Review: Hét labrador handboek. Voor gedragsproblemen en meer!

Gemiddelde leestijd: 23 minuten
Op deze afbeelding zie het Labrador handboek

Een labrador is niet alleen een goede vriend en maakt je gelukkig, hij heeft ook een gedegen opvoeding nodig. Maar hoe voedt je jouw hond op tot een gehoorzame hond? Een labrador handboek kan hierbij helpen.

Want honden kunnen voor behoorlijk wat problemen zorgen. Meubels slopen, blaffen of tegen mensen opspringen. Dit je voorkomen of zo snel mogelijk genezen.

Iedereen wil natuurlijk een lieve en gehoorzame hond. Ook wil je natuurlijk kunnen herkennen wanneer er iets mis is met je hond. Dit voelen we als mensen niet van nature aan. Dit moeten we leren. Jan Jacobs, zelf ervaringsdeskundige, schreef hier een boek over.

Dit Labrador handboek van Jan Jacobs claimt een oplossing te hebben voor gedragsproblemen die metéén werkt. Hier willen wij van Reviewpunt meer van weten, want dit een gewaagde claim. Wij onderzochten het voor jou.

Ook geven we een gratis e-book weg dat je meteen kunt downloaden.

Even geen tijd voor het hele artikel? Lees on het kopje –Het labrador handboek kopen of niet– de eindconclusie).

Inhoudsopgave

In dit artikel hopen wij je een antwoord te geven op de volgende vragen:

 • Kan het Labrador Handboek jou echt helpen je hond gehoorzaam te maken?
 • Wat krijg je precies als je dit product koopt?
 • Is product dit je geld waard?
 • Wat zijn de ervaringen van anderen?
 • Wat is de prijs kwaliteit verhouding.

De belofte van het Labrador Handboek

Ontdek hoe jij je Labrador bijna direct verandert in een lieve en gehoorzame hond…

Jan Jacobs

Deze claim is te mooi om waar te zijn. Wat is deze mysterieuze techniek die mijn hond (bijna direct!?) gaat veranderen? Wij gingen op onderzoek uit.

Waar bestaat het product precies uit?

Ik koop het product met korting voor €37,-.

Via een email bevestig ik de juistheid van het emailadres. Hierna kom ik in op een pagina waar Jan mij nog een product over hondenvoeding wil verkopen. Ik wil dit niet en ga weer terug naar mijn email.

Vervolgens ontvang ik (in mijn spam) de link naar de boeken. Ik kan deze gemakkelijk downloaden en heb ze nu op mijn computer staan.

Het Labrador handboek

Wat opvalt is dat het boek prettig geschreven is en gemakkelijk leest. Ook staan er mooie afbeeldingen in. Na afloop van elk hoofdstuk geeft Jan je een actieplan, zodat je meteen aan de slag kunt.

De eerste 5 hoofdstukken gaan over alles wat je moet weten voordat opvoeding om de hoek komt kijken. Zoals is dit de juiste hond voor jou? Waar koop je een pup en waar let je op? Hoe bereid je je huis voor als je een pup krijgt. En hoe train je jouw labrador in zindelijkheid.

Jan neemt je hierbij stap voor stap mee in hoe je dit aanpakt. Wat doe je als het niet lukt en hoe laat je dit proces zo soepel, snel en succesvol mogelijk verlopen.

Opvoeding

In dit hoofdstuk neemt Jan Jacobs je mee in het trainen van je hond. Hierbij gaat hij uitgebreid in op:

 • Straffen en belonen
 • Aanleren van basiscommando’s (voor elk commando geeft hij uitgebreide instructie)
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Op de bank liggen
 • Bedelen aan tafel
 • Alleen zijn
 • Opspringen tegen mensen
 • Uitvallen naar andere honden
 • Overmatig blaffen
 • Speels bijten

Bij elk van deze onderdelen geeft Jan duidelijke instructies hoe je je hond hierin kan trainen. De basiscommando’s leer je één voor één aan. Dit heeft Jan ook al in de juiste volgorde gezet voor jou.

Apporteren

Jan Jacobs besteedt een heel hoofdstuk aan apporteren. Dit zit in het karakter van de labrador verweven. Hier wordt jouw labrador gelukkig van. Echter, je gaat het apporteren je hond leren, zodat hij weet wanneer het gepast en niet gepast is (zoals met spullen van andere mensen 😁 ). Hierbij leer je je hond commando’s aan.

Hoe je dit doet, laat Jan je stap voor stap zien. Ook geeft hij tips over bijvoorbeeld hoe lang je elke keer oefent en de frequentie.

Voeding, uiterlijke verzorging en gezondheid

De voeding van je hond is erg belangrijk voor zijn algehele gezondheid. In dit hoofdstuk leer je waar je op moet letten, wat je wel en juist niet moet doen.

Hoe verzorg je je hond op de juist manier komt ook aan bod. Zijn vacht, zijn bebit en nagels bijvoorbeeld, maar ook vlooien en teken komen aan bod.

In het labrador ras komen een aantal ziekten voor, zoals heup- en ellenboogdysplasie, oogaandoening. Herkenen hiervan leer je in dit hoofdstuk.

Je leert ook over veel voorkomende gezondheidsproblemen, zoals allergieën en wormen. Jan geeft je de beste oplossingen voor deze problemen en hoe je dit soms kunt voorkomen.

Castratie en vaccinaties komen ook uitgebreid aan bod.

Tot slot besteed Jan twee uitgebreide hoofdstukken aan fokken en herplaatsen (mocht dit nodig zijn ☹️ ).

Na dit zeer uitgebreide handboek over zo’n beetje alles over de labrador ontvangen we bovendien een uitgebreid pakket aan bonussen.

Bonus #1 Succesvolle Tips Voor De Verzorging En Training Van Je Puppy (ebook). Hier gratis te downloaden.

In dit e-book gaat Jan nog uitgebreider in op de puppy tijd. Er zit wat herhaling in vanuit het handbook, maar er staat ook veel waardevolle informatie in.

Wil je een voorproefje? Wij mogen deze bonus je gratis aanbieden:

Download gratis succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy.

download direct

Bonus #2 Je Hond De Baas (ebook)

In deze bonus gaat Jan dieper in op het oplossen van probleemgedrag. Hierin leer je hoe jij je hond helpt een gehoorzame en lieve hond te worden. Hoe zorg je ervoor dat de hond jouw ruimte (zoals de bank en je bed) respecteert.

In dit e-book leer je hoe je een einde maakt aan probleemgedrag. Deze komen voort uit een eeuwenoude behoefte van een hond; een gevoel van veiligheid en welbevinden.

Je kunt hiermee zeer snelle effecten zien.

Bonus #3 Honden training geheimen

Dit is een zeer interessante bonus. In dit boek leer je de geheimen van professionele hondentrainer. Je leert het grootste probleem van hondenbezitters en hét geheim voor een goedgetrainde hond.

Je leert grote fouten die hondenbezitters maken en een methode om dit op te lossen. Je kunt hiermee je hond trainen in één minuut per dag.

Bonus #4 Acht Ongelofelijk Simpele Technieken Om Je Hond Te Laten Komen Als Je Hem Roept (ebook)

Een geweldig leuk boekje met acht belangrijke tips om je hond bij je te laten komen zodra je hem roept.

Het zijn logische punten, die je helpen je hond beter te begrijpen, maar waar je zelf niet snel op komt. Pas je deze punten toe, bouw je niet alleen aan de relatie met je hond, maar je maakt in het park of op het strand ook nog eens de blits 😉 .

Wat opvalt aan de e-books is dat ze voortborduren op het handboek en meer de diepte ingaan. Hierdoor vormen ze samen een mooi product wat jou kan helpen een mooie tijd met jouw hond tegemoet te gaan.

Terugblikkend zien we als een rode lijn de passie van Jan voor labradors. Hij wil een goed leven voor hen en helpt je bewust te worden van de behoeften van jouw hond.

Enthousiast geworden?

Tot zover dit uitgebreide mooie product. We zijn benieuwd naar de ervaringen van gebruikers en hoe zij de effecten ervan hebben ervaren.

Positieve ervaringen

Op de website van Jan Jacobs vinden we tal van gebruikers die ons voor gingen:

Hallo Jan,

Via via ben ik in aanraking gekomen met je boek. Door velen goede verhalen besloot ik je boek te kopen. Ik vond het boek zo leuk om te lezen dat ik het in 1 keer heb uitgelezen. Ik kon gewoon niet stoppen. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik degene was die mijn labrador ziek maakte tot ik het onderwerp las over de belangrijkste voedingsingrediënten die je labrador ernstige schade kunnen aanrichten. Ik waardeer het erg dat je dit doet want het is heel interessant om telkens weer wat te lezen en me hondenkennis te vergroten. Ik zou zeggen ga zou door!!!

Manon

Hoi Jan,

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet dacht dat je boek deze labrador fokker nog iets kon leren, maar ik neem mijn hoed voor je af want ik had het verkeerd. Je boek is gevuld met waardevolle tips, technieken en informatie voor elke een Labrador eigenaar, ongeacht hun leeftijd.

Bedankt.

Hans

Beste Jan, je boek is onze redder in nood geweest. Onze 2 jaar oude labrador James, kwam van een vrouw die niet in staat was om hem te verzorgen. Toen hij in het begin bij ons kwam hadden we onze handen vol aan hem. Hij was luidruchtig, agressief en luisterde totaal niet. Hij sprong tegen iedereen op en trok continu aan de lijn. In de eerste maanden waren we ten einde raad en zagen het zelfs op een gegeven moment niet meer zitten totdat we je boek tegen kwamen. We gebruiken je boek nu al een aantal maanden en James is nu al een volkomen andere hond geworden. Iedereen zegt het. James trekt nog wel steeds aan de lijn en zo heeft goede dagen en slechte dagen, maar we werken eraan. Hij volgt gehoorzaam de basis commando's op en hij wacht zelf zo rustig op zijn eten dat we hem af en toe gewoon vergeten. Hij rent ook niet meer meteen naar buiten als de voordeur opengaat en blijft rustig wachten als we de auto aan het schoonmaken zijn of met anderen aan het praten zijn. We hebben James van een ongehoorzame, moeilijke en (verpeste) hond kunnen veranderen in een lieve hond die perfect in ons gezin past. Hij is leuk lief en grappig en we willen hem voor geen goud meer kwijt. We zouden echter niet zo ver zijn gekomen zonder de tips adviezen en heldere uitleg uit je boek. Onze beste koop ooit! Jan we waarderen al je goede werk dat je voor ons heb gedaan.

Denise en Niels Lapre

Mooie verhalen over de kwaliteit van dit product, maar ook over de effecten van de technieken. Dat zelf een hond die ‘verpest’ was veranderd is in een lieve hond. Dat zijn positieve verhalen, maar zijn er ook mensen ontevreden met dit product?

Negatieve ervaringen

We speurden het web af naar negatieve ervaringen met het Labrador Handboek. Websites, social media en forums speurden we af. We konden geen negatieve ervaringen vinden.

Andere verkopers op de markt

Voordat je een product koopt, kan het soms helpen ook te kijken wat er nog meer te koop is. Op deze manier ontdek wat er werkelijk bij je past en kun je achter je keuze staan.

Puppy training

Een online puppy training is beschikbaar voor €68, waarbij je toegang krijgt tot 8 modules. Het is niet specifiek voor labradors, maar gaat in op alle basis onderdelen van een puppy trainen, zoals zindelijkheid en lastig gedrag. Dit kan precies zijn waar jij naar op zoek bent.

In vergelijking met het labrador handboek is dit product minder uitgebreid. Het gaat specifiek in op het trainen van puppy’s. Een ander nadeel is dat het niet specifiek voor labrador’s is.

Gedrag en gehoorzaamheidslessen op lokatie

Op een website vinden we een plek in Heerhugowaard waar je een cursus kunt doen over gedrag en gehoorzaamheid. De kosten voor 8 lessen zijn 145 euro. De inhoud ziet er goed uit. Het is alleen niet specifiek gericht op Labradors. Het grote voordeel hieraan is dat een docent kan zien hoe je het doet en je eventueel aanwijzingen geven.

Het nadeel is dat je vast zit aan de tijden van de training en dat je er fysiek naartoe zult moeten gaan. Ook zijn de kosten voor deze manier hoger dat het online product. Het e-book met de bonussen van Jan Jacobs geven je ook een heel compleet pakket waar je het hele leven van je hond mee verder kunt. Ook kun je het altijd nalezen wanneer je daar behoefte aan hebt.

Gratis informatie.

Op het internet is veel informatie beschikbaar. Zowel geschreven informatie als filmpjes. Wat er gebeurt, is dat je veel informatie leest, die zichzelf soms tegenspreekt of die geen duidelijk stappenplan hebben. Hierdoor kom je niet tot een duidelijke plan van aanpak met je hond.

Het andere probleem met gratis informatie is de onvolledigheid ervan. Hierdoor ga je tegen gedragsproblemen bij je hond aanlopen. Welke methode je ook kiest, kies er een en houd je daaraan. Een methode die je een duidelijk stappenplan geeft, geeft jouw zekerheid en dát is precies wat jouw hond nodig heeft!

Tot zover de andere verkopers op de markt. Nu gaan we kijken naar de prijs en of dit zich goed verhoud tot de kwaliteit van dit product.

Retourneren product

Na aanschaf retourneren we het product. Na de eerste email krijgen we in eerste instantie geen reactie. Als we 5 dagen later nogmaals een bericht sturen, wordt het bedrag twee dagen later aan ons geretourneerd.

Prijs kwaliteit verhouding

Op deze afbeelding zie je een foto van puzzelstukjes met daarop de woorden price en value.

De cursus is te koop voor €96,75, nu met een (tijdelijke) korting voor €39.

Is dit een goede prijs kwaliteit verhouding?

Als we de originele prijs nemen, zien we dat je veel krijgt. Het handboek geeft je veel informatie en een duidelijk stappenplan hoe je je hond (jong of oud) goed kan trainen. De relatie met je hond staat hierbij voorop.

Daarnaast krijg je 4 bonus e-books die je eigenlijk steeds dieper ingaan op een onderdeel dat al in het handboek behandeld is. Dit werkt prettig, zo kun je steeds je technieken uitbreiden en verbeteren. Dit maakt het product zeer uitgebreid en volledig. Je hoeft niet nog andere producten te kopen. Met dit product ben je klaar.

Ook de ervaringen van anderen mensen vertellen ons dat dit product de gewenste resultaten geeft.

Terug naar de prijs; zonder korting is het een goede prijs voor het product. Je hebt hiermee alles wat je moet weten over je hond van pup af aan, van voeding tot opvoeding. Ook in vergelijking met andere producten op de markt, is er niet zo’n volledig pakket beschikbaar. Mét de korting is dit product werkelijk een koopje.

Tot zover de prijs-kwaliteit verhouding. Nu we het product uitvoerig hebben bekeken, zetten we de voor-en nadelen voor je op een rij.

Voor- en nadelen

Hieronder alle voor en nadelen op een rij.

 • Zeer compleet product – je labrador wordt jouw trouwe vriend
 • e-book – je kunt het lezen op je telefoon, tablet, laptop of e-reader. Je hebt het altijd bij je.
 • Prachtige fotografie.
 • Actueel en geschreven in een vlotte schrijfstijl die prettig wegleest.
 • Het is een e-book – als je liever papier wilt, zul je het moeten printen.

Tot zover de voor- en nadelen. Hiermee komen we ook aan het eind van de product review. Hieronder de conclusie.

Het Labrador Handboek kopen of niet?

Terug naar de belofte van Jan Jacobs;

Ontdek Hoe Jij Je Labrador Bijna Direct Verandert In Een Lieve En Gehoorzame Hond…

Kan Jan deze belofte waarmaken? Wij denken van wel. Na het uitgebreid bestuderen van dit product wikkelt Jan er geen doekjes omheen. Het opvoeden van een hond is consequent zijn, ook als je moe bent of geen zin hebt. Maar wat je leert van Jan is een techniek die je houding en attitude naar je hond verandert. En dít zal voor direct resultaat zorgen!

Dit volledige product bestaat uit het handboek met daarin alle informatie die je nodig hebt voor het grootbrengen van een labrador; het meest populaire ras in Nederland. Maar ook voor als je hond volwassen is, blijft dit product zeer waardevol.

Daarnaast krijg je met de bonussen toegang tot verdiepende informatie dit in het handboek behandeld is. Hierdoor heb je een methode in handen die je een leven lang plezier kan brengen, want een gelukkige hond, betekent een gelukkige baas.

Het product is zeer volledig en geschreven in een prettige stijl, die gemakkelijk wegleest. De mooie fotografie maakt dit product tot een lust voor het oog. Een echte aanrader voor elke (toekomstige) Labrador-eigenaar!

Zelf het Labrador Handboek kopen?

bekijk hier actuele korting

Heb je een vraag? Hebben we iets onhandig aangepakt? Of hebben we iets heel goed gedaan? We willen graag van jou horen 😊 ! Laat hieronder je reactie achter.

Even geen tijd om onze hele beoordeling door te lezen, of wil je toch nog even een samenvatting van onze bevinden tot je nemen? Hier onder volgt de score die wij het Labrador Handboek hebben gegeven.

Het Labrador Handboek
Het Labrador Handboek

Beoordeling door Renee,

01 aug 2020
5

Dit labrador handboek biedt een compleet pakket, die je een leven lang plezier geeft van je hond. Een hond kan je trouwe lieve vriend worden, maar dit is niet altijd het geval. Er kunnen in de opvoeding een hoop dingen misgaan. Met dit boek heb je een goede methode in handen om dit te voorkomen of te genezen. De basis hierbij is relatie en vertrouwen. Het gaat niet om een trucje. Wel zal deze methode je snel succes geven, omdat jouw hond meteen op jou zal reageren. Een ‘must-have’ voor elke (toekomstige) labrador eigenaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *