De kippengids voor een kippenhok met ren. Fred Schouten (2021).

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

Kippen houden is zo leuk! Zelf ben ik opgegroeid met kippen. Ik houd van het geluid wat ze maken. Hieronder even een stukje nostalgie…

Ook gaat er niks boven verse eieren!

Wij hadden vroeger ook een zelfgemaakt kippenhok met ren. De scharrelende kippen en eieren die je door een deurtje aan de zijkant kon pakken 😌 .

Mijn vader had dit kippenhok zelf bedacht. Een hoop tijd en energie is hierin gaan zitten.

Fred Schouten komt met een nieuw product! De kippengids. Niet alleen nuttige informatie over kippen en kippenhokken zelf bouwen, maar je krijgt ook verschillende bouwtekeningen. Zo kun je je eigen kippenhok met ren bouwen. Iets wat je veel tijd en energie kan besparen. Gedreven door nostalgie, werden wij enthousiast en gingen op onderzoek uit voor jou.

En de lente van 2021 komt eraan. Er is nog een lockdown én een avondklok, dus waarom niet een kippenhok bouwen!?

Inhoudsopgave

De belofte van de Kippengids

Bouw het perfecte kippenhok met de kippengids. Doorloop slechts vier stappen en je bouwt een prachtig kippenhok.

Fred Schouten

Fred Schouten claimt dat hij weet wat er nodig is om een project overzichtelijk te maken. Deze claim komt voort uit het feit dat hij ook een ander product op de markt heeft gebracht. Namelijk Fred’s bouwtekeningen.

Wij kopen het product voor je aan om te bekijken of dit werkelijk zo gemakkelijk is als Fred claimt. We kopen de kippengids voor €17,-.

Waar bestaat de Kippengids precies uit?

De gids bestaat uit een aantal hoofdstukken. Hieronder kun je kort de inhoud lezen om je een indruk te geven.

Vergunning nodig voor kippenhok (met ren)

In dit onderdeel vertelt Fred heel duidelijk welke keuze je moet maken voor de bouw. Bijvoorbeeld grote in relatie tot hoeveelheid kippen en plaatsing.

Deze overwegingen komen ook voort uit het wel of niet moeten aanvragen van een bouwvergunning. Hou je je aan de eisen, scheelt dat je een bouwvergunning of problemen achteraf. Fred geeft heel duidelijk een overzicht van de alle eisen.

Kippenrassen en hun eigenschappen

Vervolgens gaat Fred uitgebreid in op de verschillen kippenrassen. Voor welk doel wil je kippen gaan houden en welke kun je dan het beste kiezen. Er zijn wel 400 verschillende soorten. Fred helpt je jouw weg hierin te vinden.

Voeding voor kippen

Ook gaat Fred in op voeding en waar je zoal op moet letten. Wat kun je de kippen wel en wat vooral niet geven. Hoe zorg je voor goede eieren. Hoeveel geef je ze waarvan. Waar moet je ze niet teveel van geven. En hoe voorkom je oververhitting in de zomer.

Gezondheid en ziekte van kippen

Ten slotte geeft Fred nuttige informatie over kippenziekten. Hoe je deze kunt voorkomen. Hoe je ze kunt herkennen en wat je eraan kunt doen. Hij behandelt hierbij zowel uitwendige als inwendige ziekten.

De Kippenhokken!

Dan is het tijd voor de kippenhokken. Waar het natuurlijk om gaat. Fred biedt 10 verschillende modellen.

De meeste modellen zijn kippenhokken met een ren. Er zijn 2 modellen zonder ren, als je bijvoorbeeld al een ren hebt.

Op deze afbeelding zie je een kippenhok met ren; een voorbeeld uit de kippengids.
Voor meer modellen klik op de afbeelding

Verder heb je modellen met een plat en punt dak. Groot en klein. Meer langwerpig van vorm of juist meer rechthoekig.

Verder kun je kiezen uit bijvoorbeeld een langwerpig model met een overdekte ren door een punt dak. Of juist een open ren zonder overdekking. Lekker in de open lucht. Regent het, dan verblijven je kippen meestal in het binnenhok. Maar schijnt de zon, zal het er minder snel heet worden afhankelijk van de plaatsing van het hok (zon of schaduw).

Wat ons opvalt is dat er drie modellen zijn van de 10 die op kleine onderdelen verschillen. Zo heeft de ene een lagere ren en een hoger binnenhok en bij het andere model is alleen de hoogte van de ren aangepast. Dit is natuurlijk niet helemaal een verschillend model, maar is wel handig als variatie.

Alle andere modellen zijn allemaal erg verschillend en voor elke wens lijkt een model aanwezig. Het is ook prima mogelijk om zelf onderdelen aan te passen aan je eigen wensen.

Deel van een bouwtekening – voor volledige bouwtekening klik op de tekening

Bouwtekening van het kippenhok.

Zodra je je model van voorkeur hebt gekozen, ga je de bouwtekening verkennen. Dit kan nog wel even ingewikkeld zijn. Maar de tekeningen zitten helder in elkaar. Na 10 minuten bestuderen, begint het wel duidelijk te worden.

De modellen variëren ook in moeilijkheidsgraad. Dit kun je ook je keuze laten meewegen.

Na de bouwtekening krijg je ook een complete materialen lijst. De lijst ziet er overzichtelijk uit en alle maten staat aangegeven in milimeters.

Het kan ook wat overweldigend zijn. Want je moet dit zien te vertalen naar de planken te koop in de winkel en hoeveel je precies overal van nodig hebt.

Wat opvalt is dat Fred niet de hoeveelheid schroeven geeft. Dat is jammer, want dan zul je hier zelf een inschatting van moeten maken.

deel van een materiaal lijst – voor volledige lijst klik op de afbeelding
voor meer modellen – bekijk ze hier.

Kippenhok met hooiberg

Een speciaal model is het kippenhok met hooiberg. Een nostalgisch model, die een echt eyecatcher in je tuin zal zijn.

Ook geeft Fred je nog aanvullend mogelijkheid om een leuk nostalgisch raampje aan jouw kippenhok toe te voegen.

Kippenflat

Heb je grote plannen of heb je veel vrijlopende kippen, kun je met deze kippenflat in een keer al je kippen een legplek bieden.

Je krijgt ook nog twee modellen van een losse ren, mocht je je kippen tijdelijk op bijvoorbeeld een grasveld willen laten.

De modellen in de kippengids zijn zeer uiteenlopend en je kunt voor elke wens een hok vinden. Wij kunnen niks bedenken wat we zouden willen, wat hier niet in staat.

Het kan wel zijn dat je de maten iets moet aanpassen naar de ruimte in jouw tuin. Maar dit is heel goed mogelijk. Wel moet je dan natuurlijk ook de materiaallijst aanpassen. Hierdoor leer je de bouwtekening goed kennen. Tot slot het laatste onderdeel van de kippengids: de inrichting.

Kippenhok inrichten

Naast het kippenhok, is ook de inrichting belangrijk. Zo hebben kippen naast een legplek ook zitstokken nodig waar ze overnachten.

Je krijgt bouwtekeningen voor grote en kleine zitstokken. Het wordt ons niet duidelijk of deze standaard in alle modellen passen of dat je hier zelf de maatvoering moet bepalen. Er is wel een materiaal lijst beschikbaar met maatvoering, maar er geen begeleidend schrijven.

Tot slot krijg je een bouwtekening voor een voederbak in 3 verschillende afmetingen. Of dit het beste model voor je kippen is weten we niet, maar als je een model van hout wil (en niet een plastic model uit de winkel) is dit een goed alternatief.

Tot zo ver het boek. We zijn positief en krijgen zelf ook zin om een kippenhok te gaan bouwen. We kijken nu of het andere gebruikers van dit product is gelukt.

Positieve ervaringen

Hieronder een aantal positieve ervaringen van mensen van de website van Fred.

Tevreden klanten. Een gebruiker vermeldt dat er een duidelijke uitleg bij zit. We plaatsen hier een kanttekening bij. Er is namelijk een uitleg over kippen houden. Echter, bij de bouwtekeningen zit geen uitleg. Je werkt alleen aan de hand van de bouwtekening. Dat moet wel duidelijk zijn voordat je dit product koopt, zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Tip: Hieronder nog een mooi filmpje met wat materiaal ideeën en hoe je een ‘deep litter’ systeem kunt maken. En inspiratie over hoe jouw kippenhok eruit zou kunnen zien.

Direct Freds kippengids proberen?

Ga naar kortingspagina

Na al deze mooie ervaringen, onderzochten we ook of er problemen zijn met de kippengids.

Negatieve ervaringen

We speurden het web af naar negatieve ervaringen met de kippengids. Websites, social media en forums speurden we af. We konden geen negatieve ervaringen vinden.

Andere verkopers op de markt

Voordat je een product koopt, kan het soms helpen ook naar andere spelers op de markt te kijken. Op deze manier ontdek wat er werkelijk bij je past en kun je achter je keuze staan.

Pinterest

Pinterest is een geweldige plek om ideeën op te doen. Zo vonden wij een leuk idee met een brocante kast als leghokken of een kippenstok gemaakt van een echte boomstam! Dit maakt jouw kippenhok uniek. Een bouwtekening ontbreekt echter. Hier komt de kippengids goed van pas. Je kunt aanpassingen maken voor een uniek kippenhok, maar de basis bouw je met een tekening.

Bouwtekening met geschreven stappenplan

Gamma biedt bijvoorbeeld een geschreven stappenplan voor een kippenhok. Wat ik hierbij mis is de details van de afmetingen. Je kunt het kippenhok hierdoor minder precies maken. Ben je een ervaren klusser kom je daar misschien wel uit en is dit precies wat je zoekt.

Maar wil je een bouwtekening met maatvoering, dan is de kippengids een betere optie.

Concluderend zien we dat er geen product op de markt is, zoals dat van Fred. Je kunt er alle kanten mee uit en het biedt voldoende ruimte om zelf unieke details toe te voegen. Nu je alles weet over het product, ervaringen en andere verkopers, kijken we naar de prijs kwaliteit verhouding.

Prijs kwaliteit verhouding

Op deze afbeelding zie je een foto van puzzelstukjes met daarop de woorden price en value.

De kippengids is te koop voor € 17,-.

Is dit een goede prijs kwaliteit verhouding?

Voor dit geld krijg je een zeer compleet product met veel informatie en veel keuze. Je bent verzekerd van een goede bouwtekening en daar betaal je voor.

Heb je jouw bouwtekening gekozen, hebben de andere modellen natuurlijk hun waarde verloren. Maar je hebt dan nog de nuttige informatie over voeding, ziekte en de verschillende soorten kippen die je kunt blijven gebruiken.

Wil je op een bepaald moment je kippenhok veranderen/uitbreiden, kun je de Kippengids er weer bijpakken.

We bekeken ook gratis stappenplannen, waarbij je al snel ziet dat deze beperkt en onvolledig zijn.

Ook de ervaringen vertellen ons dat er tevreden klanten zijn. We kunnen geen forums vinden waar klachten over dit product worden geuit.

Voor een laag bedrag leg je een goed fundament voor jouw kippenhok, waar je lang plezier van kunt hebben. Daarnaast gaat het je een hoop tijd schelen.

prijs kwaliteit verhouding kippengids
prijs kwaliteit verhouding kippengids

Beoordeling door Renee,

25 jul 2020
5

30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie

Fred hanteert een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Mocht je toch niet tevreden zijn, kun je zonder vragen het product retourneren.

Wij deden dit ook, om het voor jou uit te testen. Fred doet hier niet moeilijk over. Wel vraagt Fred je een bewijs te leveren dat je het product verwijderd hebt van je computer. Een foto volstaat. Binnen twee dagen stond het geld weer op onze rekening.

Nu we het product uitvoerig hebben bekeken, zetten we de voor-en nadelen voor je op een rij.

Voor- en nadelen

Hieronder alle voor en nadelen op een rij.

  • Voor elke wens een bouwtekening aanwezig, van simpel tot meer complex, groot en klein.
  • uitgebreide tekeningen mét materiaal lijst
  • Complete gids – naast bouwtekeningen ook veel informatie over kippen
  • 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
  • Hoeveelheid schroeven niet altijd vermeld
  • Je moet je even verdiepen in de bouwtekeningen leren lezen – wij leerden het in 10 minuten 😉

Tot zover de voor- en nadelen. Hiermee komen we ook aan het eind van de product review. Hieronder de conclusie.

De kippengids kopen of niet?

Op deze afbeelding zie de kippengids met bewegende kuikens

Terug naar de belofte van de Kippengids.

Bouw het perfecte kippenhok met de Kippengids. Doorloop slechts vier stappen en je bouwt een prachtig kippenhok.

Fred Schouten.

Hiermee laat Fred Schouten het wel heel makkelijk klinken. De vier stappen waar hij op doelt is de Kippengids kopen, downloaden, materialen halen en je kippenhok bouwen.

We kennen nu het product en de omschreven stappen zijn de makkelijkste. Het moeilijkste komt bij stap 3, de materialen. Hier moet je echt even voor gaan zitten. Het kippenhok bouwen kan soepel verlopen (als je de materialen juist hebt ingekocht). Echter het is geen bouwpakket, je zult alles zelf op maat moeten zagen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar vraagt wel wat.

Daar krijg je wel iets bijzonders voor terug. Je eigen gebouwde kippenhok helemaal naar je smaak, want je kunt veel doen om je kippenhok uniek te maken. Je kunt het daarnaast aanpassen aan de ruimte die jij beschikbaar hebt. Dat maakt dit product ook zo volledig en prettig. Je hebt alles wat je nodig hebt in handen om je eigen kippen te huizen, maar ook te houden.

Ik hoor het gezellige kippengekakel (wat ik zo goed ken van vroeger) al in de achtertuin.

Al met al lijkt er geen product op de markt zo compleet als de kippengids. Voor een laag bedrag heb je al deze informatie in je bezit. Gaan wij aan kippen beginnen, zullen we zeker gebruik maken van deze gids. Zie hieronder nog voor onze concluderende sterrenbeoordeling.

Op deze afbeelding zie je het product de kippengids om een kippenhok met ren te maken.

Heb je een vraag? Hebben we iets onhandig aangepakt? Of hebben we iets heel goed gedaan? We willen graag van jou horen😊 ! Laat hieronder je reactie achter.

Even geen tijd om onze hele beoordeling door te lezen, of wil je toch nog even een samenvatting van onze bevinden tot je nemen? Hier onder volgt de score die wij de Kippengids hebben gegeven.

Kippengids
Kippengids

Beoordeling door Renee,

25 jul 2020
4

De Kippengids is een compleet pakket. Met zowel informatie over kippen houden als het bouwen van een kippenhok. Het geeft voor elke wens een model en bouwtekening. Je kunt deze naar eigen behoefte aanpassen of er onderdelen aan toevoegen om jouw kippenhok uniek te maken. Uit deze review komen geen grote kanttekeningen naar voren, maar toch 4 van de 5 sterren als eindbeoordeling. Dit komt door de belofte. Deze vinden wij iets te positief en marketing georiënteerd. Het is zeker te doen, maar 4 simpele stappen naar een zelfgebouwd kippenhok vinden we onderschat. Het is als consument goed om te weten wat je wachten staat. Je moet er namelijk echt wel tijd en aandacht aan besteden. Maar hier krijg ook iets waardevols voor terug. In deze review hopen wij jou daar een duidelijk beeld van gegeven te hebben. Veel bouw plezier! Laat ons weten wanneer je kippenhok klaar is, graag mét foto!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *