil persoon kan juist dingen zien die jij niet ziet.

Hoe doorbreek je dit? Laat de stille persoon merken dat je interesse in hem hebt, stel open vragen. Als de stille persoon niet meteen antwoord geeft, toon meer interesse en het zal eruit komen.

5. Hoe ga je om met mensen die de leiding nemen

Deze mensen willen zelf steeds op de voorgrond staan en trekken het gesprek naar zich toe. Ze zijn vaak ook charismatisch en trekken de aandacht al met hun voorkomen. Iedereen luistert dan ook bijna automatisch naar deze mensen. Je komt in een patroon van leiden en volgen. Ze kunnen zich daarnaast overal mee bemoeien en luisteren vaak bijna niet naar de ander. Als ze dat al doen, verschuift het gesprek al snel weer naar hun eigen verhalen en behoeftes.

Het rollenpatroon verbreken met een leider betekent zelf de leiding nemen. Je kunt het zelfs benoemen, zodat de leider even van   zijn stuk is gebracht. ‘Nu wil ik even iets vertellen.’ Hiermee trek je de leidende rol naar de toe en kan de ander het daarna weer overnemen en ontstaat er meer balans in het gesprek en de relatie.

6. Hoe ga je om met mensen die blijven praten?

Soms tref je zo’n persoon die gezelligheid belangrijker vindt dan taak of inhoud. In eerste instantie is het leuk, maar na een tijdje wil je het gesprek stopzetten. Echter, je krijgt er niks tussen. Je verliest je interesse, maar de ander lijkt je non-verbale cues niet op te vangen. Je voelt je gevangen in het gesprek.  Welke gesprekstechnieken kun je hier toepassen?

Neem het heft in eigen handen en verander het gespreksonderwerp. Gebruik de frustratie die je tijdens het gesprek voelt om kracht te zetten bij deze draai. Bijvoorbeeld: ‘Gezellig om te kletsen, maar ik ga weer wat doen.’

7. Hoe ga je om met mensen die je aanvallen?

Deze mensen geven je het gevoel dat je veroordeeld wordt. Als je hen iets vertelt reageren ze met een strenge kritische toon. Ze stellen kritische vragen bijvoorbeeld: ‘Ben je niet een beetje snel tot die conclusie gekomen?’ Je neiging is in de verdediging te gaan en je kan je onzeker voelen. Hierdoor kom je in een negatieve spiraal die zichzelf voedt.

Om uit de spiraal te komen kun je kijken of je de ander bewust kan maken door op meta-niveau te communiceren. Bijvoorbeeld:

Ik merk dat je heel kritisch reageert op mijn verhaal

Dit kan de ander even wakker schudden.

Je kunt er ook nog je gevoel aan toevoegen om een duidelijke grens aan te geven.

Bijvoorbeeld:

Ik merk dat ik dat niet prettig vind.

Je stelt je met dit laatste voorbeeld wel kwetsbaar, maar je zal hiermee wel de negatieve spiraal verbreken.

8. Hoe ga je om met mensen in de slachtoffer rol?

Mensen in de slachtofferrol vinden zichzelf vaak in de situaties waarin ze het zwaar hebben. In eerste instantie kun je in contact empathie voelen. Je gaat proberen die ander te helpen door te reageren met bijvoorbeeld; ‘Het valt wel toch wel mee, want…’ of ‘ Zo erg zal het niet zijn.’

Wat frustrerend is bij deze mensen is dat ze zich aan hun verantwoordelijkheid onttrekken. De oorzaak ligt in de buitenwereld en zij kunnen hier niks aan doen. Dit kan op den duur behoorlijk irriteren.

Wat kun je doen? Laat het verhaal en de verantwoordelijkheid bij de ander. Stel vragen die de ander in deze richting sturen. Bijvoorbeeld:

‘Heb je dit weleens met diegene besproken?’

of

‘Je kunt online instructie filmpjes vinden die je uitleggen hoe je dat moet doen.’

Hiermee merkt diegene wat hij bij jou kan verwachten.

Is er nog een ander lastig persoon waar je niet uitkomt, laat een reactie achter hieronder om daar samen over verder te denken.

Verder lezen of leren?

Is de spanning opgelopen? In ons blog artikel over spanning in relaties kun je hier meer over lezen.

Relaties brengen ons zoveel plezier, maar ook zoveel frustratie. Goede relaties geeft ons levensgeluk, maar ook helpt het om succesvol te worden!

Wil je meer leren over relaties? In onze review over de cursus ‘Betere relaties met iedereen‘ kun je meer lezen over zo’n cursus. Misschien iets voor jou.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *